Защо избрахме емиграцията в Канада?

За това какъв е живота в Канада и какъв e смисъла да се имигрира.
Заключено
Аватар
anxeli
Мнения: 3805
Регистриран на: Вто Ное 02, 2004 1:36 pm
Местоположение: TO

Мнение от anxeli »

semeen написа: Освен това, вече ти намекнах, че тук бавно и сигурно прихващаме лошите страни на Канада. Докато дойдеш може да видиш, че главната разлика е само в безааконието :lol:
Ooх, това много ми хареса, добре казано :lol:. Горкото бате, преставям си като основе естейта - къща, вила, кола, бизнес, жена евентуално (и тук пари), как все някоя от алармите ще звъни, тук крадци, там цигани, там ДВСК, там полицай/мутра и т.н. Дано поне квадратните бутилки да помогнат (още пари :roll:).
Циганите - на Сатурн !
bateto
Мнения: 4226
Регистриран на: Пет Мар 02, 2018 3:48 pm

Мнение от bateto »

плачковци сте вие,плачковци.стойте си в канада крепостни селяни ,мен не ме мислете.
алармите и девесекато не ме стряскат мен.за 17 години са ме притеснявали най много 2-3 пъти.кво толко,за следващите 17 все ще издържа някак си. :lol:
Странджата
Мнения: 3606
Регистриран на: Вто Дек 12, 2006 10:00 pm
Местоположение: Хъшия

Мнение от Странджата »

Да бе , в село Плачковци може и да вдигнеш хотел , за застаряващи канадски девици :lol:
army
Мнения: 950
Регистриран на: Пет Сеп 23, 2005 10:23 am

Мнение от army »

Аз съм българче щастливо
купих си апартамент!
Май стените са накриво,
но нали си е за мен!

Кредита е първа стъпка-
почваш с банката борба.
То си е голяма тръпка,
ако жив си след това.

Чакаш смело кота било.
с други думи- груб строеж.
И ти става много мило,
сякаш с болка ти растеш.

После идва дограмата-
пее твоето сърце.
Кондензира по стената,
но си имаш PVC.

Ето майсторите сръчно
ще шпакловат две стени.
Обясняват ти научно
всички нови кривини.

После плочки, гипс-картони,
майстор нов и нов късмет-
пренарежда без фасони
уж прекрасния паркет.

Иде шкаф, след него втори-
тук очукан, там сгрешен.
Но със майстор не се спори-
той е майстор, ти кретен.

И накрая, без съмнение,
си щастливец, ако ток,
след година закъснение,
има в новия ти блок…
Човек е голям, колкото са големи мечтите му
http://www.youtube.com/watch?v=8QnN4Ob_CPE" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
Lub0
Мнения: 6899
Регистриран на: Вто Авг 26, 2003 11:42 am
Местоположение: Sunnyvale Trailer Park, Nova Scotia
Обратна връзка:

Мнение от Lub0 »

Равносметката от цялата работа е, че никой не му се връзва на батето вече...
Lub0 for President!
###############
"Геврек, геврек", викаха децата, без да знаят, че питката е смъртно ранена...
Alina
Мнения: 1061
Регистриран на: Пон Юли 28, 2003 9:45 am

Мнение от Alina »

защото за мен това беше единствената страна, в която можех да отида легално, и процедурата да не трае половин живот. Не исках да съм черноработник някъде из Евпора.
Alina
bateto
Мнения: 4226
Регистриран на: Пет Мар 02, 2018 3:48 pm

Мнение от bateto »

По твое време ,а предполагам и сега Москва нямаше да ти откаже :wink:
peter_pan
Мнения: 883
Регистриран на: Нед Сеп 11, 2005 3:45 am
Местоположение: България/ Европа
Обратна връзка:

Мнение от peter_pan »

нормално е новите мераклии да имат същите много грешни причини за имиграция в канада защото всички почти сме имали точно същите; причините, които изтъкват те са уместни за имиграция принципно, но не дават отговор на въпроса защо точно в канада, а не например в зимбабве както казва батето;
от много четене на този форум, някъде между редовете може да се види някаква истина от време на време; преди да дойде човек е хубаво да направи по-голямо проучване:
1 - дали неговата професия не му дава по-добри шансове някъде другаде дали в САЩ, Китай, ЕС или другаде където има потребност точно от тази професия;
2 - какъв е точно начина на живот, климата, къде би искал да живее - за съжаление големия град в Ка има и доста недостатъци наред с явните предимства, един от тях е много замърсения въздух;
3 - дали може да се чувства БГ имигранта комфортно в една много мултикултурна среда в големия канадски град с преобладаващи nonwhites - това са вашите съседи и бъдещи колеги където и да работите - все пак да си спомним, че българите като цяло са расисти и това си проличава в квалификазциите които дават за nonwhites в градове като То и Мтл - за справки - форума
4 - ако говорим за бъдещи перспективи на децата, пак е добре да се огледаме малко повече, емиграция в испания, кипър или дори румъния, съвсем не са за подценяване, предвид на това че тези страни очевидно се развиват по-добре от БГ и освен това е доста лесно да се отиде там за разлика от скъпата и с неясни перспективи имиграция в канада.
5 - да не забравяме, че канада е в друг континент където много от правилата валидни за Европа нямат никакво значение, дори и тези правила да не са много популярни в БГ.
6 - последно по мои наблюдения имиграцията в канада устройва много повече украинци и руснаци отколкото българи - много причини за това - те са свикнали с големи пространства, с хаос и мръсотия в много по-голяма степен отколкото българите и освен това не са в ЕС, така че дори пътуването в страна от ЕС за тях е проблематично, да не говорим въобще за легална имиграция в ЕС.
7 - въпреки негативите които България и БГ гражданите понасят от корупцията във връзка със спретите фондове, имиграцията в рамките на ЕС си остава далеч по-лесна, въпреки известни ограничения върху квалифицирания труд от Българи. И днес например, медицински сестри могат да работят в Англия директно на заплата 6 паунда на час, което си е близо 18 кад - заплащане, което няма да получат толкова лесно в Ка и толкова бързо; същото важи за БГ лекари със заплата 3000 евро във Франция - имам познати които работят там точно това;
bottom line - вижте къде вашата професия ви реализира най-добре извън БГ ако искате да имигрирате и си изберете климат подобен на този в БГ ако сте свикнали много с него.
точно така мисля по въпроса:)
Аватар
AlliumCepa
Мнения: 9
Регистриран на: Пон Юни 30, 2008 5:37 am
Местоположение: T6Hxxx
Обратна връзка:

За да не копирам целия текст, давам направо източника

Мнение от AlliumCepa »

А това е моята причина. В статията се изяснява, че съфорумниците ми вероятно са имали предвид не само конкретните имена Слави и Азис, а явлението, което те символизират. И не се правете на неразбрали с изрази от сорта на "като не ти харесват, смени си канала", "аз телевизия не гледам и радио не слушам", "те и тукашните са педали" и т.н. Става въпрос за трайни тенденции в самата държава, а не за популярността на няколко жалки клоуна.
Hullman
Мнения: 649
Регистриран на: Пет Мар 02, 2018 3:48 pm

Мнение от Hullman »

Питар Пан написа:
И днес например, медицински сестри могат да работят в Англия директно на заплата 6 паунда на час, което си е близо 18 кад -
Айде малко по леко с бакалските сметки.
В момента 6 поунда са 11.73 КАД крса за паунда е 1.955 и това е супер курс на обмяна ако ги продаваш тези 6 поунда.
Да казвам ли че в Канада медицинските сестри получават доста повече от 11.73 КАД на час и то при цени в Канада доста по евтини от в Англия.
Социаладжиите на работа на черно дето карат пици изкарват повече 11.73 КАД на час заедно с бакшиша.:)
Аватар
some
Мнения: 1380
Регистриран на: Пет Апр 23, 2004 7:33 am
Местоположение: Harmanli

Мнение от some »

Чета, чета и май май само началния постинг на темата е смислен.
И на мен не ми се струва Канада рая на земята, ама на който не му изнася .... има самолети, влакове, кораби и т.н.
Никой никого не е вързал тука нали така.
Rinko

Мнение от Rinko »

Аз пък така и не разбрах защо хората пуснали темата са избрали :точно; Канада.Никъде не дадоха отговор на въпроса защо ;Точно; както и Питър Пан каза.
Би било редно щом в заглавието фигурира думичката ;точно; да има някаква обусновка на мотивацията ,а не поредните празни приказки които слушам за последните си 10 години от престоя си тук.
И в този смисъл искам да задам аз въпросът -Защо точно избрахте Канада ,а не някоя друга дестинация и очаквам смислен отговор на база конкретни факти осмислени от личния опит в живота в дадена страна ,а не бла,бла и кво сме чели тук във форума.
Аватар
myhata II
Мнения: 15705
Регистриран на: Чет Яну 18, 2007 5:16 pm
Местоположение: Toronto Ontario

Мнение от myhata II »

Rinko написа:Аз пък така и не разбрах защо хората пуснали темата са избрали :точно; Канада.Никъде не дадоха отговор на въпроса защо ;Точно; както и Питър Пан каза.
Би било редно щом в заглавието фигурира думичката ;точно; да има някаква обусновка на мотивацията ,а не поредните празни приказки които слушам за последните си 10 години от престоя си тук.
И в този смисъл искам да задам аз въпросът -Защо точно избрахте Канада ,а не някоя друга дестинация и очаквам смислен отговор на база конкретни факти осмислени от личния опит в живота в дадена страна ,а не бла,бла и кво сме чели тук във форума.
Защото е по лесно и по бьрзо шемет
За УСА се чакат зелени карти а аз тото с моя живот не може си играем
А и след 3 г си гражданин,а и тука здравеопазването е безплатно
Още да ти отговарям ли Гларус ?
„Робите лъжат, свободният човек казва истината.“
"Ако двама души мислят еднакво - единият е излишен."
Стефан Цанев
danielle

Мнение от danielle »

Rinko написа: Би било редно щом в заглавието фигурира думичката ;точно; да има някаква обусновка на мотивацията ,а не поредните празни приказки които слушам за последните си 10 години от престоя си тук.
Чакаме ти да ни кажеш с 10 годишния си канадски опит, защо избра Ти да имигрираш в Canada? Нали така, бе братче на Линко?:wink:
Rinko

Мнение от Rinko »

Даниеле прочети в темата за интересна случка в Канада в под шипките как съм се отзовал в Канада откъдето можеш да разбереш ,че освен ,че съм ти градски съм и мн. добър плувец. :D
Заключено