Канада, каквато я видях

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Публикувай отговор
peter_pan
Обратна връзка:

Мнение от peter_pan »

Amental написа:
peter_pan написа:
т тези които знам ,че с в канада не им остава време за глупости да приказват или пишат "врели некипели"
никога не си бил по-далече от истината отколкото с това много смешно изказване - никъде не се прахосва времето толкова много колкото в Ка и никъде не се пишат толкова много врели и некипели, колкото в Ка. Този форум е доказателство за това!
е добре де нали уж се бачкало като за световно на по 3-4 места
и човек нямало време очите да си измие от хамалогия

сега пък изведнъж сичките били безделници и по форуми пишели и на отворени се правели

последно ? :roll:
на 3-4 места бачкат само малоумните - и в Ка и в Бг това си е малоумие -в Ка щото трябва да си на черно иначе много данъци, да не говорим що за живот е това, в БГ щото няма да забогатееш много от цялата работа - само бачкането ще ти остане.
Сам се сещаш, че малоумни винаги има, особено в Ка.
точно така мисля по въпроса:)
Аватар
Lub0
Обратна връзка:

Мнение от Lub0 »

peter_pan написа:
Lub0 написа:
Amental написа:
peter_pan написа: Канада има доста неща, от които можем да се поучим - например управление на една фирма, обучение на персонала, възможности за израстване - всичко това съм го видял със собствени очи и съм бил част от него.
казало кучето гледайки с пълни очи месарницата

добре бе човече
най-добронамерено те моля
кажи поне веднъж ти какъв по-точно специалист беше в Ка ?
какви престижни и ключови позиции зае за това време докато беше там>?
кажи какви позиции заемаш сега в БГ ?

щото само говориш наляво и надясно колко ценен кадър си бил там
вземи подплати нещата с някакви факти все пак.
Иначе нали се сещаш че всичко остава голословно и някакси ......не лови.

Успешен ден :)
Аз ще ти кажа бре, "учител по английски", я познай дали с акцент от БГ-то са го поканили в някое престижно училище или универистет да преподава в Канада? От тук идва цялата омраза, че не са му уважили "Оксфордският" акцент :)
любо, аз съм един от българите, които говорят с най-слаб чуждестранен акцент - това са ми го казвали чужденци, вкл. англофони от Канада;
хубаво е да не се изказваш толкова неподготвен за да не знаеш освен това че слабия чуждестранен акцент не е проблем за никоя държава при преподаването на английски освен може би южна корея; това важи и за френския език също.
за тези които питат по-горе какво работя в бг сега - това което съм работил и преди Ка и по време на Ка и след Ка - преподавам английски и правя преводи - тарифата ми за превод в съда е 50 лв на час, освен това съм в частния сектор на образованието затова не ме засяга особено учителската стачка.
работа съм имал много винаги и съм работел колкото си искам; и Ка и БГ са ми давали възможност да имам каквито искам доходи.
Предпочитам да работя в БГ защото мога да живея нормално и в БГ и не е необходимо да ходя на 10 000 км за да имам някаква прилична заплата.
За да стане картинката ясна и за да не те обвиняват, че дрънкаш врели некипели, трябва само да уточниш за Канада в кое реномирано училище, унивеситет или за коя фирма си работил като преподавател и преводач?
Lub0 for President!
###############
"Геврек, геврек", викаха децата, без да знаят, че питката е смъртно ранена...
Аватар
MrGeek
Путлер Капут

Мнение от MrGeek »

Абе Панчев поне е скромен човека - работил е и на двете места като преподавател по английски, което си е съвсем нормално и в реда на нещата като за простосмъртни. Какво да кажем обаче за една нарцистична особа от голямото доброутро, получаваща поне по пет предложения на ден, пред които спечелването на джакпота от 6/49 е като подаяние за просяци. :lol: :rotfl: :rotfl:
Dparo u TaHq

Мнение от Dparo u TaHq »

Деца мой,Канада я разбрахме вече ,нали?
Хайде сега да обсъдим Япония,че и да има време и за другите държави,нека да не бъдем егоисти да има за всеки по много :) ;);)
Чааааакам ......дъжд :)
chinois

Мнение от chinois »

Тъмно е!
Нощ в джунглата !
Изведнъж крясък раздира тишината ! Това е емоционалния взрив избликнал от животинката, която не може да сдържи, своето отношение към гората и й обявява това. Този крясък често значи , че има вечеря или че е останала без вечеря или че не е станала вечеря или нещо друго, което и тя не разбира. :lol:
Тук много често сме свидетели на това.
Някой като има проблеми и обявява Канада за виновна! По статии! Или вземе та залитне и почне да пише разни щуротии ! Аз винаги се отнасям с разбиране към такива неща, щото никога не е късно да станеш за резил. :lol:
Dparo u TaHq

Мнение от Dparo u TaHq »

Тъмно е....за малко да се ударя във вратата.!
Натиснах копче и крушката светна и уви....оказа се,че не съм в Канада,а в България.Оказва се,че и няма разлика дали съм там или тук,или тук и там :) Най-добре да НЕ харча излишни пари ами да си остана тук и да разпъна и аз палатка пред народното събрание в покрепа на учителите,после може и на таксиметровите шофьори ?!?
Но си мисля все пак да опитам в Канада,какво пък може и във Ванкувър да разпъна палатка и да стачкувам :)
Dparo u TaHq

Мнение от Dparo u TaHq »

всъщност не ми трябва палатка ,само идея защо да стачкувам....
chinois

Мнение от chinois »

Честито Dparo u TaHq !
Вчера сте подали документи!
(Ако човек седи на тъмно няма значение къде е в Канада или в Бг)
Dparo u TaHq

Мнение от Dparo u TaHq »

Благодаря ти :)
сега ще "паст" тук нещо,което написах в една от другите теми....

...Истината е за хората,които живеят в тази страна-българия.Мъчно ми е ,...за нея са се борили хора,наши прадеди,дядовци и бащи.Градяли са тази страна.А днешната младеж само по кръчми и барове седи и оставя една шепа депутати и също толкова и мутри да си крадат,лъжат народа.Оставят едни простаци да си правят "риалити шоу" на нашия гръб......
Но аз осъзнах,че не искам да бъда птичката ,която ще оправи нещата,защото една птичка пролет не прави...

Чувствам се по-различно,когато сега имам цел,която с времето може и да донесе хубави моменти в живота.Досега всичките ми цели,мечти бяха стъпквани ежедневно,но стига вече...:)
Живота се променя и ние трябва да се променяме ,но към хубаво:)
Dparo u TaHq

Мнение от Dparo u TaHq »

Лека нощ!
chinois

Мнение от chinois »

А жалко за JBD30, че за една година не е еволюирал. :lol:
Аватар
Ivet
Обратна връзка:

Мнение от Ivet »

Айде стига с тея истини брееееееееееееееееееее! :nut: :tuut: :tuut: :tuut:
Let it go...
Аватар
Joana

Мнение от Joana »

MrGeek написа:Абе Панчев поне е скромен човека - работил е и на двете места като преподавател по английски, което си е съвсем нормално и в реда на нещата като за простосмъртни. Какво да кажем обаче за една нарцистична особа от голямото доброутро, получаваща поне по пет предложения на ден, пред които спечелването на джакпота от 6/49 е като подаяние за просяци. :lol: :rotfl: :rotfl:
Гийк, бе ти си се съвзел от самосъжалението... :lol: Тогава да ти ударя една доза и да ти кажа, че няма как да те успокоя - предложенията са реални. Мисля си дали да не взема да пренасоча някое към теб. :lol: Истината обаче е, че не можеш се вписа. Сори, Гийк, не става. Ще си стоиш където си. :lol:
И спри да плюеш по България. :lol: На крив българин, България му виновна. :lol: И какво е виновна България, че е по-напред от някои други държави и че вие сте се прекарали. Опс, прекарали са ви. :lol:

Galaxy, наздраве! :D

Joana
"... и аз открих свободата, дивата соколова свобода, която ме остави без дъх, сякаш пред мен се откри един живот с вятър, слънце и гонени от вятъра облаци, живот, за чието съществуване не бях и подозирал." "Сенки в рая", Ремарк
miteto
Модератор

Мнение от miteto »

Joana написа:И какво е виновна България, че е по-напред от някои други държави и че вие сте се прекарали. Опс, прекарали са ви. :lol:
:rotfl: :rotfl: :rotfl:
Още малко в тоя дух и агент Гоце ше ти прати почетна значка за отлична подривна дейност на територията на капиталистическия империализъм :P
Работи усърдно че не останаха балъци в Кракозия, парите почти ги изпрахте ама нема индианци да ви генерират нови, само червени вождове и шамани останаха :lol:
Аватар
krimon
гугуле

Мнение от krimon »

Джоана, ти що стоиш тук като е толкова зле и защо не се прибереш в България, а ходиш само на екскурзийки до там :nenam:

"акулки" като теб би трябвало свободно, гъвкаво и лесно да променят местожителството си :wink:

та какво казваш те държи здраво закотвена в Канада - мазохизмът или алтруизмът :twisted:
Публикувай отговор