Molia za savet!

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Заключено
nadia

Molia za savet!

Мнение от nadia »

Zderaveite na vsichki! Otdavna cheta tozi forum i vi blagodaria za informatsiata, koiato poluchavam. Sega kogato cheta protsedurata po interviuto mi minava edna misal.Kak da obiasnia na interviurirashtia, che sam kandidatstvala za Federalnata chast i noneje ne izkarah 7 na IELTS, ne me pokaniha na interviu i poluchih otkaz. Spored vas, tova moje li da se skrie i ako ne kakvo da mu otgovoria, che sega opitvam za Quebec?
Blagodaria Vi!
Аватар
Koko

Re: Molia za savet!

Мнение от Koko »

nadia написа:Zderaveite na vsichki! Otdavna cheta tozi forum i vi blagodaria za informatsiata, koiato poluchavam. Sega kogato cheta protsedurata po interviuto mi minava edna misal.Kak da obiasnia na interviurirashtia, che sam kandidatstvala za Federalnata chast i noneje ne izkarah 7 na IELTS, ne me pokaniha na interviu i poluchih otkaz. Spored vas, tova moje li da se skrie i ako ne kakvo da mu otgovoria, che sega opitvam za Quebec?
Blagodaria Vi!
Да се крие че си кандидаствала по федералната няма смисъл - те би трябвало това да го знаят, щом веднъж си влезнала в системата им.
Ако не те питат специално - не е нужно сама да им го казваш.
Ако те попитат все пак - опитай да обърнеш нещата в посока как междувременно си разучила какви добри възможности дава провинция Квебек и как като следствие на това си си променила намеренията и сега искаш да имигрираш точно там. Можеш да посочиш като аргументи по-добрата социална политика в Квебек и по-добрите възможности за учене, че смяташ че там ще имаш отлични възможности за професионална и лична реализация, въобще всички положителните неща които можеш да се сетиш.
Аватар
anito
Мразим да мислим

Мнение от anito »

:idea: И даже, че си се разколебала за федералната част в полза на Квебек още преди изпита по английски и си започнала още тогава с френския. Ето защо резултатът ти по англ. е по-слаб и не си била достатъчно мотивирана на интервюто. Вече си мечтаела за Квебек!
Нещо в този ред.
Малко е на майтап, но може да го имаш предвид ато отправна точка.
Успех!
Обичам да преча
Тара

Мнение от Тара »

Здравей Надя,

Съвета на Коко е много точен, следвай го и няма да сбъркаш. Обясняваш само ако те питат! И не се притеснявай, като имаш какво да им предложиш /квалификация и т.н./, едва ли ще ти откажат заради това че си опитала първо за ВС, не си била добре ориентирана просто. Но щом си стигнала до интервю, мисля че си 80% успяла. Напред и не се страхувай!
Желая ти успех!
Силата е в теб!
Joy

Мнение от Joy »

Моя позната ми разказва за тяхната история на емигриране...Казвам го само като пример,не за да направите по същия начин!Те са тук от 7 години,значи това ще е било преди 8-9....Сега едва ли биха минали по същия начин...Та тогава били скъсани по процедурата за Квебек и те подали за Федерална.На интервюто ги попитали защо са решили да емигрират,те отговорили-защото ни скъсаха за Квебек...Ами къде са ви документите?-ги попитали...
-Ами вие не ни писахте,че трябва да носим някакви документи...
-Ами паспортите ви?
-Ами те са в Испанското посолство за виза... :lol:
Когато задали въпрос на английски на съпруга,той заговорил на смесица от немско-испански от притеснение....

И представете си,минали...При това за Федерална Канада,при което пак кацнали в Монреал,но без сертификат,поради което имали много повече проблеми... :P
nadia

Мнение от nadia »

Blagodaria Vi! Vdahnahte mi sili, dano da uspeia! Priaten den na vsichki!
Заключено