aplikacia za certificate of selection podadena v montreal

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Заключено
Аватар
edelwais

aplikacia za certificate of selection podadena v montreal

Мнение от edelwais »

pusnahme si dokumentite za sertificate of selection ot quebec v montreal (poneje tuk jiveem). niakoi ima li presen opit kolko vreme otnema procedurata (to pishe okolo 4 meseca, ama ...)

drugo info do koeto se dobrah i moje da posluji na niakoi. (estestveno na kraia imam oshte niakolko vyprosa).

az vlezah v canada kato visitor (na bazata na jena mi, koiato e s temporary worker visa). sled tova me prieha da ucha. podadoh si dokumentite i poluchih study permit, obache studentska viza ne mi dadoha (shtoto triabva lo da ia vzemesh ot izvyn stranata).
kogato visitor-skata viza mi izteche, govorih po telefona s immigration.
za da hodia do usa i da vlizam obratno v canada, razbira se :D niama problemi, i tova e izpitano na sobstven gryb.
ako hodish v koia da e druga strana (s izkliuchenie na usa i saint migelon ili neshto takova), za da vlezesh obratno v canada ti triabva nova viza. tui kato sym student triabva da vzema temporary viza. pochnah na cheta dokumentite, ama *hlyc*, tam kazvat che triabva da *dokajesh* che niamash namerenie da ostavash v canada - a nie veche sme podali za selection... ta, govorih po tel dnes s immigrations - kazaha, che shtom imam study permit, nishto ne triabva da dokazvam (razbira se, az ne huknah da im obiasniavam kak veche sym podal dokumenti za selekcia).
ta za da vzemesh viza ima 2 opcii:
- ednata - da izpratia photocopy ot study permit-a zaedno s passporta v buffalo i tam shte mi slojat viza;
- drugata - lichno da idesh s study permit-a v niakoe posolstvo izvyn canada i "avtomatichno" ti davali viza.

men pyrvia variant ne me ustroiva, shtoto pasporta mi izticha decemvri 04 i shte mi dadat viza samo dotogava. ta kato si ida v BG shte si udylja pasporta i shte triabva tam da si vzimam viza.

koeto me navejda na slednite vyprosi:
1. niakoi imal li e syshtite nesgodi i kak sa protekli sreshtite s canadskata vlast?
2. chuh che ako si podadesh dokumentite za visa v sofia ti gi vryshtat chak sled 2 sedmici. viarno li e?
3. ako pyk se razhodish do bukuresht, vryshtat pasporta oshte syshtia den. viarno li e? ako da, ima li niakoi tur-operatori koito organizirat poseshtenie na canadskoto posolstvo v bukuresht?
4. kak stava zapisvaneto za interview na 2-te mesta? moje li da si zapishesh data za sled 2-3 dena, ili zapisvaneto stava za niakolko sedmici (nedai si boje meseci) napred?

Aide, che to cial ferman stana :D

blagodaria predvaritelno za otgovorite
Пътувахме много, но изобщо ... едва ли.
Заключено