Уви, предпочитат да специализират и практикуват на юг, където дерат по 10 кожи от пациентите.Fireman написа:В Квебек няма ли Здравни Учебни заведения,университети и прочее,където да учат желаещите да упражняват тази професия,да практикуват,усъвършенстват и каквото се сетите?
Един бегъл поглед на здравната система в Квебек.
- 
				Странджата

На мен ми се разболя дъщерята с висока Т и я заведохме в walk-in клиника, докторът предписа АБ, на другия ден и синът ми вдигна много висока  Т, пак в същата клиника, след 1h чакане ни предписаха същия АБ. От ангина са болни и двете. Аз при педиатърката в Бг пак чаках около час пред кабинета. И понеже сме на социална помощ от 2 месеца, лекарствата и на двамата са без пари. За прегледи пари не са ми искали, но като поисках бележка, за да я покажа в Кофито започнаха да се чудят как дали да ми вземат 10 кинта, но така и не ми взеха. 
Дотук оплаквания нямам от здравната помощ. Докато работех, зъболекарските услуги ми бяха в застраховката и ми се плащаха 80%.
Това го написах, за да се види и другата гледна точка. Нямаме педиатър и джи-пи засега.

Дотук оплаквания нямам от здравната помощ. Докато работех, зъболекарските услуги ми бяха в застраховката и ми се плащаха 80%.
Това го написах, за да се види и другата гледна точка. Нямаме педиатър и джи-пи засега.
I'll try being nicer if you'll try being smarter.
						- 
				Fireman

В България последно време започнаха да умират хора от Екстракция на зъб,в следствие на последваща инфекция тъй като зъболекаря не е предписал антибиотици....и само за броени дни си отиват така няколко човека.
На мен лично ми вадиха скоро мъдрец под пълна упойка в Лицево челюстна хирургия срещу 500лв.,защото трябваше да бъде изваден с операция.3 дни бях на системи и така нататък.Но ако нямах 500 лв.......не ми се мисли.
Започнаха да умират или да изпадат в кома млади майки в следствие на небрежност по една или друга причина на лекаря.
Умират и хора в домовете си,на катастрофи в следствие на закъсняла или изобщо не дошла Бърза помощ.
Тъй като често съм имал взимане даване с Българското здравеопазване по причини Незасягащи моето здраве съм се нагледал на всичко.
Съмнявам се наистина в Канада,която и да е провиция да е по-лошо от България ( искренно се надявам).
Ще поживеем ,ще видим.
Най-важното е все пак да не стигаме до лекари,че когато каруцата се обърне пътища много.

На мен лично ми вадиха скоро мъдрец под пълна упойка в Лицево челюстна хирургия срещу 500лв.,защото трябваше да бъде изваден с операция.3 дни бях на системи и така нататък.Но ако нямах 500 лв.......не ми се мисли.
Започнаха да умират или да изпадат в кома млади майки в следствие на небрежност по една или друга причина на лекаря.
Умират и хора в домовете си,на катастрофи в следствие на закъсняла или изобщо не дошла Бърза помощ.
Тъй като често съм имал взимане даване с Българското здравеопазване по причини Незасягащи моето здраве съм се нагледал на всичко.
Съмнявам се наистина в Канада,която и да е провиция да е по-лошо от България ( искренно се надявам).
Ще поживеем ,ще видим.
Най-важното е все пак да не стигаме до лекари,че когато каруцата се обърне пътища много.
На мен ми се случи съвсем същото в България края на 90-те години. Благодарение на изваден мъдрец (без никакъв кариес, но нямаше място за него в устата ми) от частна зъболекарка (прибра ми 250 лв. 1998 г.) стигнах до лежане в болница на три вида антибиотици, три пъти на ден, които Стоматологичния факултет на МА ми осигури - струваха 150 швейцарски франка на ден. Даже виновната зъболекарка дойде да ме посети, като преди това три дена ходих при нея за да й кажа, че ми е зле, че не мога даже вода да пия и не мога да стоя на крака. Отговорът беше, че съм глезла и ми изписа Амопен - веднъж на ден, 1 гр. Когато стигнах в Стоматологията след една седмица безсъница и чувствайки че умирам, беше 6 часа сутринта. Чаках появата на първия доктор, който преди да се съблече, още в коридора ме хвана от пейката, вмъкна ме в кабинета и съвсем безжалостно ме закла /гръкляна, който беше пълен с гной/. Болката беше невероятна, но упойка нямаше да има никаква файда. Благодарение на него съм жива и не получих мозъчно възпаление - съответно скоропостижна смърт. Чист късмет и както обикновено - добре, че попаднах на професионалист и човек.Fireman написа:В България последно време започнаха да умират хора от Екстракция на зъб,в следствие на последваща инфекция тъй като зъболекаря не е предписал антибиотици....и само за броени дни си отиват така няколко човека.
На мен лично ми вадиха скоро мъдрец
Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че вече сме се квалифицирали да правим всичко от нищо. (KИ, 1881)
						По въпроса ми ще си проличи,че още не съм запозната със здравната система в Квебек,но бихте ли ми обяснили защо е проблем да имаш личен лекар и педиатър - трудно се намират такива,които приемат нови пациенти или трябва да имаш някаква застраховка или нещо от сорта?Например,човек на социал възможно ли е да има личен лекар и педиатър?Какво се плаща за да ползваш услугите на личен лекар.А когато се роди бебе- не се ли полага по право педиатър или пак има някакви условия.Предварително благодаря за отговорите.

Монреал - юни 2009
						дете аутист и нормално развитие ...Omega3 написа:Дете аутист, може да чака и 2 години за да бьде лекувано, като и най-долнопробният специалист знае, че всеки ден е сьществено важен за вьзможното нормално развитие на детето.
Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че вече сме се квалифицирали да правим всичко от нищо. (KИ, 1881)
						не, а и не ви препоръчвам самолечение, особено за деца :idea:dea написа:В южната съседка САЩ могат ли да се закупят лекарства като антибиотици и др. директно от аптеката/ без рецепта / ?
						Аутизмът е синдром, при който ранната диагностика и навременното назначаване на терапевтична стратегия, която да започне да се прилага незабавно, са от изключителна важност за трайността и ефективността на резултати, които биха се постигнали с детето!krimon написа:дете аутист и нормално развитие ...Omega3 написа:Дете аутист, може да чака и 2 години за да бьде лекувано, като и най-долнопробният специалист знае, че всеки ден е сьществено важен за вьзможното нормално развитие на детето.
Това обаче се отнася и за всички деца със специални нужди!
За съжаление дете със специални нужди може да чака и доста повече от 2 години. Белезите на нарушеното развитие често се виждат в много ранна възраст (преди 1г.), а най-често семействата в Канада стигат до диагностика между четвъртат и петата година от живота на детето именно поради тромава организация в здравната система.
Ами могат да се обърнат към каквито служби са им известни - социални, педагогически, здравни. Проблемът е, че има дълги waiting lists и процедури, които не могат да се прескочат преди да се стигне до съответните специалисти.silvestur написа:Не биха ли могли родителите да се обърнат към ресурсните служби по ранно въздействие в такъв случай?Жени написа: най-често семействата в Канада стигат до диагностика между четвъртат и петата година от живота на детето именно поради тромава организация в здравната система.
Първо е личният лекар, който изпраща детето на психиатър, за който може да се почака и 1 година. Той от своя страна има на разположение около половин година преди да е задължен да се произнесе по случая. През това време може да събира мнения от учители на детето, ако посещава детско заведение; вика родителите на консултация всеки месец; изисква да се изпрати специален учител от общината, който да наблюдава в продължение на месеци детето (разбира се веднъж седмично за 40 мин.). И когато е почти сигурен в диагнозата, препраща детето при друг колега или по-скоро при различен специалист.
Така, докато получи диагноза детето, минава през психиатър, психолог, логопед, специален педагог, социален работник, occupational therapist. Това се нарича диагностичен екип и е задължително детето да мине през всичките специалисти преди да получи диагноза и после терапевтична програма. От там кандидатства за социално финансиране и му бива препоръчано подходящо учебно заведение. След което трябва да изчака свободно място в учебното заведение.