Omega3 написа:Здравейте,
Интересува ме следният проблем. Много скоро 4лен от семейството ще дьржи пьтният изпит с моята персонална кола. Но, имам една пукнатина на предният прозорец в долната му 4аст по4ти по цялата му дьлжина. Това лято ми се удари, така мисля, едно камь4е докато карах по магистралата.
Тази пукнатина е в долната 4аст на прозореца и изобщо не пре4и на шофирането. Знае ли някой дали изпитващият може да не приеме колата за изпит поради тази пукнатина? Колата ми е доста нова и няма никакви други проблеми.
Знам, 4е можеш да си наемеш в СААК кола за изпит, но претендента за книжка се нау4и да кара на моята кола и я кара по4ти всекидневно.
Мерси
Вьпреки 4е все още няма отговор, аз ще добавя още един вьпрос.
Оказва ли някакво негативно влияние вьрху изпитващият фактьт 4е се явяваш сьс собствената ти кола, а не сьс специялно наета за изпита?
мерси
Интересува ме следният проблем. Много скоро 4лен от семейството ще дьржи пьтният изпит с моята персонална кола. Но, имам една пукнатина на предният прозорец в долната му 4аст по4ти по цялата му дьлжина. Това лято ми се удари, така мисля, едно камь4е докато карах по магистралата.
Тази пукнатина е в долната 4аст на прозореца и изобщо не пре4и на шофирането. Знае ли някой дали изпитващият може да не приеме колата за изпит поради тази пукнатина? Колата ми е доста нова и няма никакви други проблеми.
Знам, 4е можеш да си наемеш в СААК кола за изпит, но претендента за книжка се нау4и да кара на моята кола и я кара по4ти всекидневно.
Мерси
Оказва ли някакво негативно влияние вьрху изпитващият фактьт 4е се явяваш сьс собствената ти кола, а не сьс специялно наета за изпита?
мерси
Това с коя кола се явяваш няма никакво значение. Но пък пукнатината може да е проблем. Може да пробваш, но да имаш и резервен вариант за всеки случай.
Благодаря на отговорилите. Дважди на премълчалите.
Мерси
мерси
Това с коя кола се явяваш няма никакво значение. Но пък пукнатината може да е проблем. Може да пробваш, но да имаш и резервен вариант за всеки случай.
Кола под наем се намира за 30$. А и както и да го погледнеш, да се явиш на изпит с учебна кола все си е по-добре, а пък вие си смятайте колко ще ви излезе повторно явяване...
Повечето случаи които знам лично, са се явявали с личната си кола. Примерно знам 6 явявания с лична кола и 1 с инструктор.
Мисля че това няма никакво значение.
Пукнатината има обаче голямо значение. Тия неща ги пише в правилника. Специално за Онтарио - не може. Затова преди да се явя смених стъклото, иначе бих си я карал така още година. Гледат задължително и светлините и клаксона.
Ръчната - не я гледат, въпреки че се използва по време на изпита. И аз така - спирам уж аварийно, пускам мигащите светлини, дърпам ръчната. А тя въобще нямаше жило. После си потеглям както си е, и изпитващия се смее - алоо вика, спирачкатаааа...
Мерси
мерси
Изпит взет сьс собствена кола (рь4на) и без карани курсове. Е все пак трябваше да сменя прозореца, но сега пьк си имам нов.
Мерси на вси4ки за отговорите.
Да се похваля с взет шофьорски изпит на 2.12 от първия път на Хенри Бураса и то благодарение на инструктора Марио !Благодаря Ти Марио! Тeзи, които го изберат няма да съжаляват-професионалист и човек ,който си разбира от работата! Телефонът му е 514-585-6109.
Изпратени DSC - 15.01.2007 г.
Интервю - 28.08-успешно
Монреал-10.05.2008 г.
Темата е много полезна!
Така като чета обаче се оказва че за да вземеш изпита трябва наред с абсолютно разумните правила да знаеш и някое друго малоумно такова.
Например:
Не се намалява в завой! - а къде се намалява бе? Правилото е преди завоя но да те скъсат за това че вътре също намаляваш е безумие.
При престояване не намалявай - друга щуротия. Това трябва да зависи от ситуацията.
И най-накрая.
Абе някой може ли да ми каже има ли следното правило в Квебек:
Some, писал си глупости!
На мен ми се скараха, че влизам прекаледно храбро в завоите, но не ми взеха точки. Намалява се преди завоя, а не в него.
Изключително лошо за трафика е, когато някоя лелка намали за да се престрои, а после пак ускорява. Настъпва хаос и в двете ленти. Липса на чувство за трафик! Почти всички възпитани хора дават мигач, независимо дали някой ги вижда, или не.
По-добре виж какво е написала mice.
Намалява се преди завоя, и в него ако се налага.
Това свободно съчинение за намаляването и хаоса нещо не ми са вързва.
Намалява се само преди завоя. Зимата като удариш спирачки в завой на сняг или лед, ше разбереш шо не трябва И да, при престрояване също не трябва да се намалява, по принцип не трябва и да се ускорява много, леко ускорение е допустимо. Това че на някой не са му взели точки когато е направил еди-си-кво нищо не значи, питайте квалифициран инструктор тука и той ще ви каже кое се гледа от изпитващите и кое не.
Огромна рядкост е да видиш мъж да намали безпричинно при престрояване. Ако минаваш в по-лява лента дори е задължително да се ускори. Това е типично женски номер - инстинктивно отпускат газта, когато преценяват обстановката.
Скъпи шофьорки, бъдете спокойни. Ние ви обичаме заради други ваши предимства, не заради чувството ви за трафик. Има много неща които правите по-добре от нас.
Но не натискайте нито спирачки нито газ докато сте в завой! Поддържайте скоростта, иначе центрообежните сили+ускорението/намаляването могат да поднесат колата и...
Не говорим за леки завои, взимани с ниска скорост. Там можете да си позволите леки корекции на скоростта.
Искам да попитам дали някой има листовки в електронен вариант, които да са съвместими с Виста.Опитвам се да инсталирам тези които са във форума но не става, явно са само за ХР.Благодаря предварително
purvolak написа:Искам да попитам дали някой има листовки в електронен вариант, които да са съвместими с Виста.Опитвам се да инсталирам тези които са във форума но не става, явно са само за ХР.Благодаря предварително