Izvle4enieto ot NOI za dokazvane na trudovijt mi staj e s data ot 01.2004g ,no 4ak sega ste puskame dokumentite do Viena.Iskam da vi pitam tui kato sa minali 3 meseza ot negovata davnost,trjabva li da vadja novo,ili moga sus slujebna belejka ot slujbata mi,prikrapena kum nego ,da go izpratja?
Predvaritelno vi blagodarja!
Goljamo stastie e ,4e ima hora kato vas!!!
Da,parav si.
Mislih i tozi variant ,no togava zelijat mi trud i ti4ane ,4akane na bezumni opa6ki v NOI se obesmislja i ako trjabva da si prevada knijkata ste sa dopulnitelni razhodi...Za tova si mislih varianta s sl.belejka,no v kraen slu4ai ste deistvam po otupkanite puteki.
Blagodarja za suveta!!!
Някъде из документите пишеше, че за доказване на трудов стаж се изисква трудова книжка и/или препоръка. Аз не съм се занимавал с НОИ (а имах по-големи основания, защото в известен период бях самоосигуряващ се - като управител (малееее ) на собствена фирма), и нямах никакви проблеми. Трудова книжка, препоръки, ако искате трудови договори - достатъчно е.
Успех!
Репутацията е онова, което хората знаят за теб. Честта е онова, което сам знаеш за себе си. Пази честта си. И майната и на репутацията...
По-добре временни неуспехи, отколкото временни успехи!
ако някой знае дали са от значение тези 3 месеца да каже?! междудругото има хубава статия за вторите документи, в която пише, че по-евтино ти излиза справка в НОИ(за богата труд.книжка), а същевременно може да си изкараш пак в НОИ:
- формуляр УП-30 (ако в момента работите и искате текущия стаж да ви бъде добавен към общия)
- осигурителна книжка, ако имате такава
Срока за издаване на справката е 20 работни дни. Безплатно
Това е от статията!
аз лично мисля да си направя справка в НОИ, защото актуализирането на трудовата ми книжка ще предизвика съмнения в работодателя ми - нали знаете - в България това се прави предимно при напускане!
Eto i moeto mnenie :
izavadi si samo spravka ot NOI za tr.staz ! Ako tr.staz e dostatachen ,ne se habi za tezi 3 meseca,njama smisal. Prevedi si spravkata ot NOI bez drugi zaverki. Spravkata ot NOI e s po-goljama tezest - falsiva trudova kn. vseki moze da si napravi !!!Trudovata kn. si ja nosi na intervuto bez da ja prevezdash-tam shte sravnjat mestorabotite ot spravkata ot NOI i tezi ot tr.knizka ! Vaznoto e sumarno da imash nuznijat min. tr. staz ! Pri men beshe taka-az minah na intervju na 14 April tazi g. !!!! Bez problem !!
S prevod na tr. knizka vmesto spravkata ot NOI shte imash slednite nedostataci :
-poveche razhodi za prevod na stranici
-shefa ti shte razbere za namerenijata ti -v povecheto sluchai tova e nezelatelno i fatalno !!!
Щом си си направил/а труда да си извадиш документ от НОИ - изпрати го. Все пак това е документ от държавна институция. Ако стажа, който е отразен в този документ е достатъчен спрямо изискванията на канадците можеш да не изпращаш други документи. Просто във формулярите ще си попълниш каквото си работил/а от 01.2004 до сега. Пък на интервюто ще доказваш работата си през този период с договори, служебни бележки и т.н. Ако стажа отразен от НОИ, обаче не е достатъчен е подобре да си подкрепиш досието със служебна бележка от работодателя (ако е възможно да вземеш такава, без да те изгонят от работа) или каквото ти хрумне за доказателство. Канадците уважават оригиналните документи (имам предвид с мокър печат).
Хайде, Успех! И покана за интервю!
Благодаря за мненията които ми идват то4но време.
Тъмо мислех утре да давам за превод тр.книжка,но вие сте напълно прави,4е наи -дбре е да си иазпратя ве4е готовото удостоверение от НОЙ ,мисля 4е 3 год.доказуем стаж от сегашната ми работа и 4 год.но доказуеми с препоръки от предишният ми работодател са напълно достатъ4ни.
И аз стискам палци на вси4ки захванали се с тази не лека зада4а,имиграция в Канада!!!!