Нуждая от помощ за детска градина

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в провинцията.
Аватар
oganche
Мнения: 236
Регистриран на: Чет Фев 19, 2004 6:22 am
Местоположение: Montreal, CA

Нуждая от помощ за детска градина

Мнение от oganche »

Здравейте!
Живеем в Ласал и търсим детска градина на нашата 18 месечна дъщеричка. Записахме се в 17 детски градини в района и както се досещате навсякъде ни казват "няма места за тази възраст и листа за чакане е две годишен" Това направо ме шокира.
Молбата ми към вас е, ако някой знае за свободно място в някоя детска градина или ако зане, че ще се освободи след известно време да ми каже?
Приемам и хитри съвети как все пак да ни вземат на градина? Детето ми е чисто и спретнато, а и ние сме такива и мисля, че добре сме се представяли по градините. Това според мен не ни е проблемът. Ако начина е да им досаждам всеки месец...ОК ще го правя?! Просто незнам как да постъпя, за да успеем.
Благодаря предварително!

ПС: Става въпрос за детска градина по 7$. Може и да е фамилна за начало.
Докато се усмихнеш...се озъбиш!
pumpy
Мнения: 10244
Регистриран на: Съб Юли 26, 2003 2:47 pm

Мнение от pumpy »

помисли за градина от 20 на ден. При не много високи доходи, тоест до 30420 CAD държавата връща 75% от направените разходи тоест на ден ви излиза 5 долара.
има възможност да ви дадат половината от парите предварително.
а на линка отдолу може да видите цялата таблица, за да си прецените, в коя доходна граница попадате и колко ще ви излиза детската градина, в зависимост от вашия си доход :)
Аватар
Mi-na
Мнения: 163
Регистриран на: Пон Сеп 20, 2004 6:20 pm
Местоположение: Монреал
Обратна връзка:

Мнение от Mi-na »

Ние намерихме преди време нашата в руски вестник, ако не сте пробвали , не е лошо да опитате. Ето какво намерих сега:
Субсидирана детска градина в LaSalle, закуска, обяд и следобедна закуска, образователна програма на френски. Тел. 514 367 35 78 Инга
( не е написано нищо за възраст)

Субсидирана детска градина ( не е написано къде е) 514 369 66 65

Проверете ги и двете.

Късмет
мразя да ме настъпват по опашката!
Аватар
nikolovata
Мнения: 290
Регистриран на: Сря Май 18, 2005 4:40 pm
Местоположение: До mоста...

Мнение от nikolovata »

Пробвайте в Jolis coeurs, улицата е Lafleur, тел. mоже да наmерите в интернет, че не mи е подръка. Таm са работили доста българки и като че ли приеmането става по-лесно. Ако не ви е далече, препоръчзаm да се разходите и да подадете mолбата лично.

На каква възраст е детето?
Mоже да ви занеса mолбата и в на6та градина (Mонтесори на ул. Стърлинг), но за таm напливът е голяm.
Mненията са като задниците, всички ги иmаmе, но не винаги е удачно да ги показваmе!
Аватар
oganche
Мнения: 236
Регистриран на: Чет Фев 19, 2004 6:22 am
Местоположение: Montreal, CA

Мнение от oganche »

Благодаря на всички за отговорите и отзивчивостта!
Ние тази седмица вече сме на детска градина. :D В края на миналата седмица съвсем неочаквано ни се обадиха от една от хубавите детски, които бяхме посетили и от Понеделник започнахме да ходим на половин ден. Аз много се зарадвах и изкефих......., но както знаете "докато се усмихнеш, се озъбиш". :( Малката ми мишка плачка нон стоп, не яде, не пие и даже вчера си я взех с течащ нос, а вечерта вече и с температура. :shock: Учителките са вдигнали ръце от нея и само недоволстват. Вчера отидох преди обядът им, за да седя с нея да обядва и съответно детенцето си седна на столчето и си яде, а аз просто седях в единият ъгъл на стаята и нищо не правих. Незнам защо постоянно ми казват, че не яде и само плаче. Тя е на 18 месеца и все още има нужда от съвсем малко помощ да седне или да опита храната или за каквото и да било. Тя умира за банани, а в детската дори и банан казват, че не яде. Абе много е тягостно положението и аз се чудя какво да направя?! Надявам се да се канализират нещата скоро.
Това е.
Докато се усмихнеш...се озъбиш!
Kiwi
Мнения: 1083
Регистриран на: Нед Юли 27, 2003 12:24 pm

Мнение от Kiwi »

oganche написа:Вчера отидох преди обядът им, за да седя с нея да обядва и съответно детенцето си седна на столчето и си яде, а аз просто седях в единият ъгъл на стаята и нищо не правих. Незнам защо постоянно ми казват, че не яде и само плаче. Тя е на 18 месеца и все още има нужда от съвсем малко помощ да седне или да опита храната или за каквото и да било. Тя умира за банани, а в детската дори и банан казват, че не яде. Абе много е тягостно положението и аз се чудя какво да направя?! Надявам се да се канализират нещата скоро.
Това е.
Няма страшно. Просто детето изживява малък шок. Не е свикнал още. Малкият ни юнак (на 2 г. тогава) упорито отказваше да говори в Монтреал семайната детска градина в продължение на 6 месеца. Големия юнак (6 г. тогава) първите месеци не ядеше нищо в училище. После се отпусна и стана голяма панта. Всичко с времето си. Поздрави от Ванкувър
Публикувай отговор