Какво следва при отказване на единия от кандидатите?

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Заключено
Аватар
yaiuat
Обратна връзка:

Какво следва при отказване на единия от кандидатите?

Мнение от yaiuat »

Според вас ако двама кандидатстват като де факто съпрузи (conjoint de fait) обаче единият от кандидатите се откаже какво следва по нататък и как постъпват службите във Виена или съответно в Букурещ в такава ситуация?

Какво става ако единия се откаже преди интервю или преди медицински или преди визи?
И на другия кандиат ли му спират процедурата или следва нещо като преизчисляване на точките??

Който знае за подобен случай може да сподели :beer: :D :beer:

Просто приятели ме питат подобно нещо пък то и аз съм се чудил върху това.
Аватар
p4eli4ka
Обратна връзка:

Мнение от p4eli4ka »

Не знам със сигурност, но мога да ти кажа какво съм чела във форума.
Ако се откаже придружаващия кандидат, водещия може да си продължи процедурата сам.
Ако се откаже водещия кандидат, просто придружаващия не може да продължи.
Или с две думи: могат да се движат заедно или да продължи само водещия.
Ако някой ще се отказва, няма значение на какъв етап от процедурата е. Няма никакво преизчисляване на точки. Ако е преди интервюто, то просто на интервюто отива само водещия (в случай, че се е отказал придружаващия кандидат) и вече на място ще трябва да обяснява какво е станало. И няма значение дали са семейна двойка или conjoint de fait.
В останалите случаи според мен трябва да се изпрати до Виена или Букурещ съответно, писмо с пояснение, за да знаят хората да изпращат медицински само за единия или да не се чудят защо е внесена такса за визи само за един.

Още веднуж ще кажа, че това съм чела във форума, не го знам от собствен опит и е възможно истината да се разминава с моите представи. Ако греша, моля да бъда извинена, ако ли пък съм права, дано да съм успяла да помогна с нещо :wink:
Късмет 8)
Pour être heureux un an, gagnez au loto. Pour être heureux toute votre vie, aimez ce que vous faites Изображение
Заключено