njkoi kandidatsval li e sam - razdelen ili razveden, s dete?

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Заключено
Аватар
avve
Обратна връзка:

njkoi kandidatsval li e sam - razdelen ili razveden, s dete?

Мнение от avve »

imam li realni shansove kato razdelena, ne razvedena s muja mi da kandidatstvam, njkoi utupkal li e tozi put!
BabaPena

Мнение от BabaPena »

Pо BG zakonite niama 'razdelena' (separated) dokolkoto znam.

Az sam razvedena i po edno vreme se opitaha da mi iskat no objection letter ot bivshia mi saprug (tova pri polojenie che niamame detsa, nito KAKVOTO i da e obshto dvijimo ili nedvijimo imushtestvo i nikoi ne dalji izdrajka na drugia - t.e. ABSOLIUTNO nishto ne ni svarzva veche i vsichko tova mnogo iasno si go pishe v svidetelstvoto mi za razvod). Bivshia e svesten chovek i bi mi dal takova pismo, ako go poiskam, no ne e tam rabotata...Az im napisah edno milo pismo v koeto utochniavam i tsitiram reshenieto si za razvod (koeto ESTESTVENO im bide prateno oshte parvia pat, V ORIGINAL, s prevod i prochie) i zasega otsreshtnata strana malchi...Mnogo sa prokleti kato se opre do razvodi...

Na bazata na tozi mi opit moga te posavetvam da:
a) se razvedesh, ako mojesh (razvod po vzaimno saglasie otnema 3 mesetsa, ako ste razbrani hora i si podelite kakvoto imate izvan sada)
b) Ako maja ti e ok i ne e umrial da se razvejda prez sledvashtite 2-3 godini, da kandidatstvate zaedno, kato obiavite che toi niama da te pridrujava v Kanada na parvo vreme i posle da se razvejdash...I vaobshte da ne obesniavash razdelena tui onui...(v tozi sluchai toi bi ti donesal dopalnitelni tochki, ako ima obrazovanie i prochie)

a) opredeleno e za predpochitane zashtoto pri b) ima prekaleno mnogo 'ako'-ta.

Dokolkoto znam ot poznati v razvod, ako im kajesh che se razvejdash, ti blokirat dokumentite dokato ne im pokajesh reshenieto ot sada za finalizirane na razvoda. Tova e svarzano s eventualni iskove za sabirane na semeistva posle. Pri vsichki polojenia shte ti triabva dokument che maja ti ne vazraziava da izvedesh deteto ot stranata, dori v sluchaite kogato sada e priznal edinia roditel za negoden (zatvor, piene, narkotitsi i prochie).

Nai-podrobna info shte ti dadat ot kanadskoto obache. Bukuresht otgovaria vinagi. pishi im edin e-mail i im obiasni kak stoiat neshtata (pod chujdo ime nai-dobre za da si zapazish vazmojnostta za manevri, ako ne im haresash saveta).

Chudesno e, che mislish da imigratsia i imash kuraja da se opitash da si propravish pat sama! Nachin vinagi ima! Uspeh!
Аватар
JoroF

Мнение от JoroF »

opravi si parvo semeinoto polojenie.shansove ima /kato razvedena/.kakvoto e napisala Babata e viarno.ne se glada s dobro oko na razdeleni.
THE LAST LINE OF DEFENSE
Аватар
VanBC
Модератор

Мнение от VanBC »

BabaPena написа:...b) Ako maja ti e ok i ne e umrial da se razvejda prez sledvashtite 2-3 godini, da kandidatstvate zaedno, kato obiavite che toi niama da te pridrujava v Kanada na parvo vreme i posle da se razvejdash...
Само имай впредвид, че при този вариант, независимо, че няма да имигрира в Канада, мъжът ти също ще трябва да минава медицински преглед. Т.е. увери се, че като стане време за прегледа, няма да се дърпа или да ти създава проблеми.

Независимо кой от вариантите предложени от Баба Пена ще избереш (с развод или без развод), ще ти трябва декларация от мъжа ти, че не възразява детето да имигрира в Канада, т.е. е добре предварително да обсъдиш този въпрос с него, защото съм чувал за случаи когато бивши съпрузи/ги са създавалил много главоболия на разведени кандидат-емигранти.

Има и трети вариант - да не споменаваш, че сте разделени, а да кандидаствате заедно като редовно семейство. Тогава ще трябва да ходите заедно на интервю и на медицински прегледи. Важното е ти да си водещ кандидат, за да може, след като получите визите, да отидеш в Канада сама с детето. Пък мъжът може и да реши също да дойде в Канада, знае ли човек...

Изобщо, варианти много. Ти си знаеш най-добре какви са ви отношенията с мъжа ти, така че си избери варианта който е най-подходящ ... и смело напред! :thumbsup:
Аватар
JoroF

Мнение от JoroF »

VanBC verni raboti si chuval
THE LAST LINE OF DEFENSE
Заключено