изненада-дори и канадския паспорт не помага...
изненада-дори и канадския паспорт не помага...
вчера чета във вестника- за да посетят чехия и словакия КАНАДСКИТЕ граждани трябва да си извадят виза?!?!?! значи или канадският паспорт вече девалвира или чехите много отворени са станали? 

Кир по врат0 е стилът ми, брат0!
- KolioBalkanski
- Marquis de Suhindol
- Обратна връзка:
Re: изненада-дори и канадския паспорт не помага...
mi na chehite im iskat viza da doidat v Canada, shto chehite da ne iskat viza na canadcite?sasho71 написа:вчера чета във вестника- за да посетят чехия и словакия КАНАДСКИТЕ граждани трябва да си извадят виза?!?!?! значи или канадският паспорт вече девалвира или чехите много отворени са станали? :cry:
Помогнаха на бай Ганя да смъкне от плещите си агарянския ямурлук, наметна си той една белгийска мантия - и всички рекоха, че бай Ганьо е вече цял европеец.
Kole, shtoto chehite sa bili bezvizovi ama sa pochanli mnogo da preskachat nasam za da ostanat za po-dalgo...i na Canada i pisnalo da se praviat chehite na umnitsi i im slojili vizi...a onia reshili che skivash li sega i nie shte im slojim...to kato sa huknali canadtsite za natam...ne e za viarvane. A inache az chehite mnogo gi uvajavam zaradi tova i mnogo drugi madri reshenia.KolioBalkanski написа:mi na chehite im iskat viza da doidat v Canada, shto chehite da ne iskat viza na canadcite?
-
- Администратор
- Обратна връзка:
Нямаше ли накъде назад писано из форума по темата? За някакъв чешки емигрант май ставаше въпрос? Това, което си спомням е, че чехите са особен чешит по отношение на визите за канадаци. Канадците пътуват къде ли не по света без визи, а в Чехия - не може
"Всеки си е башка луд". Чехите не изостават :cajsi:

- KolioBalkanski
- Marquis de Suhindol
- Обратна връзка:
ako iskash da napravish list of "loser" countries, ne si gubi truda ami otidi tuk:
http://www.cic.gc.ca/english/visit/visas.html
ako sveta beshe high school, tezi countries niamashe da sa pokaneni na partitata osven moje bi ungaria, polsha, russia, latvia itn shtoto te sa loose i "the cool countries" shte imat chance to "score" :)
za spravka poseti niakoi mesten strip bar
http://www.cic.gc.ca/english/visit/visas.html
ako sveta beshe high school, tezi countries niamashe da sa pokaneni na partitata osven moje bi ungaria, polsha, russia, latvia itn shtoto te sa loose i "the cool countries" shte imat chance to "score" :)
za spravka poseti niakoi mesten strip bar
Помогнаха на бай Ганя да смъкне от плещите си агарянския ямурлук, наметна си той една белгийска мантия - и всички рекоха, че бай Ганьо е вече цял европеец.
- KolioBalkanski
- Marquis de Suhindol
- Обратна връзка:
az poznavam balgarin otkazal se ot BG grajdanstvoto si koito triabvashe da si vadi viza kogato mu se naloji da ostane za po dalgo v BGssttoo написа:Нямаше ли накъде назад писано из форума по темата? За някакъв чешки емигрант май ставаше въпрос? Това, което си спомням е, че чехите са особен чешит по отношение на визите за канадаци. Канадците пътуват къде ли не по света без визи, а в Чехия - не може :?: "Всеки си е башка луд". Чехите не изостават :cajsi:
abe vsichki teia vizovi rejimi za absolutna glupost
edno vreme e mojelo da si hodish kadeto si iskash stiga da si bil dostatachno silen da se zashtitish tam
- sara
- Рошава гарга
eto ti sasho spisaka:
http://www.voyage.gc.ca/dest/ctry/visa-en.asp
samo che niakoi dori i da figurirat pishe che pri pristiganeto ti davat dokumenta ili turistichesskite agencii..
za utochnenie i na avstraliisite im iziskvat viza chechite
http://www.voyage.gc.ca/dest/ctry/visa-en.asp
samo che niakoi dori i da figurirat pishe che pri pristiganeto ti davat dokumenta ili turistichesskite agencii..
za utochnenie i na avstraliisite im iziskvat viza chechite
Ми да ви кажа според мен въпроса не е дали има виза а как се изважда. Сега без да ме заяждат някой ще ви дам един пример:sasho71 написа:вчера чета във вестника- за да посетят чехия и словакия КАНАДСКИТЕ граждани трябва да си извадят виза?!?!?! значи или канадският паспорт вече девалвира или чехите много отворени са станали?
Аржентинците за българия също трябва да си вадят визи, но това става с 5 минутно чакане и заплащане на сумата от 62 американски долара и без покана. Визата е туристическа, тримесечна-многократна.
Когато обаче свекър ми идваше на гости не стана номера да иде и да си иска виза от аржентинското посолство. Трабваше покана с гаранция, да покажа че съм на договор и че има каде да го проютя и с какво да го издържам. Искаха ми да покаже по 50 америкамски долара за вдеки ден от претоя си тук. А и накрая плати 100 долара за визата. И още куп разправий тук по нотариуси и т.н.
Така че според мен въпроса не е дали се иска виза, а условията при които се получава.
Da, taka e, Villi, veche i kanadski pasport da imash amerikancite sa podozritelni, shtoto naistina mnogo mangali pochnaha da falshificirat nashi pasporti ili da si vzemat legalno takiva!
Sasho71, za bulgaria ti tryabva visa, ako si kanadski grajdanin samo ako smyatash da stoish tam POVECHE OT EDIN MESEC. Ako stoish za po-kratak period visa ne ti tryabva. No, az lichno ne bih stoyal poveche ot 15 dni v bg, shtoto bulgaria e prekrasna strana, kakto kazva uvajaemata ni saforumnichka Galadriel i ostroumno dobavya- osobeno otdaleche.
Az tvrdo sam reshil kato si vzema kanadski pasport da se otkaja ot bg grajdanstvoto si, bez da me interesuva koy ni slaga visi i koy ne! A, i Botzo pravilno napomnya, che e mnogo vajno kak se izkarva visa kogato si kanadec.

Sasho71, za bulgaria ti tryabva visa, ako si kanadski grajdanin samo ako smyatash da stoish tam POVECHE OT EDIN MESEC. Ako stoish za po-kratak period visa ne ti tryabva. No, az lichno ne bih stoyal poveche ot 15 dni v bg, shtoto bulgaria e prekrasna strana, kakto kazva uvajaemata ni saforumnichka Galadriel i ostroumno dobavya- osobeno otdaleche.

Az tvrdo sam reshil kato si vzema kanadski pasport da se otkaja ot bg grajdanstvoto si, bez da me interesuva koy ni slaga visi i koy ne! A, i Botzo pravilno napomnya, che e mnogo vajno kak se izkarva visa kogato si kanadec.

Per aspera ad astra!
Горд канадски гражданин в Мадрид
Горд канадски гражданин в Мадрид