Ама това май ще име за последно. Харпер бил поръчал няколко милиона мотики 7 номер за тръстиката и след следващите избори щял да им ги връчва.

То да е за ядене само - ми те и купони си правели...Това се нарича равновесие в природата. Едни трябва да бачкат , а други трябва да плюскат.
По принцип си прав,ама Косб о Пейп не е Торонто,та камо ли Мисисага !!:)CFS 801 написа:Муха ,по принцип си прав .Един приятел който дойде преди години в Мтл. от Париж направи следното сравнение;
-Ей ,той Монтреал много прилича на Париж 1944 год. след бомбандировките.
А като видя за пръв път Мисисага :
-Ми те и тук си имали Люлин 8 и Надежда 6,само където са малко по нарядко и за да си купя цигари трябва да вземам автобуса до съседния град.
А най се изкефи на Косбърн и Пейп и главния булевард на махалата ,на Данфорт:
-Ма то тука има по вече решетки по витрините на дюкяните отколкото на превъзпитателното общежитие на Кремиковци и защо по Пейп не ги раздадат тея магазини под наем ,а са ги зарешетили с по едно парче щперплат на витрините.
Алекс, Кримонка ако те набара ще ти изкълве очите дето говориш такаAlexAA написа:Защо така бе Крими,
Хич не съм "изгорял" в работата. Както съм писал много пъти, аз си обичам работата - сутрин нямам търпение да отида на работа.
Та обратно на темата - вие в Квебек се заигравате с комунизма, НО с чужди пари. Разбирам да си плащате данъците и оттам да си субсидирате 7кинта/ден детски градини, евтини университети и прочие експерименти. ДА, АМА НЕ - Квебек получава една камара федерални пари (разбирай пари от Западна КАнада) и се започва едно лудо харчене.
Крими, обясни ми защо най-голямата, по територия, провинция не може да докара един сносен доход на глава от населението, та се налага да стоите на федерални помощи. При това имате и сепаратистка партия, която, бас слагам, се издържа с федерални пари.
Сега и Онтарио го напипа, демек имат нужда от кинти.....
Значи каква излиза сметката - повече от половината канадци имат нужда от федерални помощи за да си гарантират някакъв базов стандарт на живот.
Ами ако нефтът стане 20 кинта за барел, тогава кой ще плати сметката на Квебек да си играе на комунизъм.
Просто много станаха маймуните на клона.
Наздраве
Точно така, от догодина Онтарио за първи път ще получава "equalization payments": http://www.cbc.ca/canada/story/2008/11/ ... sters.htmlAlexAA написа:Сега и Онтарио го напипа, демек имат нужда от кинти.....