моля за съвет-недостиг на точки
-
- Напуснал форума
- Обратна връзка:
Ако събирате минимум 57 т. по фактори от 1 до 6 и минимум 60 т. по фактори от 1 до 9 то значи, че ще получите покана за интервю. Сборът от 57 т. по фактори от 1 до 6 е т.нар. "елиминиращ праг за професионална пригодност" ( Seuil éliminatoire d’employabilité ).
Il vaut mieux vivre avec des remords qu'avec des regrets!!
- montrelcho
извинявам се обаче немога да разбера как да изчисля 7,8 и 9-та точка. нямаме деца, нямаме оферта за работа.... адаптивност???? от каде да знам колко точки имам по тях????Linko написа:Ако събирате минимум 57 т. по фактори от 1 до 6 и минимум 60 т. по фактори от 1 до 9 то значи, че ще получите покана за интервю. Сборът от 57 т. по фактори от 1 до 6 е т.нар. "елиминиращ праг за професионална пригодност" ( Seuil éliminatoire d’employabilité ).
моля за помощ

9-Финансова незваисимост взимаш винаги 1 точка.
както Линко ти е написал имате 2 задължителни условия за да ви извикат на интервю:
от точки 1 до 6 включително да имате сбор 57
и
от точки 1 до 9 включително да имате сбор 60
за да вземете интервюто вече ви трябват 68 точки ,като интервюиращия може да ви даде максимум 8 точки от Фактор 10 Адаптивност на самото интервю
както Линко ти е написал имате 2 задължителни условия за да ви извикат на интервю:
и
за да вземете интервюто вече ви трябват 68 точки ,като интервюиращия може да ви даде максимум 8 точки от Фактор 10 Адаптивност на самото интервю
- montrelcho
значи имаме 58 точки от 1 до 6. значи сме добре.
така ли ????
направили сме онлайн теста и минаваме, обаче има хора дето са минали теста и след това от виена са им казали че не им стигат, отва ме тревожи. да знаем какво да правим( ако треба ще вдигнем езика малко) искаме да знаем точно какво става. да не ревеме после
така ли ????
направили сме онлайн теста и минаваме, обаче има хора дето са минали теста и след това от виена са им казали че не им стигат, отва ме тревожи. да знаем какво да правим( ако треба ще вдигнем езика малко) искаме да знаем точно какво става. да не ревеме после

58 имате но по второто условие не минавате така че по висок френски ви трябва
сметни си точките отново тук http://geocities.com/go_to_quebec/index02a.htm
онлаин теста го остави
онлаин теста го остави
-
- Обратна връзка:
Извинявам се за въпроса си, но след четене на всички указания за изчисленията на точки, не успях да разбера ИМА ЛИ НЯКАКВИ ТОЧКИ ЗА СРЕДНО-СПЕЦИАЛНО ОБРАЗОВАНИЕ ОТ ТЕХНИКУМ - при положение, че представиш и по-висока диплома - за магистър, например? Само магистъра ли взимат предвид или дават и нещо за техникум?
- montrelcho
Не разбирам тогава за какво има има 2 условия. коя е целта.kurta007 написа:58 имате но по второто условие не минавате така че по висок френски ви трябва
онлаин теста го остави
Какво като минавам на првото условие като казвате че без да се задоволи второто не минавам.
Тогава защо не е само второто условие?????????????
за какво е това првото условие????
и за край. Значи 60 точки е минимума който ни е потребен. така ли?
щото това 57 ме обърква много.
И дали е добро да се има точно 60. не ли е рисковано а?
Приятелката ми е с магистърска степен, това са 3 точки нали?
много неясни работи имам

Поззз на всички
По тея въпроси се обърни към емиграционите служители или направо към министерството на Емиграцията ...те са ги писали тея условия кое колко и какmontrelcho написа:Не разбирам тогава за какво има има 2 условия. коя е целта.kurta007 написа:58 имате но по второто условие не минавате така че по висок френски ви трябва
онлаин теста го остави
Какво като минавам на првото условие като казвате че без да се задоволи второто не минавам.
по останалите въпроси ще се потретя че ако сте семеиство или кандидаствате като двоика трябва:
и
Тва е.Друго няма.
-
- Напуснал форума
- Обратна връзка:
[quote=""montrelcho"]Не разбирам тогава за какво има има 2 условия. коя е целта.
Приятелката ми е с магистърска степен, това са 3 точки нали? [/quote]
Първото условие т.е. този елиминиращ праг от 57 т. гарантира, образно казано разбира се, твоят потенциал за бързо интегриране в обществото и най-вече в пазара на труда на Квебек. Това е така наречената "оценка за професионална мобилност" на кандидат-имигранта или още ЕМР (Еmployabilité et Мobilité Рrofessionnel) и включва само фактори касаещи основният кандидат, такива като образование, възраст, трудов стаж, езици и пребиваване в Квебек. Ако водещият кандидат сам не покрива този минимум от 57 т. то дори и да минава прага от 60 т. с помощта на придружаващият кандидат (макс. 18 т. по фактор 6), или пък с предложение за работа в Квебек (макс. 10 т. по фактор 7) плюс деца (макс. 8 т. по фактор 8 ) то се счита, че същият няма необходимия потенциал за бързо адаптиране и реализация в новите условия и има риск да стане бреме за правителството в най-близко време след пристигането си в Канада. Преди промените от 16.10.2006 г. правилникът за определяне на точките изискваше отделна цялостна оценка на кандидатът за ЕМР а сега тази оценка я вкараха като част от общата оценка под формата на елиминиращ праг.
Приятелката ми е с магистърска степен, това са 3 точки нали? [/quote]
Първото условие т.е. този елиминиращ праг от 57 т. гарантира, образно казано разбира се, твоят потенциал за бързо интегриране в обществото и най-вече в пазара на труда на Квебек. Това е така наречената "оценка за професионална мобилност" на кандидат-имигранта или още ЕМР (Еmployabilité et Мobilité Рrofessionnel) и включва само фактори касаещи основният кандидат, такива като образование, възраст, трудов стаж, езици и пребиваване в Квебек. Ако водещият кандидат сам не покрива този минимум от 57 т. то дори и да минава прага от 60 т. с помощта на придружаващият кандидат (макс. 18 т. по фактор 6), или пък с предложение за работа в Квебек (макс. 10 т. по фактор 7) плюс деца (макс. 8 т. по фактор 8 ) то се счита, че същият няма необходимия потенциал за бързо адаптиране и реализация в новите условия и има риск да стане бреме за правителството в най-близко време след пристигането си в Канада. Преди промените от 16.10.2006 г. правилникът за определяне на точките изискваше отделна цялостна оценка на кандидатът за ЕМР а сега тази оценка я вкараха като част от общата оценка под формата на елиминиращ праг.
Il vaut mieux vivre avec des remords qu'avec des regrets!!
- montrelcho