Пренасяне на литература
Пренасяне на литература
Попадна ми тема от преди няколко години,за хора,който са пренасяли на преференциални цени литература/речници,учебници,книги и т.н./ .Има ли някой информация по въпроса?
DCS - 26.09.2006г.
Потвърждение - 03.11.2006г.
Интервю - 04.05.2007г.
Интервю - 04.05.2007г.
Имам предвид да пренесеш тази литература,която на теб ще ти е необходима.Преди е можело да ти я таксуват на летището като 3 -ти куфар да речем,но не като свръхбагаж,а на много ниски цени.Сега обаче немога да намеря информация по въпроса.
DCS - 26.09.2006г.
Интервю - 04.05.2007г.
Интервю - 04.05.2007г.
-
Ех, къде останаха времената когато разрешавата през океана 2х32 килограма, а не 2х23. Незнам авиокомпания която да предлага подобна услуга за пренос на литература, а книгите за съжаление тежат.Dild написа:Имам предвид да пренесеш тази литература,която на теб ще ти е необходима.Преди е можело да ти я таксуват на летището като 3 -ти куфар да речем,но не като свръхбагаж,а на много ниски цени.Сега обаче немога да намеря информация по въпроса.
Be yourself - no one else is more qualified.
"Accountant" - Someone who does precision guesswork based on unreliable data provided by those of questionable knowledge. (See also: Wizard, Magician)
"Accountant" - Someone who does precision guesswork based on unreliable data provided by those of questionable knowledge. (See also: Wizard, Magician)
-
- Обратна връзка:
до 2 кг е 23 лв, за 0.5 кг е близо 107George написа:Това просто не може да е вярно. Аз мисля , че поне 20 - 30 лв за колетче до 2 kg...колко ще струва колет от около 10 кг за Канада, отговорът беше: "10-11лв"
"Chance favors the prepared mind" /"Le hasard ne favorise que des esprits préparés"
L. Pasteur, 1854
L. Pasteur, 1854
Ние изпратихме 4-5 кашона по 5кг книги по пощата още преди да дойдем - на адрес на познати тук. Тогава действително пощите имаха преференциални цени за печатни материали, но това е преди повече от 5 години. Доколкото знам сега вече цените са еднакви за всякакви пратки. Бабите като пращат подаръци гледат да е колетче до 2 кг и им струва от порядъка на 26 лв. Пробвай да намериш някой бг-канадец, който пътува от БГ за Канада и няма много багаж и пращай по него. Сигурен съм че има услужливи хора - в крайна сметка книги са, не храни или алкохол. Аз бих ти помогнал, но в близките една-две години сме предвидили други дестинации за пътуване и в БГ ще сме най-рано 2010г. Успех!
Vio, мисля че твоето мнение бях чела и преди, затова проверявах преди 2-3 седмици и цените са доста високи. В сайта на български пощи има инфо.
Тук има цени: http://www.bgpost.bg/Bul/Rates/price_Pa ... tional.htm
и разпределенеито по зони: http://www.bgpost.bg/Bul/Rates/country_zones.htm
Kanka, къде те излъгаха, че струва 10 лв.
Тук има цени: http://www.bgpost.bg/Bul/Rates/price_Pa ... tional.htm
и разпределенеито по зони: http://www.bgpost.bg/Bul/Rates/country_zones.htm
Kanka, къде те излъгаха, че струва 10 лв.
-
Аз мога да взема в посока България само писма - понеже имам два куфара с подаръци за една принцеса. Освен това не пътувам директно до България, ще си стоварвам куфарите в Европа. За щастие ще ме чакат наши хора. Но няма да откажа. Не знам как да стане координацията, нямам много време да мисля как да ми ги предадете. Ако има желаещи обаче, ще решим въпроса.
В посока Канада няма да имам багажи (освен лаптопа ) и моите лични парцали (които все са в повече ). Мога да взема писма и литература, но пак не ми се мисли върху координацията, щото имам само пет дена на българска територия, а имам близки хора и много приятели, които искат да ме видят. Но пак казвам, при желание и нужда, ще се заема да помисля.
Joana
В посока Канада няма да имам багажи (освен лаптопа ) и моите лични парцали (които все са в повече ). Мога да взема писма и литература, но пак не ми се мисли върху координацията, щото имам само пет дена на българска територия, а имам близки хора и много приятели, които искат да ме видят. Но пак казвам, при желание и нужда, ще се заема да помисля.
Joana
"... и аз открих свободата, дивата соколова свобода, която ме остави без дъх, сякаш пред мен се откри един живот с вятър, слънце и гонени от вятъра облаци, живот, за чието съществуване не бях и подозирал." "Сенки в рая", Ремарк
Литература
Здравейте! Имам отговор на вапроса за изпращане на литература, не за пренасяне. БГ пощи имат добри цени за литература изпратена в чувал по чл.12 от техния правилник. До 5 кг цената е 35 лв + 3 лв такса за незнам какво(еднократна) а за всвки следващ килограм по 7 лв. и така до 30 кг. Това съм го проверявал на 01 февруари.
Разбира се имат изисквания за чувала.... и адреса трябва да е на специална дървена или друга твърда нечуплива табелка и неизтриваем.
Поздрави!
Разбира се имат изисквания за чувала.... и адреса трябва да е на специална дървена или друга твърда нечуплива табелка и неизтриваем.
Поздрави!
ПОСТОЯНСТВОТО Е В ОСНОВАТА НА ВСЕКИ УСПЕХ!