Малиии, Иво , тва направо ме разбиpoumpy написа:После след две три посещения се разбира от разговори, че гледат 20 крави и сутрин предават млякото, после ходят на частно да опаковат зрънчо, след обях си стоят в павилиончето на пазара да си въртят търговийката и т.н.![]()
Кои и защо трябва да имигрират ...... !!!
- IvHaydu
- Хайдутин на годината

То ако трябва 3-членно семейство ще изкара месеца и с 200 лева, няма да умират хората я...
Всякакви сравнения на стандарти са неуместни, защото хората живеят различно. Има заплати и по 120 лева, и по 10000 лева, всякакви неща има по света и у нас. Въпроса е човек да знае защо отива някъде...
Пък и парите н еби трябвало да са ти основния мотив, двигателя за емиграция...
Всякакви сравнения на стандарти са неуместни, защото хората живеят различно. Има заплати и по 120 лева, и по 10000 лева, всякакви неща има по света и у нас. Въпроса е човек да знае защо отива някъде...
Пък и парите н еби трябвало да са ти основния мотив, двигателя за емиграция...
Репутацията е онова, което хората знаят за теб. Честта е онова, което сам знаеш за себе си. Пази честта си. И майната и на репутацията...
По-добре временни неуспехи, отколкото временни успехи!
По-добре временни неуспехи, отколкото временни успехи!
В Пловдив и София може да вземате по 400лв., но в по-малките градове трудно ще си намериш работа за повече от 250лв. Например ние със съпругата ми сме висшисти и двамата. Тя взема 230лв., а аз 250лв. Като се спрат и данъците и толкова не остава. Е, кажете ми как се гледат и две деца и сметнете по колко лева на човек се пада месечно.
- KolioBalkanski
- Marquis de Suhindol
- Обратна връзка:
tva beshe i problema na EU kato priemashe Polsha - tam ima tolkova hora po selata deto ne rabotiat na zaplata - beshe truden vaprosa s taxaciata, socialnite i s fermerskite subsidiipoumpy написа:КНСБ никога няма да признае, че хоратя живеят добре защото ще си загубят хляба - да не са луди?
Ще ви дам един пример: когато бачках в БГ в град Радомир, не София или Пловдив, имах доста безработни пациенти. Странното беше, че безработните най-друдно им се угаждаше с час за стоматолог - все бяха заети и не можеха да дойдат ??? После след две три посещения се разбира от разговори, че гледат 20 крави и сутрин предават млякото, после ходят на частно да опаковат зрънчо, след обях си стоят в павилиончето на пазара да си въртят търговийката и т.н. :shock: С времето разбрах, че да си безработен в Радомир значи да нямаш държавна работа, както бяха свикнали през социализма - на бюро от 9 до 5 без да вършиш нищо и да взимаш заплата. Просто КНСБ не си задава правилно въпроса - не е важно дали имаш работа, защото очевадно се лъже, а е важно имаш ли доходи. Да не говорим за великото удоволствие да се оплакваме.
Тук в Монреал виждам празни заведения и то в 6 и половина като се брибирам от работа - в София в 6 и половина не може да се седне никъде.
Помогнаха на бай Ганя да смъкне от плещите си агарянския ямурлук, наметна си той една белгийска мантия - и всички рекоха, че бай Ганьо е вече цял европеец.
То ако трябва и с двеста лева ще изкара едно тричленно семейство, естествено, че няма да умират хората я... Хляб и сол и вода само - изпитана рецепта!
То ако трябва и тока ще им отрежат, че не могат да си го платят, пък ако трябва и радиаторите ще им свалят и хазяйна няма много да се замисли, ако не си платят наема и ще ги изхвърли на улицата, кво пък толкова, няма да умират я, нали има и други по-важни неща от материалните!
Естествено, че парите не са най-важното нещо, но когато си зависим от тях всеки ден, нека някой ми каже, че не е! Няма да му повярвам, дори и на този, който има в повече....
То ако трябва и тока ще им отрежат, че не могат да си го платят, пък ако трябва и радиаторите ще им свалят и хазяйна няма много да се замисли, ако не си платят наема и ще ги изхвърли на улицата, кво пък толкова, няма да умират я, нали има и други по-важни неща от материалните!
Естествено, че парите не са най-важното нещо, но когато си зависим от тях всеки ден, нека някой ми каже, че не е! Няма да му повярвам, дори и на този, който има в повече....
!
В подкрепа на Botzo:
Част от заглавията в news.bg за 23.Април.2004:
- Убиха наш сержант в Кербала
- Децата на самоубийцата от "Сухата река" в много тежко състояние
- Работник загина в Русе затрупан в изкоп от пръст
- 18-годишната Виолета остава в ареста, потвърди по-висока инстанция
- Почитат паметта на пожарникарите, загинали в горски пожар край Разлог
- Наш шофьор хванат в Испания с 9 пъти над нормата алкохол в кръвта
- Премиерът наредил проверка на "подкупа" в културното министерство
- Районът на Гълъбово пред екологична катастрофа
...и аз ще кажа - повече няма какво да говорим. Парите наистина понякога не са най-важни!
...и аз ще кажа - повече няма какво да говорим. Парите наистина понякога не са най-важни!
Re: !
Хе, те пък нашите новинари все гледат нещо черно да открият и да го пишат 2 месеца, като че в другите страни е рай.holy написа:В подкрепа на Botzo:
По въпроса за заплатите и пенсиите- абе вчера един дядка идва при мен и ме моли да му стана поръчител, иска да отваря магазинче и му трябва кредит. Пенсията му 420 лева на месец, и не му стига, питам го как с такава голяма пенсия и на дърти години ще се занимава и с бизнес, пък той ми казва- цял живот съм бачкал яко, затова и пенсията ми е голяма, не мога сега да стоя така.
Та на който не му стигат парите си търси начини, и аз си търся от време на време нещо- я да напечатам нещо на някой, я чертежче, то палри винаги можеш да изкараш, щото и в Банско е доста висок стандарта, една карта за лифтовете за 1 ден е 25 лева, като сложиш и мамбото, и пиенето вечерта- 100 лева на ден ти трябват за да си бял човек. Тия от КНСБ трева да пасат с техните 320 лева на месец, толкова е една нощувка в хотел Танне
Световен Ден на Идиота- денят, в който целия свят празнуваше избирането на Тръмп
-
Dimitar Kolev
-Az i jena mi otlagahme zabolekarite v Bg 8 meseca za da spe4elim pari-na gurbet razbira se.Varnahme se i platihme 1000USD.
-za procentite-"96,4% ot vsiaka statististika e izmislica"-Udi Alan.
за Варна-трудно ще започнеш където и да е за повече от 250,било то с висше или с 2.Боксониера на хубаво място е от порядъка на 300-400 лв.Сигурно и в София е така,но там заплатите ги умножи по 2-3.България се отърва от турско и т.н.робства,но от Софийско няма да може
Софиянци не се обиждайте-не говоря за местните хора там,познавам много Варненски пришълци,които мътят централно водата.Аз също смятах да "имигрирам" в София ако нещо се издъни с Канада.
"Всеки град,който не е на брега на морето,е провинция"-Хемингуей
за Варна-трудно ще започнеш където и да е за повече от 250,било то с висше или с 2.Боксониера на хубаво място е от порядъка на 300-400 лв.Сигурно и в София е така,но там заплатите ги умножи по 2-3.България се отърва от турско и т.н.робства,но от Софийско няма да може
Ami pravi sa horata che parie ne sa vsichko, no sa mnogo, mnogo...
Ta v taq vruzka, ima neshta v BG, koito ne sa svurzani sas zaplatata, koqto ti poluchavash. Moze i da poluchavam 5-10000 lv. na mesec, no ako ostanalata chast ot naselenieto poluchava po 200-300, togava kakuv e smisala... 1 ptichka standart ne pravi :idea:
No tova ne e vsichko, ima mnogo drugi neshta koito trqbva da se promenqt v BG za da stane naistina dobro mqso za ziveene. Samo za primer :
Kato te spre policai da ti kaze dobar den, a ne da zapochva sas Zdrasti, sega kakvo shte pravime...?
Da mogat horata spokoino da izlizat pred bloka s decata si, bez da gi napadat ordi ot bezdomni kucheta ( ili v nai dobriq sluchai domashni, koito se vodqt bez kaishka i osir*t trevnite ploshti )
Da moga kato zavursha universitet, da si namerq rabota, a ne da trugna da molq blizki i poznati da me butat nqkude ( to ot tova idva chast ot shurobadzanashtinata )
Da moga kato eventualno 1 den pochna da pechelq po 5-10000 na mesec, da ne se nalaga da si broniram kolata i da hodq vuorazen po ulicata.
Da ne se nalaga da si ograzdam hubavata kusha s 5 metra zid, ta da ne moze nikoi da vleze i da mi otkradne imushtestvoto...
Kato se razmina s nqkogo po ulicata da nqmam chustvoto che iska da mi prereze gruklqna za nqkvi si 100-200 lv.
Da moga da vursha neshto polezno a ne ot 6 sledobqd da visq po kafetata...
( ne se surdete malka zakachka )
Ima oshte mnogo mnogo neshta, no nqma smisal da vi gi obqsnqvam, vse pak vsichki sme Bulgari i si gi znaem tiq raboti...
Ta v taq vruzka, ima neshta v BG, koito ne sa svurzani sas zaplatata, koqto ti poluchavash. Moze i da poluchavam 5-10000 lv. na mesec, no ako ostanalata chast ot naselenieto poluchava po 200-300, togava kakuv e smisala... 1 ptichka standart ne pravi :idea:
No tova ne e vsichko, ima mnogo drugi neshta koito trqbva da se promenqt v BG za da stane naistina dobro mqso za ziveene. Samo za primer :
Kato te spre policai da ti kaze dobar den, a ne da zapochva sas Zdrasti, sega kakvo shte pravime...?
Da mogat horata spokoino da izlizat pred bloka s decata si, bez da gi napadat ordi ot bezdomni kucheta ( ili v nai dobriq sluchai domashni, koito se vodqt bez kaishka i osir*t trevnite ploshti )
Da moga kato zavursha universitet, da si namerq rabota, a ne da trugna da molq blizki i poznati da me butat nqkude ( to ot tova idva chast ot shurobadzanashtinata )
Da moga kato eventualno 1 den pochna da pechelq po 5-10000 na mesec, da ne se nalaga da si broniram kolata i da hodq vuorazen po ulicata.
Da ne se nalaga da si ograzdam hubavata kusha s 5 metra zid, ta da ne moze nikoi da vleze i da mi otkradne imushtestvoto...
Kato se razmina s nqkogo po ulicata da nqmam chustvoto che iska da mi prereze gruklqna za nqkvi si 100-200 lv.
Da moga da vursha neshto polezno a ne ot 6 sledobqd da visq po kafetata...
Ima oshte mnogo mnogo neshta, no nqma smisal da vi gi obqsnqvam, vse pak vsichki sme Bulgari i si gi znaem tiq raboti...
"Une réaction anormale à une situation anormale est une réaction normale."
V.Frankl (1962)
V.Frankl (1962)
Хайде де, стига вече с тая София, и там 10% от хората са добре, останалите мизерстват дори повече от тия в провинцията. Живял съм и съм бачкал преди време и в София, имам и много познати и роднини там, и там не дават по хиляда лева заплати на всеки срещнатDimitar Kolev написа:-Az i jena mi otlagahme zabolekarite v Bg 8 meseca za da spe4elim pari-na gurbet razbira se.Varnahme se i platihme 1000USD.
за Варна-трудно ще започнеш където и да е за повече от 250,било то с висше или с 2.Боксониера на хубаво място е от порядъка на 300-400 лв.Сигурно и в София е така,но там заплатите ги умножи по 2-3.България се отърва от турско и т.н.робства,но от Софийско няма да можеСофиянци не се обиждайте-не говоря за местните хора там,познавам много Варненски пришълци,които мътят централно водата.Аз също смятах да "имигрирам" в София ако нещо се издъни с Канада.
В Банско има към 200 а може вече да са и 300 софиянци, които бачкат, от София дошли в наше тъпо село да изкарват пари, и на други места в провинцията има софиянци, не всеки може да си намери работа и в София. А да ви кажа, че аз лично предпочитам да живея във Варна пред София, много по-хубав град, по-чист, пък и на морето си е по-хубав климатът, в София през лятото е гадно и не се диша.
Световен Ден на Идиота- денят, в който целия свят празнуваше избирането на Тръмп
Absolyutno, gradski! Absolyutno! To tova im e problemat v Zapadna bg, che povecheto hora, koito sam sreshtal ot Pleven, Radomir, Pernik, Vraca, Vidin i drugi naseleni mesta v Zapadna bg, kato chuyat Sofiya i izpitvat edva li ne blagogovenie i ogrmen respect, samo che pri men takiva ne minavat.Dimitar Kolev написа: ..."Всеки град,който не е на брега на морето,е провинция"-Хемингуей
A, inache taya tema za imigraciyata e obsajdana hilyadi pati, no to e yasno zashto imigrirat horata, povecheto imigrirat samo zaradi parite, no ima i takiva, koito imigrirat, zaradi prestapnostta, korupciyata, seleniyata, badeshteto na decata si, svoeto badeshte, svobodata da patuvat kadeto si poiskat i drugi faktori ili zaradi kombinaciya ot tezi faktori. Za moyata imigraciya pone 50 % sashto ikonomicheskta situaciya v bg izigra rolya, no kakto nevednaj sam kazval, dori i ray da stane bg za vrshtane nazad ne iskam i da si pomislyam na san. No, tova si e moe mnenie, az uvajavam izborat na vseki. Shtom nyakoy iska da imigrira, da imigrira, shtom iska da stoi v bg ili kato doyde da se vrshta, ami da go pravi. Koy sam az da kazvam na koyto i da e koe e nay-dobroto za nego. Neka vseki pravi tova, koeto go pravi shtastliv. Az stoya v tazi strana, zashtoto za prvi pat v jivota si se chuvstvam shtastliv i tova e nay-vajnoto za men. Kogato ida pred parlamenta i se ogledam i vidya na horizonta samo kanadski znamena tova me izpalva s kef i radost, che sam chast ot tazi strana! V nyakolko drugi strani moga da imigriram, da napravya kariera i da poluchavam poveche pari otkolkoto v Canada, no edva li shte se chuvstvam tolkova got, kolkoto tuk, zatova i stoya tuk. No, neka vseki sam reshi dali Canada e negovoto myasto!
Good luck na vsichki!
Per aspera ad astra!
Горд канадски гражданин в Мадрид
Горд канадски гражданин в Мадрид
никога не съм благововеяла и изпитвала огромен респект като чуя София, но ми беше хубаво докато живеех там поради простата причина, че тогава бях студентка !Canuck написа: To tova im e problemat v Zapadna bg, che povecheto hora, koito sam sreshtal ot Pleven, Radomir, Pernik, Vraca, Vidin i drugi naseleni mesta v Zapadna bg, kato chuyat Sofiya i izpitvat edva li ne blagogovenie i ogrmen respect, samo che pri men takiva ne minavat.
А с останалата част съм съгласна с теб - човек трябва да живее там където се чувства конфортно - независимо дали е Канада , България или Тамбукту! За да разбереш къде ще ти е най- добре трябва да поживееш на местата за които си мечтал и да не се упрекваш цял живот, че не си опитал.
Още малко за заплатите в Бг - аз съм с висше образование, работя като учител в елитна гимназия и заплатата ми по фиш е 219 лв. бруто.
След данъци остават има-няма 190!!!!!
А един гарсониерен наем във Варна не е под 120-200 евро в кварталите. Да не говорим за цени на имотите - квадратен метър жилище в централните части на града е между 400 и 700 евро!!!!
Сами преценете дали това съотношение с поне сравнимо с цените и заплатите в Монреал. Едва ли!
След данъци остават има-няма 190!!!!!
А един гарсониерен наем във Варна не е под 120-200 евро в кварталите. Да не говорим за цени на имотите - квадратен метър жилище в централните части на града е между 400 и 700 евро!!!!
Сами преценете дали това съотношение с поне сравнимо с цените и заплатите в Монреал. Едва ли!
zashto iskam da immigriram li? zashtoto ne mi se jivee poveche v ta zi darjava,kadeto vseki den ti obiasniavat kolko podobre stava ......za "niakoi" ;koito e tragnal da immigrira ne go e napravil ot lesno......naistina parite ne sa vsichko......pochti vinagi nesa dostatachno
THE LAST LINE OF DEFENSE
-
Botzo
Аз незнам каде ги гледате тия суми, но и аз имам познати и се са от София ........ и максимума за което съм чул е 350 лева. Е сега може да излизе че средата ми е от средна ръка, ама може. Аз такива заплати от по 500 - 1000 лева заом знам че някой някаде получава в БГ-то. Саом за сравнение ...... до колкото виждам все още със средна работна заплата не може да се наеме апартамент в центъра от 2 ма души които да зе издържат и да гледат бебе. А тук дето всички ми викат че Аржентина е циганска страна и е в КРИЗА ние все още продължаваме да го правим. Таак че аз съм склонен да приема определението за Аржентина ама се питам тогава БГ каква е?
Може и парите да не са всичко, но всичко от което здравият разум има нужда (било малко или много) е ВЪН ОТ БЪЛГАРИЯ. Жалко е ама е истина. И с такива вълни на имигранти скоро само турците и циганите ще останат там и ще пуснат 2-ри новини на майчин език, този път на цигански ........ и така. Купон голям.
Може и парите да не са всичко, но всичко от което здравият разум има нужда (било малко или много) е ВЪН ОТ БЪЛГАРИЯ. Жалко е ама е истина. И с такива вълни на имигранти скоро само турците и циганите ще останат там и ще пуснат 2-ри новини на майчин език, този път на цигански ........ и така. Купон голям.