Защо избрахме емиграцията в Канада?

За това какъв е живота в Канада и какъв e смисъла да се имигрира.
Заключено
ninka83
Мнения: 920
Регистриран на: Вто Яну 08, 2008 11:22 pm

Мнение от ninka83 »

AlexAA написа:. България е театър на абсурда, ама на ВСИЧКИ нива.

Канада не е перфектна, и тук ме дразнят някои неща.
И все пак, в случай, че не съм прав за България (дай Боже), съм си купил едно парче земя в едно китно селце на 30 км от София. Туко виж България заприличала на Чехия и аз съм се прибрал. Ако ли не, съм си заплюл 5 акра в Бритиш Кълъмбия.
Аре наздраве и успех на всички
по последни данни, цитирам Бате Бойко: държавата е цирк с главен клоун другаря Станишев :lol:
хубавото е, че цирка все някога свършва . стига да има кой да дръпне завесата :lol:
DidiBo
Мнения: 27
Регистриран на: Нед Мар 06, 2005 5:08 am
Местоположение: Монреал

Мнение от DidiBo »

Нови мераклии, ние вече две години сме в Монреал и нито за секунда не сме съжалявали за избора си! И ние като вас бяхме добре материално в БГ, но напълно съм съгласен, че там дори и да си с една глава по-нагоре пак в същото блато! Преди около 6 месеца четох в един вестник за една случка тук, в Монреал: Един човек се прибирал в къщи около полунощ, но вместо по тротоара решил да се движи по платното (той твърди, че не е бил пиян). Това било малка улица и нямало никакви коли по това време. До него спряла полицейска кола и любезно му казали да се качи на тротоара, за да не го прегази някой. Мъжът обаче отвърнал, че няма никакво движение и затова може да си ходи където поиска. Ченгетата му казали пак (вероятно малко по-малко любезно :D ) да се качи, а той почнал да им се репчи. В следствие на което го закопчали с белезници и го закарали в участъка, а даже и солена глоба му лепнали! Открийте разликите с вашата история от Варна! Сега човека се жалва, че го били арестували, затова че "просто си ходил", ама тук наистина законите са си закони! Не че няма хора, които ги нарушават- такива има навсякъде, само че тук хванат ли те няма измъкване и за това повечето хора се замислят предварително!
Сега все пак да ви отговоря на въпроса за децата: Ние имаме две и спокойно мога да кажа, че наистина тук децата са на почит. Всичко е направено, първо за тяхната сигурност и второ, за да се чустват и развиват добре! Например в училище няма минута в която да са оставени сами - първо са в клас с учителката, после излизат в междучасие на двора (всички заедно) с възпитателка, и по време на обяд при тях има някои да ги наблюдава. Сутрин и следобяд по кръстовищата около училищата има доброволци, които са облечени в светлоотразителни жилетки и пресичат с децата (и родителите им ако са по-малки) високо вдигнали знак СТОП! Хората по улиците, шофьорите на автобусите им се радват и им се усмихват, даже мойте си махат редовно с водачите на метрото! Много е приятно! Отделно има много фестивали за децата, най-различни събития, повечето от които са безплатни или на символична цена....абе има оше много неща за разказване, но искам да завърша с това че изглеждате на хора, които знаят какво искат, така че ще се справите! Смело напред- на верния път сте!!
Последно промяна от DidiBo на Сря Сеп 03, 2008 11:48 pm, променено общо 1 път.
Аватар
7George
Мнения: 9665
Регистриран на: Съб Яну 21, 2006 12:42 pm
Местоположение: Calgary

Мнение от 7George »

Така де, ако пешеходците ходят по платното, колите ще се качат на тротуара и какво ще стане...
Спазването на правилата по пътищата е една от достатъчните причини, Канада да ми харесва за живеене. Канадците карат много предвидимо - почти с еднаква скорост, ускорение, реакции... Все едно един инструктор ги е учил. Не съм видял някой да се нервира, за да изчака хладнокръвно няколко светофара, докато завие наляво. Или пък до мине направо от лентата за ляв завой. (Сещам се за голямо черно возило в БГ, даващо мръсна газ в същата ситуация на кръстовище - да не си му на пътя...) А спирането пред замислил се на тротуара пешеходец направо изглежда като въпрос на чест и удоволствие за местните шофьори. Не са ме псували и навиквали досега от друга кола, освен усмивка и жест да си ползвам предимството, друго не съм видял от водачите. Не знам точно какви са причините. Едната е, че всяко регистрирано нарушение или произшествие може да ти се отрази на застраховката гражд. отговорност (тук тя е примерно 1000$ и повече /год.). И всичко тава, както и данните за шофьора и колата му, може да се провери от бордовия компютър на полицейската кола, даже и без да те спират...
Антон
Мнения: 103
Регистриран на: Сря Окт 01, 2003 2:25 pm
Местоположение: Монреал

Мнение от Антон »

Как пък не се намери един в този форум да е бил зле с парите в България ? Бимааму и капиталисти, то ясно защо тука на зрелия социализъм не ви харесва ...
Наркотици и престъпност ? Може и да има, но те индианците си имат и бая привилегии, та да не ги мислим тях. Или може би ще се окаже че компетентните по престъпността всичките живеят по Ste-Catherine или в Торонто ?
Аватар
zaia
Мнения: 640
Регистриран на: Пет Фев 18, 2005 6:09 pm
Местоположение: Vancouver
Обратна връзка:

Мнение от zaia »

Антон написа:Как пък не се намери един в този форум да е бил зле с парите в България ?
Процедурата не е евтина, френският не е много популярен в Бг, повечето кандидат-канадци почват уроци, когато вземат решение за имиграция. Та хората, които са зле финансово, доста по-трудно се решеват на тая стъпка. И аз бих се замислила ако трябваше парите за процедурата и за първите месеци тук да ги взимам на заем. Тук не идват хора на гурбет и бране на ягоди за три месеца.
Аватар
MrGeek
Путлер Капут
Мнения: 16506
Регистриран на: Вто Мар 01, 2005 4:20 am
Местоположение: The Red Square

Мнение от MrGeek »

bateto написа: -Защо точно избрахте Канада. :D Колко време живяхте в тази прекрасна страна за да я опознаете и да решите ,че това е точно вашата страна.
Доколкото разбирам не можете да ми дадете точен отговор на въпроса
Батка, позволи ми аз да ти отговоря точно на въпроса. Никога не бях ходил в Канада, преди да емигрирам там. За сметка на това бях обиколил Европа нашир и надлъж (с изключение на Европейската част на бившата СССР). Ей така реших да играя ва-банк. В момента единственото нещо, за което съжалявам е, че не дойдох преди 10 години, а бях решил да пропилея времето давайки шанс на "светлото бъдеще" и в очакване на "великата промяна", "светлината в края на тунела" и още една камара безумни заклинания. :lol:
Жени
Мнения: 1120
Регистриран на: Чет Фев 15, 2007 5:11 pm
Местоположение: Торонто

Мнение от Жени »

Ние избрахме имиграция в Канада, защото не беше възможна имиграцията ни в САЩ! :lol:

Някой беше казал, че стандарта на живот на имигранта е вероятно да се понижи! При мен се получи така, че стандарта ми, да кажем условно, се повиши, но качеството на живота ми, нивото на социалното ми общуване и емоционолно-духовното ми развитие се понижиха! :lol: :wink:
Аватар
sasho71
Зомби 2004
Зомби 2004
Мнения: 4882
Регистриран на: Пон Авг 18, 2003 8:28 am
Местоположение: отнороТ

Мнение от sasho71 »

MrGeek написа:бях решил да пропилея времето давайки шанс на "светлото бъдеще" и в очакване на "великата промяна", "светлината в края на тунела" и още една камара безумни заклинания. :lol:
e ima светлина в тунела, нали знаеш, туй било насрешно идващ влак :D
Кир по врат0 е стилът ми, брат0!
нови мераклии
Мнения: 90
Регистриран на: Нед Ное 05, 2006 4:43 pm
Местоположение: Варна/Монреал
Обратна връзка:

Мнение от нови мераклии »

Невероятно полезни мнения срещнах отново, изключвам безмислените заяждания, които се получиха в последните две страници. Благодаря на хората, които се изказаха конкретно по темата и най-вече на тези които са заминали с децата си - много ми се искаше да чуя повече мнения от такива хора, а не да превръщаме поредната тема в дребно заяждане, особенно от хора които май само това правят в този форум - няма да цитирам никове, те се знаят.
Sugarplum

Мнение от Sugarplum »

Естествено е ,че всеки иска да чуе, това което му се иска да чуе :D
На всички чули-недочули много късмет.На тези дето се заяждат ,зъби да не им останат :D
bateto
Мнения: 4226
Регистриран на: Пет Мар 02, 2018 3:48 pm

Мнение от bateto »

защо пук да не цитираш никове на хората които нищо същественно не казват по темата ти ,а само се заяждат.
ако нямаш куража да го направиш аз ще започна пръв с цитатите ,а ти можеш да продължиш:
- 1ник Мр Гийк

ти си на ход:
:wink:
bateto
Мнения: 4226
Регистриран на: Пет Мар 02, 2018 3:48 pm

Мнение от bateto »

и понеже конкретно те интерисува за децата искаш ли да ти кажа какво е дереджето на голямата част български имигранти с деца достигнали тинейджерска възраст.
с риск да не ти направиудоволствие ще ти кажа ,че масово българските тинейджери не завършват или с голям зор завършват хай скул,демек основно образование ,като голяма част от тях яко смъркат марихуана и по твърда друга.за да те успокоя има и такива които продължават до колеж и университет ,но и при тях процентът на смъркащите е много голям.
по добре според мен е да ги знаеш тия неща отколкото някой да развява розовите гащи на баба си.това си мисля не би ти било полезно,а най много да те обърка,а ако държиш на душвевните полюции никой не те спира ,слушай си ги тези на които се подразбира ,е им благодариш,но след това нали знаеш,или ако не знаеш прочети подписа на потребителя с ник Спийди.
но един съвет от мен ,не продавайте нищо и не се кълнете в омраза към майка Аспарухова ,за да не станете поредните измамени камилчета заложили живота си на картата Канада скубещи косите си от собственната си наивност за които обратен път няма ,остава им единственно оправданието за наивитета им -заради благото на децата ще си налягаме парцалите. :o
а,то това благо колко е блажно е доста спорна категория :wink:
ilka
Мнения: 799
Регистриран на: Пон Апр 25, 2005 7:30 am

Мнение от ilka »

MrGeek написа:
bateto написа: -Защо точно избрахте Канада. :D Колко време живяхте в тази прекрасна страна за да я опознаете и да решите ,че това е точно вашата страна.
Доколкото разбирам не можете да ми дадете точен отговор на въпроса
Батка, позволи ми аз да ти отговоря точно на въпроса. Никога не бях ходил в Канада, преди да емигрирам там. За сметка на това бях обиколил Европа нашир и надлъж (с изключение на Европейската част на бившата СССР). Ей така реших да играя ва-банк. В момента единственото нещо, за което съжалявам е, че не дойдох преди 10 години, а бях решил да пропилея времето давайки шанс на "светлото бъдеще" и в очакване на "великата промяна", "светлината в края на тунела" и още една камара безумни заклинания. :lol:
бате, мързи ме да пиша, затова ти цитирам - единствената разлика е, че аз съм видяла и европейската и сибирската част на СССР :P
много интересно защо и аз сега се ядосвам, че дадох не един шанс и не една година на безкрайния преход .......
пак сме тук :-)
Странджата
Мнения: 3606
Регистриран на: Вто Дек 12, 2006 10:00 pm
Местоположение: Хъшия

Мнение от Странджата »

Донякъде си прав бате , но майката не е ,,Аспарухова,, по думите на един плювалник , майката е България и това ще е до края. Много хората тук са си тръгнали заради простотията и геноцида на Беровдюстан, Виденландия , (Ванйо предпочитам да не го съдя) , Страната на 800 И една нощ , Станидоганосемстотинландия и т.н. :(
bateto
Мнения: 4226
Регистриран на: Пет Мар 02, 2018 3:48 pm

Мнение от bateto »

аз съм съгласен с теб ,но хорицата пуснали темата са така объркани и с жадни шепи черпят инфо тук и благодарят ,че чак ми е жално за тях когато го издухат.
то е ясно ,че аз тук нямам авторитет за да ми вярват хоратоа то и нямам и такава идея,но в такива случаи винаги в мен изниква само един единствен въпрос-добре де защо им е..е мамата вие така наречени позитивисти. :o
Заключено