Взимат, щото има кой да им дава. Ако всичко си ти е наред и си знаеш правата, никой митничар нищо не може да ти вземе. Аз досега една стотинка не съм дал - нито на митничар, нито на катаджия! А не е като да не съм си имал работа с тях и да не са си искали ...agaton написа:Dali vzimat ili ne mitnicharite..., mai povecheto vzimat. Nevuzmozno e da sa vsichkite, no povecheto...
Кой и защо трябва да имигрира - моята версия!
Ако са стигнали и опряли до теб едва ли щяха да строят палати по луксозните курорти!VanBC написа:Взимат, щото има кой да им дава. Ако всичко си ти е наред и си знаеш правата, никой митничар нищо не може да ти вземе. Аз досега една стотинка не съм дал - нито на митничар, нито на катаджия! А не е като да не съм си имал работа с тях и да не са си искали ...agaton написа:Dali vzimat ili ne mitnicharite..., mai povecheto vzimat. Nevuzmozno e da sa vsichkite, no povecheto...
-
Botzo
Ами, аз също мисля, че като цяло БГ митничарите са продажни идиоти, но не виждам защо обвинявате Свен.
От постинга му ясно си личи, че той не е такъв, затова и емигрира.
А пък изразът му, че не обвинява колегите си, които взимат, според мен, е просто израз на отчаяние, не че го мисли наистина. С 250 лв. заплата наистина е за окайване. Това, че много други хора вземат такива малки заплати, едва ли топли семейството му.
Свен, желая ти успех в Канада!

Съжалявам наистина, че си се минал с казармата, защото няма такова изискване за получаване на гражданство, но... животът е пред теб!
От постинга му ясно си личи, че той не е такъв, затова и емигрира.
А пък изразът му, че не обвинява колегите си, които взимат, според мен, е просто израз на отчаяние, не че го мисли наистина. С 250 лв. заплата наистина е за окайване. Това, че много други хора вземат такива малки заплати, едва ли топли семейството му.
Свен, желая ти успех в Канада!
Съжалявам наистина, че си се минал с казармата, защото няма такова изискване за получаване на гражданство, но... животът е пред теб!
Joy защо ? какъв е смисъла на написаното. нима твоите и моите изпити са по-тежки от тези на Sven. Нима нашия труд е възвишен, а неговия като за 250 лева. Защо трябва да се противопоставяш ?JOY написа:Свен,винаги съм знаела,че на тази служба всеки губи чиста съвест.И ти не си исключение!
(Това го показва достатъчно красноречиво)А нечистата съвест в такива моменти е по-малкото зло, и понеже преди, когато постъпвах бях идеалист, ако сега разбера че някой колега е "взел" ще му стисна ръката, защото не е престъпление да си храниш семейството а с 250лв. на месец това не става.
Как смяташ ти,какъв процент от служещи,работещи в тази държава взимат повече от 250 лв.?
Как смяташ ти,какъв процент от тях дават повече на тази държава от един митничар?
И смяташ ли,че трябва да им стискаме на всички ръка,за това че "взимат",защото не е престъпление да си храниш семейството?
Та,за твое сведение,конкурсите,които аз съм минала не си ги и сънувал,държала съм не 7 изпита,а 707 и съм живяла със заплата от 150 лв. БЕЗ ДА ВЗИМАМ ! Това,което съм давала за държавата не се оценява с пари,просто защото е неоценимо- ЗДРАВЕТО на хората.
250 лв. е заплатата на лекарите,а те,скъпи Свен дават определено много повече от теб ! С учителите е същото положението...
Има хора,които ежедневно рискуват живота си на работното място и за такива награди не смеят и да мечтаят.Не мога да приема факта че митнически служител рискувал живота си за да спре наркотици на стойност 1 500 000 лв. - получава награда от цели 1000 лв за добре свършена работа, от които след като му удържат данъците остават към цели 600 лв да си ги харчи на воля.
Това е бягство от себе си,а то не е добър мотив.заминавам преди да съм се институционализирал и преди да прекрача тънката граница, която превръща чистия във "взел".
Свен,как всеки гледа от собствената си камбанария,а? Има хора тук в този форум и в нашата мила татковина,които не вярват в мизерията,в която тъне народа,защото народа за него означава тъпа безмозъчна,неграмотна сива маса. Той умния,той заслужилия е вечно недооценен...Той най-много е дал,а каква несправедливост,а?
Погледнете малко по-далеч от носа си,хора! Не издържам вече да чета постинги,от които си личи тесногръдство и ограниченост и да си мълча...
Незаслужено невъзнаграденият митничар чака съчувствие...
"Незаслужено невъзнаградената медицинска сестра чака компенсация..." - звучи ли ти познато ?
Момчето споделя своето виждане и е прав за мен. Труда му е тежък и отговорен и заслужава повече от 250 лева. Да се запазиш чист в тази среда е много по-трудно отколкото ако си лекар - просто с човешкия живот търговия не става, а със контейнери с цигари става. За да си лекар трябва призвание и не случайно аз си държа Хипократовата Клетва в кабинета - защото моралните ценности в нашата професия не могат да бъдат възнаградени - те нямат стойност.
Колко от Вас са отказвали на катаджия в БГ ? Нека да хвърли камъка този, който има право.
Проблемът с корупцията не е в самите митничари, а в системата. Митничарите са хора като всички останали - нагаждат се към условията. Защо на българската и румънската граница митничарите могат да си позволят да те изнудват, а на канадската и на германската не могат? Защото на едното място могат да си го позволят, а на другото не могат! Или по-точно - системата на едното място им разрешава (дори подтиква), а на другото не им разрешава дори и да си го помислят. И това важи не само за митничари, но и за всички други професии при които има естествени предпоставки за възникване на корупция - полиция, съд, данъчни служби и всякакви други държавни институции.JOY написа: ... Ако са стигнали и опряли до теб едва ли щяха да строят палати по луксозните курорти!
-
Botzo
Сега е моментът да се българският премиер - клоун:

http://www.news.bg/article.php?cid=9&pid=0&aid=139747150 лева минимална работна заплатадогодина, обеща премиерът в словото си пред Националния съвет на НДСВ.
Темата на днешния форум е “НДСВ ускорено икономическо развитие на България”.
По думите на Сакскобургготски това ще стане възможно след постигнатия икономически растеж от 4.3% през 2004 година и очакванията тенденцията на устойчивост да се запази и през тази година......
-
Botzo
-
Botzo
http://www.news.bg/paper.php?cid=3За финал – едно интервю и един анализ.
Интервюто е на психологът-преподавател в МУ Светлана Бояджиева в 24 часа: Хиляди българи живеят в панически страх, това е психично разстройство, свързано с начина на живот, затова се увеличиха самоубийствата и самонараняванията.
-
Plamen
-
rath
Ti da si chuval niakade po sveta da namaliavat danacite?Plamen написа:Незнам какво толкова се радвате на тая минимална работна необлагаема и т.н. заплата. Аз си спомням само че на тая база се изчисляват много от таксите и налозите на общинските и държавни институзии. Значи какво излиза- вдигат таксите.
-
LOTR