ТЪРСЕНИ ПРОФЕСИИ

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
beekeeper

ТЪРСЕНИ ПРОФЕСИИ

Мнение от beekeeper »

Здравеите всички.
Интересуваме кои са търсените професии във Квебек.
Благодря
bp_de

Re: ТЪРСЕНИ ПРОФЕСИИ

Мнение от bp_de »

beekeeper написа:Здравеите всички.
Интересуваме кои са търсените професии във Квебек.
Благодря
Според бумагите издадени от правителството или в реалния живот?
pinko80
Обратна връзка:

Мнение от pinko80 »

Най-търсените професии за новопристигнали са чистач и товарач. Казано с една дума - travail generale. За всичко останало се карат курсове или се приравняват образования. Също така, добре е да се учи в престижен университет за по-лесно намиране на работа. Тук в Канада не се признават дори и международно признатите образования, като капитан на кораб и CISCO администрация. Осовен проблем в началото е езика. Той е необходим дори и за хамалската работа, защото иначе няма как да ти обяснят какво и как трябва да работиш, а пък ти няма да можеш да им обясниш че търсиш работа. Има и още една особеност: Най-търсените професии като лекар и фармацевт например са най-трудни за реализация в Канада. Така се поддържат високи заплати в тези сфери. Дано те ориентирах.
DCS - 05.05.06
Интервю - 29.11.06
Документи Букурещ - 08.12.06
Бар-кодове - 23.03.07
Медицински - 30.03.07
ОК- 16.04.07
покана за виза - 19.06.2007
ВИЗА - 26.07.2007
beekeeper

Мнение от beekeeper »

Благодаря за точният отговор.
Аватар
didoni76

Мнение от didoni76 »

Моята специалност по диплома е "Математика и информатика", дали ще мога да работя по специализацията си "Информатика". И дали е търсена професия?
bp_de

Мнение от bp_de »

didoni76 написа:Моята специалност по диплома е "Математика и информатика", дали ще мога да работя по специализацията си "Информатика". И дали е търсена професия?
Много ми е интересно - вси4ки тука са възрасни хора - в смисъл не са деца да се връзват на обещания!!!!!!
Абе тва дето го пише правителството е пропаганда. Политиците по света са еднакви -няма зна4ение 4е е Канада или друга страна.
didoni76 - такова животно като търсена професия НЯМА.Кат иде6 на запад сте разбере6 за какво става дума.
Ако са изпълнени няколко условия- сте може да работи6 -тва не е въпроса-въпроса е КОЛКО сте ти пла6тат-стото тва е въпрос на пазарлък с работодателя а се оказва 4е в БГ не у4ат как да се продава6.
Аватар
Shishi

търсени професии

Мнение от Shishi »

http://emploiquebec.net/francais/imt/pu ... ie=1002103

Наистина е така не е тайна за никой че първите пет а може и повече години ще работим обща неклафицирана работа, но дори и така три години заплащане като квалифициран работник в БГ се равняват на една неквалифициран в Квебек. Ок тогава не ме притеснява да съм неквалифициран, да работя като чистач, сервитьор, продавач
с тая разлика, че имам шанс!!! - Ок няма да спя ще уча и работя, ама искам да стана.....
Аватар
didoni76

Мнение от didoni76 »

:thumbsup: и аз съм на същото мнение Shishi.
Едва ли някой от хората в този форум очакват да започнат да работят по специалността си.
Въпроса е да се махнеш от BG защото тук нещата стават непоносими.
Никой не те пита какво работиш, когато отидеш да пазаруваш и ли да плащаш сметките.Като се замисля една сервитьорка изкарва повече пари от един офис асистент с два чежди езика - например.
Аватар
mice

Мнение от mice »

didoni76 Едва ли някой от хората в този форум очакват да започнат да работят по специалността си.
Въпроса е да се махнеш от BG защото тук нещата стават непоносими.
Никой не те пита какво работиш, когато отидеш да пазаруваш и ли да плащаш сметките.Като се замисля една сервитьорка изкарва повече пари от един офис асистент с два чежди езика - например.
Аз не очаквам, а и не искам да работя по специалността си, а по професията си. Не знам да има хора, които да са завършили тук нещо и без опит да ги вземат в Канда, все пак практическите знания имат значение.
Didoni76, в чужбина, а и в България те питат какво знаеш, а не колко дипломи имаш. Това, че имаш специализация по Информатика е супер, но имаш ли стаж, работил ли си по специалността?
А и това, което си писал за сервитьорката и асистентката - ами асистентката, ако знае 2 чужди езика, да вземе да дава частни уроци, да стане преводачка, да преподава в частно училище, пък да видим дали ще взима по-малко от сервитьорката. :twisted:
Аватар
didoni76

Мнение от didoni76 »

Аз не очаквам, а и не искам да работя по специалността си, а по професията си. Не знам да има хора, които да са завършили тук нещо и без опит да ги вземат в Канда, все пак практическите знания имат значение.
Didoni76, в чужбина, а и в България те питат какво знаеш, а не колко дипломи имаш. Това, че имаш специализация по Информатика е супер, но имаш ли стаж, работил ли си по специалността?
А и това, което си писал за сервитьорката и асистентката - ами асистентката, ако знае 2 чужди езика, да вземе да дава частни уроци, да стане преводачка, да преподава в частно училище, пък да видим дали ще взима по-малко от сервитьорката. :twisted:
Без съмнение никой няма да вземе на работа човек с " една торба "дипломи, а човек с практически умения. То е ясно, че ще трябва да се учи, но това е въпрос на личен избор и възможности.
Въпроса е да имаш шанс това да се случи.
Аватар
Lub0
Обратна връзка:

Мнение от Lub0 »

Като ви чета тука, според мен грешката ви е, че не вярвате в собствените си възможностти... Човек трябва да се цели на високо, нали все пак имате професии и опит от БГ-то, особонно в ИТ, пристигаш и веднага се обаждаш на рекруитерските фирми, пращаш СВ-та обясняваш им колко си добър и какъв европейски опит имаш искаш минимум 50к заплата и т.н. Ако започнеш да се гънеш за по $15 на час, много време ще ти трябва за да изплуваш...
Колкото то CISCO, тука някой беше споменал, ако имаш CCIE например, ще те глътнат от летището, направо с червеното килимче, истинските сертификати за разбира се, че се признават, защото това си е дефактио световен стандарт в нашият бизнес.
Lub0 for President!
###############
"Геврек, геврек", викаха децата, без да знаят, че питката е смъртно ранена...
pinko80
Обратна връзка:

Мнение от pinko80 »

Аз нямам CISCO сертификат за да проверя дали това което казва LUBO е истина, но тук в Монтреал се говори че CISCO сертификатите от други страни не се признавали. Можеби в другите провинции не е така. Все пак тук има един 6 месечен курс по CISCO, който след това отваря много врати. Колежа е престижен и, ако го изкарам ще бъда по-конкурентен пред някой друг новопристигнал имигрант със сертификат от друга държава. Поне така мисля. Пък и в началото човек трудно се оправя с езика, колкото и да си го учил, което е голям минус в намирането на хубава работа. Просто ти трябва известно време за практика на езика, за да можеш да говориш по-бързо, както и да разбираш когато ти говорят бързо. иначе няма как да работиш като не можеш да общуваш лесно. Търсени са всички професии, понеже всяка година много хора излизат в пенсия и някои други трябва да заемат тяхното място. Естествено, тук в Монреал, при наличието на толкова много колежи и университети, ще имат предимство завършилите в тях. Е това пък е предимството на Монреал, че можеш да учиш по-лесно, без да се налага да работиш по същото време.
DCS - 05.05.06
Интервю - 29.11.06
Документи Букурещ - 08.12.06
Бар-кодове - 23.03.07
Медицински - 30.03.07
ОК- 16.04.07
покана за виза - 19.06.2007
ВИЗА - 26.07.2007
Аватар
Lub0
Обратна връзка:

Мнение от Lub0 »

pinko80, това за което предполагам, че говориш е най-базовият серитифкан на циско - CCNA, който според мен лично не струва парите на които е напечатан, затова и на работодателите не им пука за него, не че не се признавал. Нямаш нужда от колеж, копуваш си 2 книги и се яваваш на изпита около 200 кинта е.
Аз лично говоря за топ сертификатите на циско...
Lub0 for President!
###############
"Геврек, геврек", викаха децата, без да знаят, че питката е смъртно ранена...
Аватар
aligator

Мнение от aligator »

А някой знае ли другата година-2008 първото интервю кога ще е?Ако не сме за ноември та поне да знаем за догодина кога ще е.
Аватар
MrGeek
Путлер Капут

Мнение от MrGeek »

pinko80 написа:Аз нямам CISCO сертификат за да проверя дали това което казва LUBO е истина, но тук в Монтреал се говори че CISCO сертификатите от други страни не се признавали. Можеби в другите провинции не е така. Все пак тук има един 6 месечен курс по CISCO, който след това отваря много врати.
Абе хора, разберете, че всички тези дипломи и сертификати може и да са важни неща, но най-важното от всичко е какви са ти собствените способности в дадена област и до каква степен можеш да го покажеш това на едно интервю. Иначе това за непризнаването на CCNA в Кебек е голям майтап, ако е истина разбира се (все пак не бих се учудил, то в Кебек какво ли не може да се види :lol:). Независимо, че е базовия сертификат на програмата, все пак това е едно от най-популярните изисквания изобщо в областта на мрежовите технологии и в тази част на света е далеч по-важно от диплома от никому неизвестния ТУ например. ;)
Публикувай отговор