Смених си работата точно след майчинството . Предният ми шеф ме навиваше да остана, точно 2 месеца по късно затвори фирмата и се чудех колко ли щях да съм прецакана , ако бях останала при него.
Бременност
А не ми е спешен въпроса с безработицата. Просто си питах информативно.
Смених си работата точно след майчинството . Предният ми шеф ме навиваше да остана, точно 2 месеца по късно затвори фирмата и се чудех колко ли щях да съм прецакана , ако бях останала при него.
Простакът е кремък- корав и могъщ,
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.
Радой Ралин
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.
Радой Ралин
Здравей, не съм bgmontreal, но да споделя каквото зная по твоя въпрос.IRA написа:bgmontreal, да те питам аз нещо, че не мога да намеря отговора.
Ако те съкратят веднага след майчинството т.е въобще не си работил след това , имаш ли право на безработица?
Инфото ми е от служител от Emploie-Quebec и отговора му беше, че в повечето случаи майката няма право на обезщетение за безработни веднага след майчинство, тъй като по презумпция е получила вече един вид обезщетение (майчинството). Единствено се отпускат средства, когато си имал правото на по-дълго време да получаваш обезщетение за безработни, отколкото обезщетението за гледане на малко дете, което се случвало изключително рядко.
Аз питах навремето за жена ми. Не става. Майчинството, даже и кебекарското, е като безработицата и след него трябва да изработиш пак поне 600 часа за да имаш право пак на обезщетения. Мисля, че ако си пак бремена се прави изключение, но не съм сигурен.IRA написа:А не ми е спешен въпроса с безработицата. Просто си питах информативно.![]()
Абе вие не четете ли ?arogance написа:Какво са майчинските, ако дойда бременна в канада и как се организират тогава нещата?
Трабвя ли задължително да съм работила определен брой часове?
Да знам да си планирам нещата:)
В Кебек получаваш процент от това, което си изработил през последните 16 до 26 седмици като ПАРИ
В Канада ти трябват определен брой часове, които с апоне 6 месеца пълно работно време, освен аконе работите бременни по 80 час на седмица.
Майчинските са винаги процент от заплатата, различен в зависимост от птовинцията и условията. Има цитирани два сайта по-горе, разровете се малко и ще ви стане ясно.
-
arogance
Аз чета и разбирам. Планирам обаче да дойда бременна в 5-6 месец.poumpy написа:Абе вие не четете ли ?arogance написа:Какво са майчинските, ако дойда бременна в канада и как се организират тогава нещата?
Трабвя ли задължително да съм работила определен брой часове?
Да знам да си планирам нещата:)
В Кебек получаваш процент от това, което си изработил през последните 16 до 26 седмици като ПАРИ
В Канада ти трябват определен брой часове, които с апоне 6 месеца пълно работно време, освен аконе работите бременни по 80 час на седмица.
Майчинските са винаги процент от заплатата, различен в зависимост от птовинцията и условията. Има цитирани два сайта по-горе, разровете се малко и ще ви стане ясно.
И тогава какво?
Тогава, единствената ти възможност, която ти остава е да си намериш много добре платена работа веднага от летището, да изкараш максимално пари за 7-8 седмици и после те ще са ти базата за изчисление. Може би трудно осъществимо, но не невъзможно. Друго не мога да предложа.arogance написа: Аз чета и разбирам. Планирам обаче да дойда бременна в 5-6 месец.
И тогава какво?