Той гарантира.Hullman написа: Гарантирам ти че когато детето порасне и се оформи като зрял човек няма да има никакво значение точно тази една година. Нито ще си я спомня дори.
Домакиня или не
е да де:iliana написа:Любима моя сентенция е "Ако искам намирам начин ако не искам намирам причина"
Който иска намира начин да си гледа детето/децата в къщи. Който не иска си намира оправдания с реализация, кариера, пари и т.н и зарязва децата си на произвола някой друг да му ги гледа. Няма да забрававя в Бг имах колега, който когато увеличеша таксата за детска градина от 18 на 35 лева каза: " и аз да нес луд да ИМ раждам второ дето, че тое толкова скъпо да го гледаш....
Та Илиянче, ако кариерата, парите, професионалното развитие са ти добри извинения за да не си гледаш децата ( ако ги имаш ) и да ги дадеш някой друг да ти ги възпитава, то няма как да разбереш, че за някой от нас децата са най-голямото богатство и си заслужават годините седене в къщи...
Аз просто не знам как съм изпуснал тези моменти с първото, но все си мисля, че тази грешка нема да се повтори със следващите
А детето има нужда от майка си първите една - две години, дори и да няма спомен от тях. Все пак аз смятам, че на подсъзнателно ниво това има значение. Пък и майките имат нужда от детето си , това пък за тях са най - добрите спомени. Всички минали по тоя път казват - радвай му сега докато е мъничък, това са най - хубавите години, после почват да се мислят за хора и да имат претенции. В крайна сметка докато са малки децата са най- привързани към родителите си. После стават противни дъртаци като нас и отиват на другия край на света.
Всичко е въпрос на избор и не мисля ,че някой се оправдава. Ако някой иска да седи 10-15-100 години вкъщи , добре, щом така му харесва. Mоята теза е ,че избора е личен и никой няма правото да го обсъжда.
Всичко е въпрос на избор и не мисля ,че някой се оправдава. Ако някой иска да седи 10-15-100 години вкъщи , добре, щом така му харесва. Mоята теза е ,че избора е личен и никой няма правото да го обсъжда.
Простакът е кремък- корав и могъщ,
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.
Радой Ралин
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.
Радой Ралин
Батето, е хайде стига си я цвъкал тая сметка във всяка тема, че да ни докажеш колко сме зле в Онтарио.bateto написа:Хълмен ,не си прав.По някой път нещата опират до кьоравата сметка.Да вземем например вашата провинция Онтарио и вашия град Столицата Отава.Семейство с 3 деца в предучилишна възраст ,които няма кой да ги гледа ,ако и двамата родители работят и трябва да посещават детски заведения.Да ,но от икономическа гледна точка ,както знаем при вас детските градини са много скъпи,на семейството не е изгодно да плаща 2500 д. всеки месец ,когато заплатата на майката например е 1500 или 2000,толкова колкото би получила една сервитьорка в ресторант/вида на кухнята няма значение/ с типа ,ако ресторанта не е фалирал.Тогава икономически е по изгодножената да си стои в къщи и да ги гледа,няма да заработи 1500-2000д. ,но няма и да се плащат 2500 за градина.
If you take your eyes off your goals, all you see is obstacles.
Ама моля ти се. Какви байби ситъри? Не ги ли гледа майката децата лично до 7 години те ще станат пълни идиоти като Бекс ( да ме прощава ) който го били дали на детска градина.Просто си вземаш бейби-ситър, дори, ако предпочиташ live-in caregiver, който не само ще гледа децата, но ще помага с прането и чистенето. И всичко това срещу $1,000.
Там в детската градина не е бил опсипван с грижи и затова сега е един такъв да не казвам какъв.
-
aseto
Благоволяват от време на време гурутата в този форум да спуснат някоя директива за това какво трябва да прави човек, за да е първа класа и кои сме мизерниците. За съжаление материята не е напълно регулирана и нас дребните човечета това ни обърква. Постоянно живеем в страх:" Ами ако не правим нещата правилно?Ако не си гледам децата като Мама-Кенга, ще станат ли те идиотчета като Бекс?"(извинявай Бекс, просто цитирам един от културните водачи, сигурен съм, че си много стойностен човек
) Та гърчим се тук обикновените хорица и чакаме насоки, напътствия, не щеме вече да сме неудачници. И ние искаме да си живеем като бъбречета в лой и да правим нещата, както партията повелява. Много моля да благоволите да ме посъветвате колко пъти на седмица трябва да правя секс с жена ми, за да е по устав. А и Хълман, женен съм от няколко години и жена ми отдавна вече не е девица,това порок ли е, да я водя ли на лекар? Имам и други въпроси, свързани с това като се бръсна трябва ли да слагам контра, редно ли е комшията да е индиец, или партията гледа с лошо око на това, като си кисна краката в топла вода, колко сапун е допустимо да добавям в легена и кога беше датата за самобичуването през месец март? Моля, не ни оставяйте да тънем в тъмнина и неведение, дайте ни нишан. Благодаря ви от все сърце и бял джигер.
Споделям мнението на Ира, Сървайвър, Помпи..... Като прочетох тезата на Мама Кенга ми се стори, че нещо се е объркала
Гледането на малки деца според мен е много изморително занимание. Аз например съм много мързелив човек и от чиста леност бих предпочел да работя 8 часа, отколкото да гледам дете за 8 часа. Аз лично се възхищавам от всички жени, които съумяват да работят и след работа да изкарват "втората смяна" гледайки децата и вършейки домакинската работа. Възхищавам се обаче и на жените, които са домакини, защото те са най-близо до библейските повели.
Споделям мнението на Ира, Сървайвър, Помпи..... Като прочетох тезата на Мама Кенга ми се стори, че нещо се е объркала
-
Sugarplum
-
mama_kenga
Значи не съм се покрила, но понеже уча и работя и гледам дете, та не намерих време да обърна внимание на темата.
Целта е да подискутираме различните гледни точки.
Това, което мен ме учудва как има жени, които клечат по домовете, семействата едва свързват двата края, но майките гордо се "занимават" с децата ( тръсвайки ги на градина, разбира се) единствено и само , киснейки по цял ден по форумите. Или пък добре си живеят с 1300 на месец цялото семейство.
Целта е да подискутираме различните гледни точки.
Това, което мен ме учудва как има жени, които клечат по домовете, семействата едва свързват двата края, но майките гордо се "занимават" с децата ( тръсвайки ги на градина, разбира се) единствено и само , киснейки по цял ден по форумите. Или пък добре си живеят с 1300 на месец цялото семейство.
mama_kenga написа: Това, което мен ме учудва как има жени, които клечат по домовете, семействата едва свързват двата края, но майките гордо се "занимават" с децата ( тръсвайки ги на градина, разбира се) единствено и само , киснейки по цял ден по форумите.
интересното е тяхното киснене по каква причина е
пак сме тук 
Ама и на градина ли ги тръсват?:)но майките гордо се "занимават" с децата ( тръсвайки ги на градина, разбира се) единствено и само , киснейки по цял ден по форумите.
Нали досега спореха че ги гледали сами защото не били обграждани с грижи в детската градина. Ако и това е вярно написаното от мен да се чете на втора степен.
-
mama_kenga
АА не знам - пусни тема и има шанс да разбереш! Или да те изядат с парцалите. Бих им препоръчала поне едно коте да вземат.ilka написа:mama_kenga написа: Това, което мен ме учудва как има жени, които клечат по домовете, семействата едва свързват двата края, но майките гордо се "занимават" с децата ( тръсвайки ги на градина, разбира се) единствено и само , киснейки по цял ден по форумите.ами има и някои, които са само с женски никове и те по цял ден киснат във форумите, деца нямат, даже едно коте не са завъдили
![]()
интересното е тяхното киснене по каква причина е![]()
![]()