Търся фирма

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Жени
Мнения: 1120
Регистриран на: Чет Фев 15, 2007 5:11 pm
Местоположение: Торонто

Мнение от Жени »

Нещо, което забравих да добавя! По време на нашата процедура честото ни отсъствие от БГ беше допълнително обстоятелство, което наложи ползването на фирма!

Никого не убеждавам да ползва фирма, но ако фирмата е минала стотици процедури и си върши съвестно задачите наистина ти спестява време, нерви и дава ценни съвети.

Хора - всякакви, причини - различни! Всеки решава сам за себе си! :)
Аватар
7George
Мнения: 9670
Регистриран на: Съб Яну 21, 2006 12:42 pm
Местоположение: Calgary

Мнение от 7George »

От фирма има смисъл ако не си си имал вземане-даване с институции и банки и мислиш, че няма да се справиш, или пък не говориш добре нито френски, нито английски и не разбираш какво пише на формулярите...
И кви ще ги търсиш тогава в Канада без езици... :?: Освен да чакате някой да ви поеме и оправи нацяло, но това си е вече спонсориране?!
Аватар
zaia
Мнения: 640
Регистриран на: Пет Фев 18, 2005 6:09 pm
Местоположение: Vancouver
Обратна връзка:

Мнение от zaia »

7George написа:
От фирма има смисъл ако не си си имал вземане-даване с институции и банки и мислиш, че няма да се справиш, или пък не говориш добре нито френски, нито английски и не разбираш какво пише на формулярите...
И кви ще ги търсиш тогава в Канада без езици... :?:
Това вече е друг въпрос :wink:
Както каза Жени - хора всякакви.
Аватар
thebull
Мнения: 263
Регистриран на: Пет Окт 12, 2007 8:08 am
Местоположение: Монреал

Мнение от thebull »

Аз смятах да използвам фирма. на едно от събиранията споделих защо смятам да го правя, а именно: не ми се занимава с подготовка на документи, нещата ми изглеждаха твърде объркани в началото и страх че ако объркам нещо ще отхвърлят кандидатурата. Да обаче:
1. Парите които трябва да се дават за посредник не са никак малко.
2. Не съм затруднен и мога да си го позволя, но КОЛКОТО ПОВЕЧЕ ПАРИ ПОХАРЧИМ ТУКА, ТОЛКОВА ПО–МАЛКО ЩЕ ИМАМЕ ЗА ТАМ;
3. С повече четене, разговори по срещи и поснати въпроси тука във форума (пускайте теми хора не се стеснявайте) може спокойно всичко да се предвижва;
4. След като се бях обадил във Виена дамата от там ме успокои че при възникнал проблем те ще ме информират своевременно.
5. Може би е по-добре да се забави човек с месец или два отколкото да даде 1200 лева на посредника.

Обаче може би имаш някакъв проблем или липса на време за да искаш посредник. Сподели защо ти трябва :?:
Аватар
optics
Модератор
Мнения: 11762
Регистриран на: Пет Юли 23, 2004 6:39 am
Местоположение: Victoria, BC

Мнение от optics »

Мисля че и smotan, това е искал да каже:

Хора които нямат време в България, а имат пари да платят на фирма, значи са много заети и добре заработващи. При това положение защо им е изобщо да заминават ???

Ако пък не дай си боже причината е, че изглеждало много сложно -- тогава хептен не бива да заминават.
Аватар
Welder
Мнения: 396
Регистриран на: Чет Мар 30, 2006 4:35 am
Местоположение: на запад от рая

Мнение от Welder »

Много неща се изписаха, но никой не спомена, колко провалени кандидатури от фирми има... че даже си и плащат за това. Е, аз знам за доста хора, подведени от "компетентни" посредници. Ако знаете как се изпращат писма по пощата, посредници не ви трябват. Те правят само това, изпращат писма. Как според вас ще погледнат емиграционните на това, че ползвате услугите на фирма?! Аз на тяхно място би си казал "гледай го тоя, не може да се оправи с тия документи, кво остава за в Канада".
Ако искаш една работа да бъде свършена както трябва, свърши си я сам! Не е лошо да се замислите върху това.

Успех!
Не крадете! Правителството не обича конкуренцията!
pinko80
Мнения: 119
Регистриран на: Пон Апр 30, 2007 7:35 am
Местоположение: Montreal
Обратна връзка:

препоръчвам Павлин Пенчев от Варна

Мнение от pinko80 »

Препоръчвам да се ползва Павлин Пенчев от Варна като консултантска фирма за емиграция в Канада. Аз я ползвах и сьм много доволен. По принцип не се доверявам на посреднически фирми, но тя ми беше препоръчана от други познати. Обстоятелствата при емиграция са твърде индивидуални. Има голяма разлика между БГ и Канадските стандарти. Фирмата помага за изглаждане на подобни несъответствия и прави нещата по лесни за разбиране от страна на канадските имиграционни власти. Всъщност при мен нещата бяха толкова сложни че без тази фирма нямах никакви шансове. Благодарение на тази фирма, по време на интервюто ми, интервюиращата изпадна в еуфория, даде ми сертификата без колебание и ме задържа още 15 минути разказвайки какво пише в "Апрондр льо Кебек". Моята кандидатура като изобретател беше много силна и затова тя много се радваше на мен. Всъщност Канада няма имиграционна политика за изобретатели защото това са много рядко срещани хора. В подобни ситуации винаги препоръчвам да се ползва фирма. Все пак фирмата носи по-голяма отговорност от този форум. Този форум е позлезен само за допълнителна информация. Не е както при фирмата, която взима много пари заради отговорност (не само за попълване на документи). Фирмата дава по-големи шансове за мотивираните да имигрират и да живеят в Канада. За тези които правят по-тънки сметки тя не е подходяща. ето пак линка Пенчев:

http://www.immigrationcanada-bg.com/contactus.html

Честита Коледа!!!
DCS - 05.05.06
Интервю - 29.11.06
Документи Букурещ - 08.12.06
Бар-кодове - 23.03.07
Медицински - 30.03.07
ОК- 16.04.07
покана за виза - 19.06.2007
ВИЗА - 26.07.2007
IFF
Мнения: 2495
Регистриран на: Чет Юни 22, 2006 9:30 am
Местоположение: Montreal

Мнение от IFF »

Да обобщим значи:ако не сте по професия "изобретател" а нещо по обикновенно за превод като "счетоводител","инжинер" и т.н.,то по добре не си хвърляйте парите на вятъра и си попълнете документите с помощта на някой,който знае френски.А по въпроса за отговорноста на фирмата мога да кажа само едно:ХА!
Аватар
Welder
Мнения: 396
Регистриран на: Чет Мар 30, 2006 4:35 am
Местоположение: на запад от рая

Re: препоръчвам Павлин Пенчев от Варна

Мнение от Welder »

pinko80 написа:Фирмата дава по-големи шансове
Това е пълна заблуда, точно обратното. С какво посредникът ще ти даде по- голям шанс. Ще ти увеличи стажа, ще ти измисли ново образование, ще научи френски вместо теб, ще се яви на интервюто вместо теб?!
pinko80 написа:Все пак фирмата носи по-голяма отговорност
Точно каква отговорност носи фирмата? Ако не минеш интервюто, ще ти върнат ли парите?
Не крадете! Правителството не обича конкуренцията!
Аватар
ZanzibarHero
Мнения: 819
Регистриран на: Съб Ное 17, 2007 8:55 pm

Мнение от ZanzibarHero »

optics написа: ...Хора които нямат време в България, а имат пари да платят на фирма, значи са много заети и добре заработващи. При това положение защо им е изобщо да заминават ??? ...
Абсолютно съгласен. Ако имаш печеливш частен бизнес и много искаш да се набуташ в страна с богат, но разпределен вече пазар и жестока конкуренция, наеми адвокат от Канада да ти движи всички процедури. Ако не успее най-вероятно няма да ти вземе пари, защото ще му излезе лошо име, че не може да се справи с тази лесна задача.

Друга причина, за която се сещам, е, ако имаш отказ. Наемаш Канадски адвокат и той скъсва Министерството на Имиграцията и Гражданството.
По слухове, разходите за наемане на такъв адвокат, специализиращ по имиграция в Канада, възлизат на около 2000-3000 CAD. И визата е гарантирана (стига да не лежиш в затвора за убийство в същото време, май. Той ще ти каже какви са шансовете ти при това положение.).
Това е един добър бизнес за Канада. Лендед имигрантите са около 20%, а по-голяма част от останалите минават през съдебна процедура (изключая хората от някой бежански лагер в Судан, които получават документи на място) и много хора си вадят хляба покрай това.

Когато пристигнах тук Министърът на Имиграцията "изгоря", защото бе променил закона, за да могат нощните барове да "внасят" - цитирам - "танцьорки на екзотични танци". Стотици Румънски проститутки бяха получили визи по облекчена процедура, защото Канадките в някои провинции не се навивали да танцуват на кол късно през нощта. Хумористичните шоута развиваха темата месеци след това. Какво да правиш - бизнес ...
lilkata6
Мнения: 5
Регистриран на: Пет Дек 21, 2007 11:38 am
Местоположение: гр. Пловдив

Мнение от lilkata6 »

Здравейте на всички и ЧЕСТИТА КОЛЕДА, ЖЕЛАЯ НА ВСИЧКИ В ТОЗИ ФОРУМ МНОГО ЗДРАВЕ И КЪСМЕТ! Извинявам се, че не писах толкова време , но сега съм тук и искам да благодаря навсички , които са писали. Прочетох внимателно вашите мнения и съм съгласна с вас. Няма нужда човек да си дава парите за посредници но както беше писал някой "попълването на документите е половината от интервюто" точно за това търся някой , който има опит и да ми подреди докумнтите да работят в моя полза. Може би това е верния начин сам човек да си ги направи , разбира се с помощта на вашие мнения :D
Darkblade
Мнения: 194
Регистриран на: Съб Авг 19, 2006 9:24 am
Местоположение: Монреал

Мнение от Darkblade »

Това нито е първата, нито последната тема, в която се обсъждат плюсовете и минусите на ползването на посредник.

1. Огромна заблуда е, че посредникът ви осигурява по-големи шансове. Да, той е лично заинтересован да ви дотика до интервюто, защото тогава си взема парите (ако не и в началото), но след това с извинение за езика, му е през оная работа дали успешно ще си вземете интервюто. В стаята с интервюиращия офицер сте само вие, посредникът не е там, а си брои парите.

2. Посредникът познавал по-добре процедурата - познава дръжки. Посредникът ще напише неща само за да получите покана за интервю - ще ви надпише яко точките за езика, а как ще ги доказвате на интервюто си е ваш проблем. Може да ви направи и трудова книжка. Но малко от тях се сещат, че това, което ви пишат в книжката, трябва да бъде стаж за квалифициран труд - стаж като продавач, сервитьор и т.н. не стават.

3. Посредникът има повече опит, защото подготвя стотици кандидатури - може, ама той може точно вашата да отакова, и на вас ще ви е все едно колко е добър, нали?

4. Посредникът взема такса минимум колкото да си платите наема за първите три месеца в Канада. Отново повтарям - това че плащате, не означава, че ще минете интервюто.

5. И един личен въпрос, как сте тръгнали за Канада, като най-елементарното от пътя ви натам - документите си за емиграция сами не можете да подготвите?

6. Ако печелите толкова много, поради каква причина отивате там? Да печелите повече? Ще стане, спор няма, но след като минат 2-3 години, понаучите езика по-добре, приравните някой диплома и т.н.

7. Най-доброто, което може да направите за себе си е да отделите малко от безценното си време и проучите стъпките на процедурата (в този форум са меко казано добре обяснени). В крайна сметка не мислите ли, че става дума за вашето бъдеще?

8. Който е ползвал посредник и е успял, моите поздравления, познавам такива хора (няколко), но също така познавам и хора, чиито процедури бяха прецакани от такива посредници. Така не само си платил за нещо, което не си получил, ами и плащаш втори път (ако не си на границата с годините и нямаш възможност да подадеш втори път, защото вече не събираш точките).

9. Няма нещо, което вашият учител по френски и/или преводаческа агенция да не могат да направят. Няма някаква допълнителна услуга, която посредникът извършва. Или не можете да работите на компютър?

10. Подготвяйки сами кандидатурата си, вие ще познавате всеки етап от нея, на интервюто ще бъдете спокойни, отговорите ви ще бъдат аргументирани, нивата на езиковите ви познания ще бъдат реални.

Ако съм обидил някого моля за извинение, но се замислете върху думите ми.

Поздрави,
Даркблейд
I am here because you broke something!
Darkblade
Мнения: 194
Регистриран на: Съб Авг 19, 2006 9:24 am
Местоположение: Монреал

Мнение от Darkblade »

"Отговорната фирма" на г-н Пенчев провали кандидатурите на поне 3-ма души, за които аз знам. Колко ли има дето не посещават форума и не идват на сбирките? Това не означава, че не им взе парите. Същите тези хора сега отново ще подават документи. Защо ли никой от тях не иска и да чуе за посредник? :briah:
I am here because you broke something!
g sabev
Мнения: 71
Регистриран на: Нед Яну 21, 2007 3:46 pm

Мнение от g sabev »

Фирми като тази на г-н Пенчев ще има винаги. Избора на всеки е личен, дали да ползва услугите й или не. Може и без нея, като се разчита на информацията в сайта.
Според мен тези фирми не биха навредили никому, най-малкото защото ще си изпуснат бъдещите клиенти. Те са допълнителен източник на информация и помощник при подготовката на документите, срещу заплащане разбира се. Както се казва, "имал пари бол платил", нали така.

ВЕСЕЛИ ПРАЗНИЦИ.
Жени
Мнения: 1120
Регистриран на: Чет Фев 15, 2007 5:11 pm
Местоположение: Торонто

Мнение от Жени »

Darkblade написа:"Отговорната фирма" на г-н Пенчев провали кандидатурите на поне 3-ма души
Тия тримата най-вероятно и с фирма и без фирма пак са щели да се провалят! А ако са вярвали, че просто ,защото са с фирма ще минат и не са преценили правилно себе си, много ясно, че ще изкарат фирмата виновна!
:?
Заключено