Модератор в сянка.
Осигуровки
Французите не ми ги хвали. Ти кажи кога ще протестираш срещу някаква такава несправедливост в Канада, примерно с данъци или здравеопазване. Или Омегата ще каже "Няма да им плащам на тия тюфлеци, докато не получа извинение от кралицата". Щото е много лесно да се връщаме и да разправяме как там всички спазвали законите, а пък тука била една лудница, всеки си правил каквото иска...miteto написа:Ами Бекс ние и двете точки ги знаем:becks написа:Не казвам, че е умно или справедливо, просто е така
- че не е умно и не е справедливо
- че това е положението
Французите затова за водеща сила в ЕУ, щото за най-малката глупост която правителството реши да им прокара се дигат на стачки и бунтове, а ние само си седим и си викаме "Просто е така"![]()
Ама вярна е поговорката че всеки народ си заслужава уоравниците, то кой гласува за червените боклуци или за откровени крадци като "царя" - българския народ си ги избра, да не са дошли руснаците или американците... Та така, да си сърбат попарата и да си викат "просто е така" на всяко тримесечно 10-процентно увеличение на тока, парното и квот се сетиш
Бекс ,с оловни глави не се спори.Помиярът винаги ще си остане помияр.Той много обича да поучава и да наставлява ,а най много обича на умряло куче нож да вади.Обич мишките,но обича и котките защото те му дават самочувствие на тигър в собственните му очи.В масовия случай е дотолкова съсредоточен в себе си и стигайки до състояние на отсъствие на тотална самокритичност и липса на елементарен контрол учудено здава въпроса -Кой ми сра в гащите .

Ако трябва да съм честен, не знам дали и кога ще протестирамbecks написа:Французите не ми ги хвали. Ти кажи кога ще протестираш срещу някаква такава несправедливост в Канада, примерно с данъци или здравеопазване. Или Омегата ще каже "Няма да им плащам на тия тюфлеци, докато не получа извинение от кралицата".
Наистина е лесно, щото в 90% от случите това си е истината.becks написа:Щото е много лесно да се връщаме и да разправяме как там всички спазвали законите, а пък тука била една лудница, всеки си правил каквото иска...
Хе хе, аз ако трябва да бъда честен, споря малко и заради спорта, лаф да става. Ако трябваше да плащам хиляди лева осигуровки, нямаше да го направя.
Въпроса е по-скоро принципен - тук като ти кажат кихай 200$ на месец автозастраховка псуваш и викаш "Ми така са нещата, свиквай". ако искаш да си тук си плащаш цената. И плащаш, щото иначе цялата строгост на закона ще ти се стовари на главата. А то си е всъщност узаконен рекет.
Няма да се оплаквам от дискриминация, споко, нямам проблеми с намиране на работа
Ама не смятам за нужно да казвам на черното бяло, когато нещо не ми харесва тук

Въпроса е по-скоро принципен - тук като ти кажат кихай 200$ на месец автозастраховка псуваш и викаш "Ми така са нещата, свиквай". ако искаш да си тук си плащаш цената. И плащаш, щото иначе цялата строгост на закона ще ти се стовари на главата. А то си е всъщност узаконен рекет.
Няма да се оплаквам от дискриминация, споко, нямам проблеми с намиране на работа
Ама не смятам за нужно да казвам на черното бяло, когато нещо не ми харесва тук
И в Канада и в Бьлгария си плащаш като Поп. Проблема е 4е в Канада ми остават пари за да си купя пьржоли и да си задоволя ли4ните нужди, които се свеждат само до ядене, пиене, картон и тенекия и понякога и до други работи аки ми останаъ сили след трьстиката.
Опери, музеи, театри,симфоми4ни оркести,библиотеки, културни центрове, згради от преди 1000 години да си папкат други.

Опери, музеи, театри,симфоми4ни оркести,библиотеки, културни центрове, згради от преди 1000 години да си папкат други.
ей тва е 'Истината за Канада'Omega3 написа:И в Канада и в Бьлгария си плащаш като Поп. Проблема е 4е в Канада ми остават пари за да си купя пьржоли и да си задоволя ли4ните нужди, които се свеждат само до ядене, пиене, картон и тенекия и понякога и до други работи аки ми останаъ сили след трьстиката.
Няма страшно, от вчера вече са "опростени"IFF написа:Жена ми е точно в тази ситуация,въпреки че и са плащани осигуровки в чужбина за същия този период.Нищо няма да им плащам на тези мошеници.Избрал ли с веднъж лекар през 2000 година и след това си заминал за чужбина не може да се освободиш от осигуровките по никакъв начин.
http://btv.bg/news/?magic=bulgaria&story=61296
Сарказма е хубаво нещо, ако е на място. Тука не спорим за социали, барбекюта и изкуство, а за това защо в България отказваш да плащаш на държавата във всеки случай, а в чужбина няма и да ти мине през ума да не си платиш. Според тоягата, а?Omega3 написа:Ми така де.
Много ми е болно като си спомням за средното бьлгарско семейство, което ве4ер пуска на децата си Стравински, Прокофиев, Малер, Бах и т.н.а аз им пускам на моите Азис и 4алга. Е в крайна сметка, всеки с кьсмета си.![]()
- MrGeek
- Путлер Капут
Аз си мислех, че спора е не дали да се плаща нещо изобщо, а трябва ли да се плаща за нещо, което не си ползвал поради физическата невъзможност да го ползваш и при влизане в сила на разпоредба със задна дата. Явно обаче пак навлизаме в сферата на "принципните обобщения".becks написа:Сарказма е хубаво нещо, ако е на място. Тука не спорим за социали, барбекюта и изкуство, а за това защо в България отказваш да плащаш на държавата във всеки случай, а в чужбина няма и да ти мине през ума да не си платиш. Според тоягата, а?
![]()
Е.и му мамата.Тия с тоя нов закон направо е.а мамата на антибългаристите във форума.Както са я подкарали със законите няма да им оставят свободна територия за изхождане.
Е то човек дето е научен винаги на черното да казва бяло /или така наречената комунистическа закалка/ няма да му е много трудно като с..ре да пръска като вентилатор,но поне все по малко и малко хора ще му вярват и ще му се вързват на популиските исказвания.
Е то човек дето е научен винаги на черното да казва бяло /или така наречената комунистическа закалка/ няма да му е много трудно като с..ре да пръска като вентилатор,но поне все по малко и малко хора ще му вярват и ще му се вързват на популиските исказвания.