ИЗБОРИ 2009
Керемедчиев за Франция,а това:http://dnevnik.bg/izbori2009/komentari_ ... itatelski/,а ето какво е положението в Канада и САЩ по вина на посолствата ни :"В Канада и САЩ не сме могли да гласуваме за европарламент, защото консулствата не са получили в определения срок заявленията за гласуване . А те не са получили такива, защото (поне в Торонто) нямаше никаква информация за тези срокове, нито каква е процедурата по гласуването. Последно проверих сайта на консулството ни в Торонто на 08 юни, понеделник. Тогава НЕ БЕШЕ ОБЯВЕН краен срок за подаването на заявлението за гласуване. Дори и сега информацията за крайния срок за подаване на заявленията е написана на формуляра на заявленията, но не и на сайта на консулството. По такъв начин хората се подвеждат, че могат да изпратят заявленията последната седмица преди изборите и тогава ще се окаже, че не могат да гласуват, понеже са изтървали срока. Процедурни трикове или некомпетентност, решете сами. bg_ca[/url]http://www.izbor.eu/vote-Тук може да се видят секциите в чужбина,и за Франция-Тулуза е там,Германия и др....
Няма проблем,може и с лична карта.Въпросът беше за откриването на ИС в другите градове,освен Отава и Торонто. Можеш да провериш чл.37 ал.2,чл.85 ал.3.http://www.paragraf22.com/pravo/zakoni/ ... 19564.html
becks написа:Линко, цитати от контролираната българска преса не доказват нищо.
Аз мога да ти покажа какво пише в страницата на Бг консулство Торонто:
http://www.bgconsultoronto.info/news_and_events.phpИЗБОРИ ЗА БЪЛГАРСКИ ПАРЛАМЕНТ - 5 ЮЛИ 2009 г.
АКТУАЛИЗИРАНО СЪОБЩЕНИЕ ЗА ИЗБОРИТЕ НА 05 ЮЛИ, 2009 г.
ПОРАДИ НЕДОСТАТЪЧЕН БРОЙ ПОДАДЕНИ ЗАЯВЛЕНИЯ ЗА ГЛАСУВАНЕ, СЪГЛАСНО ЗАКОНА, ИЗБИРАТЕЛНА СЕКЦИЯ В МИСИСАГА НЯМА ДА БЪДЕ РАЗКРИТА.
ГРАЖДАНИТЕ МОГАТ ДА ГЛАСУВАТ В ГЕНЕРАЛНОТО КОНСУЛСТВО В ТОРОНТО И В ПОСОЛСТВОТО В ОТАВА.
Значи все пак може да се разкриват секции ???
Моля за коментар
-
- Напуснал форума
- Обратна връзка:
Ето и коментара:
Изявление на Говорителя на МВнР Драговест Горанов във връзка с провеждането в чужбина на Избори за народни представители на 5 юли 2009 г.
23.06.2009
Изявление на Говорителя на МВнР Драговест Горанов във връзка с провеждането в чужбина на Избори за народни представители на 5 юли 2009 г.
23.06.2009
От сайтa на МВнРЗаконът дава право на ръководителите на ДКП да образуват секции и в населени места извън т. 1, при наличие на не по-малко от 100 избиратели, заявили лично желанието си да гласуват, не по-късно от 20 дни преди изборния ден, в писмена форма, чрез саморъчно подписано заявление – подадено лично, чрез писмо, или в електронна форма до посолството на Република България, или консулската служба за съответната държава. На базата на постъпили в законовия срок заявления и след получено съгласие на приемащите държави, ръководителите на ДКП са образували секции също и в населени места по т. 2 от чл. 41, ал. 8 от ЗИНП. Няколко страни, сред които ФРГ, Гърция, Канада, не са разрешили образуване на секции в населени места, извън местонахождението на дипломатическите и консулските представителства и работните помещения на почетните консули
Il vaut mieux vivre avec des remords qu'avec des regrets!!
-
- Напуснал форума
- Обратна връзка:
Очаквах нещо подобно.
Та значи викаш Канада е дала разрешение за образуване на избирателни секции ама мръсните комунисти и резняците лъжат народа, че не е. А българските продажни журналисти и платените клакьори разпространяват лъжата в България и в чужбина.
Та значи викаш Канада е дала разрешение за образуване на избирателни секции ама мръсните комунисти и резняците лъжат народа, че не е. А българските продажни журналисти и платените клакьори разпространяват лъжата в България и в чужбина.
Няма да споря с теб как и защо една държава може да забрани нещо на друга държава и как се разменят ноти между дипломати. До преди 2 дни и Франция "забраняваше" това.Linko написа:Очаквах нещо подобно.
Само ще си копирам мнението от една друга тема:
Факт е, че БГ консулството в Торонто набираше заявления за гласуване в Мисисага. Явно им е било "разрешено", иначе не биха го правили. Факт е, че тази изборна секция трябваше да бъде при почетния консул в Мисисага.
България обаче има и почетен консул в Монреал. Там защо не се провеждат избори?
-
-
- Напуснал форума
- Обратна връзка:
За образуване на секция в работните помещения на почетните консули не се иска разрешение, те влизат в т.нар. ДКП. Аз не знам къде е и дали има изобщо такова помещение в Монреал, но ако има то би трябвало поне на едни избори да е използвано. Мръсните комунисти са на власт едва от 4 г., защо никога досега не е правено. Явно или няма официално такова, или на посланниците в Отава не им се е мърдало пръста. Или излиза, че българските емигранти в Канада са заплаха за всяка партия на власт и затова който и да вземе властта лъже хората и не иска да образува повече от 2 секции в тази държава. А, забравих, вече битува и убеждението че и царят, и Доган, и Костов преди това са все комунисти или комунистически протежета. За Бойко си знаеме, така че явно комунистите както са ни управлявали вече цели 60 г. и кусур, ще ни управляват и занапред.
Абе при толкова дисиденти и пламенни борци-антикомунисти как се задържат на власт и управляват тези хора толкова години не ми е ясно.
Абе при толкова дисиденти и пламенни борци-антикомунисти как се задържат на власт и управляват тези хора толкова години не ми е ясно.
Добре сега, ако отидем до Отава ще може да гласуваме свободно, така ли излиза? Някой ходил ли е друг път? Аз съм още нов тук, но искам да гласувам, защото все още се чувствам българин или поне повече българин от турците в Турция. Искам да гласувам в името на всички загинали за това да я има БЪЛГАРИЯ.
Май май и в Монреал можело, а?Linko написа:За образуване на секция в работните помещения на почетните консули не се иска разрешение, те влизат в т.нар. ДКП. Аз не знам къде е и дали има изобщо такова помещение в Монреал, но ако има то би трябвало поне на едни избори да е използвано. Мръсните комунисти са на власт едва от 4 г., защо никога досега не е правено. Явно или няма официално такова, или на посланниците в Отава не им се е мърдало пръста. Или излиза, че българските емигранти в Канада са заплаха за всяка партия на власт и затова който и да вземе властта лъже хората и не иска да образува повече от 2 секции в тази държава. А, забравих, вече битува и убеждението че и царят, и Доган, и Костов преди това са все комунисти или комунистически протежета. За Бойко си знаеме, така че явно комунистите както са ни управлявали вече цели 60 г. и кусур, ще ни управляват и занапред.
независима неправителствена инициатива на българи от Facebook-група 'Гласуване без граници'БЪЛГАРИ В ЧУЖБИНА, МОЖЕТЕ ДА ГЛАСУВАЙТЕ В ИЗБОРИТЕ ЗА БЪЛГАРСКИ ПАРЛАМЕНТ НА 5 ЮЛИ 2009 КАТО СЪЗДАДЕТЕ СЕКЦИЯ ВЪВ ВАШИЯ ГРАД!
http://iskamedaglasuvame.com/
http://iskamedaglasuvame.com/