За мед-сестри

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Заключено
Godis

За мед-сестри

Мнение от Godis »

Съжалявам че мога да помогна само с информация а не с нещо по-'осезателно'.
Получих информация за следното - през лятото ще има много пенсионирания на медицински сестри в chsld (centre hospitalier pours soins de longue duree), намиращо се "sur le chemin larocque a Valleyfield". Вероятно става дума за старчески дом. Явно не е в Монтреал, но пък знам ли .... може на някой да му е по-важна работата отколкото градът.
Joy

Мнение от Joy »

Вече писах веднъж и неизвестно защо не се публикува,но ще се повторя пак...
Годис,ако имаше на кой да се помага по-осезателно,отдавна да съм го направила...За съжаление,мед.сестри се броят на пръсти и по-голямата част от тях не посещават този форум.

Колкото до старческия дом във Валейфилд (между другото от Монреал е на майна си райна)винаги се търси мед.персонал,пък и навсякъде в Монреал.Аз поне не знам болница или каквото и да е мед.заведение,където да не се търсят.
Друг е въпроса,че нито една сестра не е приревала за старчески дом.Освен това,мед.сестри не работят напряко с работодател-мед.заведение и не само на едно място.За това къде ще работят се грижи агенция,която им плаща двойно.А мед.сестра избира кога и къде иска да работи (и дали въобще иска).Така,че дали набират във Валейфилд или не,това въобще не е интересно.

Разбирам добрите ти намерения,затова ти благодаря,но инфото малко не е актуално-тази работа си има специфика.
Botzo

Мнение от Botzo »

Малко встрани от темата. Оказа се че при вадене на академична спреавкя от бг-то за "Филаретова", ако не можеш да докажеш че през последните 5 годии си бил мед. сестра, просто не ти я дават. Казват ти че дипломата не ти важи, и дефакто оставаш без нея.
Joy

Мнение от Joy »

Ако мед.сестра не е работила в течение на последните 5 години,тя губи правоспособност както в България,така и в Канада,но никога не губи дипломата си.След изпит(доколкото знам в България е един),си възобновява правоспособността.А пък работила или не,това въобще не е повод за отказ на академична справка.Да кажем академ.справка си я получиш,но след това не работиш повече от 5 години...Дали пък и тя става невалидна? :D Тези във Филаретова са наистина големи смешници...Казвам ти,че при първия удобен случай ще го разнеса на пух и прах това заведение! :evil:
Botzo

Мнение от Botzo »

JOY,
незнам. Ние сега трябва да доказваме стаж от Либия (незнам дали със документите които имаме ще може, защото от либийското посолство повече нищо не можем да изкопчим) и стаж от тук. И направо не ми се мисли.
Логиката ти е правелна, но пък на нас май няма да ну бъде издадена справка без това което се иска. Направо нямам думи ...... т.е. имам ама ако ги кажа Лискова ще ми ги резне.
Аватар
Kuma Lisa

Мнение от Kuma Lisa »

Botzo написа:т.е. имам ама ако ги кажа Лискова ще ми ги резне.
...айде стига вече подмятания Изображение
Нали знаете как в САЩ се избира президент:
минават целия му род под лупа, и се гледа какво е направил за благополучието на страната си и какво е учил и какви титли е защитил.