Пари в първите документи?

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Заключено
JJ

Пари в първите документи?

Мнение от JJ »

Може ли някой да ме посъветва каква сума да пиша за двама човека, така че да ми насрочат интервю!
Благодаря!
Аватар
Valdi

Мнение от Valdi »

Поне 5000 CAD ! :wink: ... и 10 цента отгоре! Но не от тях зависи поканата! Успех !!! :D
За да направиш прерия е нужно - пчела и детелина и една мечта голяма. Ако мечтата е достатъчно голяма, може и без пчела и детелина!
JJ

Мнение от JJ »

Това верно ли е?
Защото съм чувал, че не отговарят на молби с по-малко от 10 000 CAD!
Моля някой да ми отговори с нещо сигурно!!!
:shock: :roll: :?:
Аватар
p4eli4ka
Обратна връзка:

Мнение от p4eli4ka »

Здрасти JJ :D
Много интересно от къде ги чувате тия неща за 10 000 CAD :?:
Ние сме двама и сме декларирали точно 5000 CAD, което беше достатъчно, за да ни поканят на интервю.
Съгласна съм напълно с Валди, че поканата не зависи от сумата. Разбира се тя трябва да е над минималната, което за двама е ~ 2400 + 1100 = 3500 CAD (това е приблизително)
Но това е за Квебек. Ако кандидатствате по програмата за Федерална Канада, там таксите са доста по-солени и не ги знам, за да ги цитирам.
По-важното е на интервюто да покажете, че разполагате с достатъчно пари, за да можете да си платите визите и самолетните билети. Това не е официално условие и едва ли ще го намериш на официалния сайт, но така започнаха да процедират на декемврийската сесия, когато интервюиращ беше monsieur La Rue. Мисля че това е достатъчно подробен отговор на въпроса ти. Дано да съм успяла да помогна :roll:
Късмет :wink:
Pour être heureux un an, gagnez au loto. Pour être heureux toute votre vie, aimez ce que vous faites Изображение
JJ

Мнение от JJ »

Благодаря много Пчеличке! :lol: :beer: :beer: Много ме зарадва!
Значи сега с първите докс - молбата трябва да пратя банков документ само за тези пари - около 5000 CAD.
Правилно ли съм разбрал?
Аватар
Valdi

Мнение от Valdi »

Да! + 10 cents !!! :lol: :beer:
За да направиш прерия е нужно - пчела и детелина и една мечта голяма. Ако мечтата е достатъчно голяма, може и без пчела и детелина!
JJ

Мнение от JJ »

За другите неща не се притеснявам. Само парите са дерт.
Затова питам, пък и тези страшни слухове???
Благодаря много за отговорите!
:lol: :beer: :beer: :lol:
Аватар
p4eli4ka
Обратна връзка:

Мнение от p4eli4ka »

Правилно си разбрал JJ :D
А за другите пари, за които ти споменах, трябва да имаш предвид, че визите струват по около 1115 USD (за един човек), а самолетните билети по около 370 Евро (за един човек)(медицинските не ги слагам в тази сметка). Като използваш следния сайт:

http://www.xe.com/ucc/

се получава около 1115+445= 1560 USD (на човек)

Късмет :wink:
Pour être heureux un an, gagnez au loto. Pour être heureux toute votre vie, aimez ce que vous faites Изображение
JJ

Мнение от JJ »

Супер!! Много много благодаря Пчеличке!
Направо мед ми капе на сърцето като чета!
:beer: :beer: :beer: :beer: :P
Заключено