Формуляр IMM 1000

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Botzo

Формуляр IMM 1000

Мнение от Botzo »

Някой да е чувал за имигрански формуляр за виза IMM 1000:
Canadian Immigrant Visa (IMM 1000)
:idea: :?: :?: :?: :?:

Изображение
Аватар
VanBC
Модератор

Мнение от VanBC »

Да. Всички емигранти до лятото на 2002 получаваха този документ. От юни 2002, IMM 1000 вече не се използува, а се поставя виза в паспорта. С една дума, IMM 1000 не те касае :) .
Botzo

Мнение от Botzo »

VanBC,
благодаря ти. Аз съвсем случайно попаднах на него и като го видях .... още веднъж благодаря.
Аватар
mariane

Мнение от mariane »

Da imam 4 kato tia :lol: ako ickash da ti pratia kopie no niama do ti trabva vmecto nea shte ti vzemat 50 dolara za neshto kato li4na karta. To taz diplianka mai ve4e ne clyji za nishto . E cpi cpokoino ti ci moderen shte ci poly4ish karta za camoli4nost. Za celta ci pora4ai grimior da te 4aka na letishteto za da te prigotvi za cnimka miclia 4e ce praviat na letishteto pri camoto prictigane cnimki za tezi karti.
Botzo

Мнение от Botzo »

Абе да са живи и здрави. Ще плащам и 50 и 100 ако трябва за любимата Канада.
ОК, благодаря много на всички.
Аватар
Koko

Мнение от Koko »

mariane написа:Da imam 4 kato tia :lol: ako ickash da ti pratia kopie no niama do ti trabva vmecto nea shte ti vzemat 50 dolara za neshto kato li4na karta. To taz diplianka mai ve4e ne clyji za nishto . E cpi cpokoino ti ci moderen shte ci poly4ish karta za camoli4nost. Za celta ci pora4ai grimior da te 4aka na letishteto za da te prigotvi za cnimka miclia 4e ce praviat na letishteto pri camoto prictigane cnimki za tezi karti.
Зависи, тези които са дошли в Канада с нея все още им я искат тук- там като документ за самоличност или например при кандидастване за гражданство. Май дори започва да придобива и сантиментална стойносност за някои.
Аватар
fe_ya
Ефирна
Обратна връзка:

Мнение от fe_ya »

Спокойно нищо няма да плащаш за нещото като лична карта - първата карта за сега влизащите в Канада е безплатна :-)
Botzo

Мнение от Botzo »

fe_ya написа:Спокойно нищо няма да плащаш за нещото като лична карта - първата карта за сега влизащите в Канада е безплатна :-)
fe_ya,
това верно ли е???? Имаш яка почерпка за добрата новина :beer: :beer:
Аватар
mariane

Мнение от mariane »

[ ]

Зависи, тези които са дошли в Канада с нея все още им я искат тук- там като документ за самоличност или например при кандидастване за гражданство. Май дори започва да придобива и сантиментална стойносност за някои.[/quote]

Da da znam taka e az procto maitap ci napravix. Naictina ca c cantimentalna ctoinost ta shto vreme ia 4akaxme :lol: . A miclia 4e bez neia i li4na karta ne mojesh da vzemesh.
Rosi

Мнение от Rosi »

Koko написа:
mariane написа:Da imam 4 kato tia :lol: ako ickash da ti pratia kopie no niama do ti trabva vmecto nea shte ti vzemat 50 dolara za neshto kato li4na karta. To taz diplianka mai ve4e ne clyji za nishto . E cpi cpokoino ti ci moderen shte ci poly4ish karta za camoli4nost. Za celta ci pora4ai grimior da te 4aka na letishteto za da te prigotvi za cnimka miclia 4e ce praviat na letishteto pri camoto prictigane cnimki za tezi karti.
Зависи, тези които са дошли в Канада с нея все още им я искат тук- там като документ за самоличност или например при кандидастване за гражданство. Май дори започва да придобива и сантиментална стойносност за някои.
I sled polu4avane na grajdanstvoto triabva da se pazi.Sluji za referance za razni dati koito sa napisani vutre.6te vi preduprediat da si gi pazite na sigurno miasto zaedno sus Certificata za grajdanstvo
Аватар
fe_ya
Ефирна
Обратна връзка:

Мнение от fe_ya »

Ако говориме за PR картата поне при нас беше безплатно ваденето и миналата година - документите ги пращат от Румъния заедно с паспорта с визата и се подават на летището като кацнеш - пари не взимат - сигурно таксата е включена към другите такси които плащаш по процедурата.
Аватар
mariane

Мнение от mariane »

Merci Rosi,

Zapravpat 4yvam 4e shte triabvat Miclex 4e ako ci izvadia karta tiaxnoto zna4enie otpada avtomati4no no iavno ne e taka. E shte gi pazia taka i taka te ca mi edin mil cpomen :lol: .
Аватар
mariane

Мнение от mariane »

Koko

Kat 4eta mai ci vesht po vaproca ta ako znaesh da pitam ako ci 4akash tyk kanadcki pasport nyjnali e taz karta. Primerno za niakava darjavna inctitycia i nai obshto moje li da mina bez neia octava mi oshte godina do podavane na dokomenti za pacport.
Аватар
Koko

Мнение от Koko »

mariane написа:Koko

Kat 4eta mai ci vesht po vaproca ta ako znaesh da pitam ako ci 4akash tyk kanadcki pasport nyjnali e taz karta. Primerno za niakava darjavna inctitycia i nai obshto moje li da mina bez neia octava mi oshte godina do podavane na dokomenti za pacport.
Ако нямаш планове да пътуваш никъде зад граница, то от PR карта едва ли ще имаш нужда. Основната й цел да служи за документ за пътуване в чужбина. За пред тукашните институции би трябвало да ти свърши работа шофьорска книжка или медицинска карта - важното е да е ИД със снимка.
Изключение от това е ако пътуваш до Щатите с личен автомобил, тогава - поне според официалния сайт на канадското правителство - може да минеш границата и без PR карта.
Имай предвид обаче че след като подадеш документите за гражданство ще минат още време - от няколко месеца до към година - докато цялата процедурата приключи и си получиш паспорта. Така че брой не една, а дори към две години още през които няма да можеш да пътуваш извън Канада ако нямаш PR карта.
Последно промяна от Koko на Пет Апр 16, 2004 10:48 pm, променено общо 1 път.
Аватар
mariane

Мнение от mariane »

Merci Koko,
Mi mai shte ci octana bez karta zacega ne miclia niide da xodia ocven pri niakoi cyper cpeshen cly4ai (razbirai niakoi rodnina da e pred ymira4ka ne dai ci boje). Leka ve4er
Заключено