ОБЕКТИВНО

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Заключено
LaRue

ОБЕКТИВНО

Мнение от LaRue »

Предлагам в тази тема всички които имат желание да споделят своите първи стъпки в Квебек, но обективно от тяхна гледна точка и без да се нахвърляме един върху друг, както се получи при Elitsa Teneva на която искам да изкажа моите благодарности.
Keeper of the 7 keys
Обратна връзка:

Мнение от Keeper of the 7 keys »

Zdravei LaRue,

Mislia, che ideiata ti e dobra, dano se poluchi polezno za novopristigashtite. Az sushto mislia, che ne e losho osven purvi stupki, horata da opishat i svoite sledvashti stupki, zashtoto tova e oshte po-vajno - az niamam protiv da go napravia, ako smiatash, che ima smisul.

A po temata na Elitsa lichno spored men se poluchi dobra diskusia i makar i da imashe niakoi nedorazumenia nikoi ne se nahvurliashe vurhu ostanalite. Az si napravih dosta polezni izvodi za sebe si
bateto

Мнение от bateto »

Az ste spodelya moite parvi stapki v Qc. ,no v bukvalniyat smisal da predpazya novoidvashtite ot podobni situacii.

Znachi pristigam az v Mtl. ot Vancouver v kraya na zimata oblechen s leki dreshki i po mokasini ,a v Mtl. polovin metar snyag ,a zimnite obuvki i debelite palta po teoriyata na Marfi na danoto na saka i zapochvam da tarsya kvartira na Platoto-v rayona okolo bul Park i ulicata Mont Royal,i ponege sam si leko oblechen i obut ,neshto mnogo namraznah i mi se dopika ,che se netrae ,tarsya gradska toaletna ,nablizo nyama takava /to v Mtl. gradski/obshtestvenni/ toaletni nyama ,tuk mi beshe i parviyat proval za chasten biznes/.Kato konstatirah toya fakt mi doyde na um da tarsya neshto kato patk s darveta ili hrasti da se skriya /normalna choveshka reakciya / i se nabutvam tam kadeto e parka ,zima goli darveta i hrasti ,nyama skrivane ,ama kvo da pravish zor ,nabivam smelo prez snega i si izbiram edno darvo da mi suportva i si zapochvam fiziologicheskata nugda .Otkade obache iznikna edin i mi vika neshto ot roda na -eske pyu vu zayde/az duma ne znam na frenski/,kvo mi vika toya vikam si kvo ste mi yade ,леле i tuka li ehsbisionisti se navadiha i v toya moment mi svetna chervenata lampichka ,Ganyo ti si v centara na civilizaciyata ,ne si v gradskata gradina na Kaspichan i tuk dage i decata govoryata frenski i se ogledah okolo sebe si ,ami az sam bil zatanal v edna snegna prespa do krasta i samo edna galta sleda trasirashta razstoyanieto ot vrata mi do darvoto mi podskazvashe ,che tova e vageto na koeto ili ste se obesya ili ste se izdarpam do spasitelniya bryag.
Zasega naddelyava optimizma v men i to blagodarenie na tazi situaciya ,osobenno sled kato se osvobodih ot vazdeystvieto na nyakolkoto vodki koito byah izpil predi tova i osaznah ,che tova e edna pikliva struya ,a ne vage za koeto da sam varzan.
Антон

Мнение от Антон »

Евала, бате, трябва да си намериш издател. Без и сянка на майтап го казвам.
Гост

Мнение от Гост »

Бате, по-добър си от “Какво е Стършел свършил" :beer: :beer: :beer: :beer: :P :D :wink:

А обществени тоалетни има. Аз най-харесвам тази на Бонавантюр срещу пързалката /"небостъргача" 1000/. Има изглед на съвсем европейска, съвсем безплатна и съвсем чиста. Красота. Иначе по заведенията обикновено тоалетната е с ключ, който трябва да поискаш или да ти отворят. :shock: Май обаче не става за бизнес.

А за първите впечатления .... моите вече се въртят в сферата на митовете и легендите. :oops: Но със сигурност бях впечатлена, че ще трябва да прекратя с гратис пътуванията по градския транспорт и че ако искам да пътувам ще трябва здраво да плащам или да ходя. Добре, че са измислили колелото. Голям стрес беше като се кача в автобуса първите месеци и се появи някой бабаит, приличащ на нашенските контрольори ... и аз изтръпвам - имам ли билет, нямам ли билет .... :lol: :oops: Хлябът определено ми се струваше гаден и скъп - с гумен вкус. Затова пък има много хубва, съвсем френска хлебарница и сладкарница в Монреал: Boulangerie Première Moison - L'art du vrai :wink: = Made in Québec /не вярвам да я има в останалата част на Канада/. Горещо ви я препоръчвам - хляб, франзели, деликатеси и не на последно място торти. Скъпичко е, ама нали сме баровци. :(
Аватар
Papi

Мнение от Papi »

ob6testveni toaletni - Macdonalds, pizarii i tn zavedeniq za barzo hranene... :D
Аватар
Sneji
Най-любезен форумец
Най-любезен форумец

Мнение от Sneji »

http://www.bgcanada.com/oldforum/thread.php?id=3875

Сеих се, че навремето (преди почти 2 години) бях пускала подобна тема в първия ни форум.
Гост

Мнение от Гост »

Снежи, какво удоволствие да видиш стария форум и старите си мечти и чувства. Трябва по-често да се сещаме за него - като мемоари е ... :P :D :lol:

Към тези, които ще пристигат скоро: съветвам ви да преровите основно Архив 1 - 2 - 3 - там е пълно с първи, втори и трети впечатления. Всичко с давност по-голяма от 2 години. Така ще можете да видите как представите на имигрантите са еволюирали. По-старите във форума сме от 2 години, познаваме се и споделяме отдавна впечатления, т.е. не за първи път това е тема на форума .... :roll:
Аватар
miloto
Обратна връзка:

Мнение от miloto »

E Sneji kak ni varna v dobroto staro vreme, kogato pisahme s lubov vav foruma, ne se zaiajdahme i karahme. A kato vidia kolko hora veche ne vlizat i zashto li......

Moite parvi vpechatlenia biaha ujasni. Kato kacnah umorena i skapana ot pat i vidiah Montreal vecherta i si kazah kakvo li pravia tuk. Na sled. den vidiah i Placata na CDN, koiato naistina e edno ot nai-gadnite mesta tuk i oshte poveche se ujasih.

No v pen. otidoh v centara, razgledah, vidiah, che ne e chak tolkova losho. Daje mi haresa. Ne sam se shokirala ot cenata na transporta, redoven e, chist e, plashtash si za tova. Nali sme sviknali vse gratis da minavame.

Horata sa usmihnati, uchtivi. Namira se vsichko kakvoto iskash, magazinite sa palni. E, hranata ne e varha na sladoleda, ama se iadva.
Sled vreme ima neshta, koito zapochvat da te razocharovat, da te drazniat. No ti si doshal tuk i triabva ti samoia da se naglasish,, a ne da iskash horata da se promeniat spored tova kakav si ti.

Kanada e strana, koiato ni dava pravo na izbor, dava ni spokoistvie i svoboda.
On a quelquefois assez souffert pour avoir le droit de ne jamais dire:"Je suis trop heureux"!!!
Plamen

Мнение от Plamen »

miloto написа:Sled vreme ima neshta, koito zapochvat da te razocharovat, da te drazniat. No ti si doshal tuk i triabva ti samoia da se naglasish,, a ne da iskash horata da se promeniat spored tova kakav si ti.

Kanada e strana, koiato ni dava pravo na izbor, dava ni spokoistvie i svoboda.
Abe em e taka hem ne etaka. Zashto vinagi nie da se nagajdame...ako ima nesto unbavo koeto mojem da pokajem na mestnite- zasto da ne go napravim. Nali uj istinata e v raznoobrazieto i razlichieto. Moje da zvuchi malko naivno, no az naistina si mislia ce tova e vazmojno. Moje bi ne v globalen mastab, no kato stanem povece tuku vij vzeli da ni slusat :roll:
bateto

Мнение от bateto »

Plamene i az mislya kato teb i se opitvam da ya lansiram taya teza sred auditoriyata ,no mi se struva ,che tova ne se razbira ot mnozinstvoto.Obiknovenno topkata se zavarta okolo za ili protiv nacionalnoto ni samosaznanie i samochuvstvie,kakavi politici ,mutri ili kradci ni upravlyavali i po taya prichina nie sme losho kachestvo hora kato naciya ,no vig kato individi tova ne se otnasya za nas .
Ta za men istinata e ne kak i kam kogo ste se nagodim ,a kak ste se postavim .
Аватар
Maria

Мнение от Maria »

Az ste spodelya moite parvi stapki v Qc. ,no v bukvalniyat smisal da predpazya novoidvashtite ot podobni situacii.

Znachi pristigam az v Mtl. ot Vancouver v kraya na zimata oblechen s leki dreshki i po mokasini ,a v Mtl. polovin metar snyag ,a zimnite obuvki i debelite palta po teoriyata na Marfi na danoto na saka i zapochvam da tarsya kvartira na Platoto-v rayona okolo bul Park i ulicata Mont Royal,i ponege sam si leko oblechen i obut ,neshto mnogo namraznah i mi se dopika ,che se netrae ,tarsya gradska toaletna ,nablizo nyama takava /to v Mtl. gradski/obshtestvenni/ toaletni nyama ,tuk mi beshe i parviyat proval za chasten biznes/.Kato konstatirah toya fakt mi doyde na um da tarsya neshto kato patk s darveta ili hrasti da se skriya /normalna choveshka reakciya / i se nabutvam tam kadeto e parka ,zima goli darveta i hrasti ,nyama skrivane ,ama kvo da pravish zor ,nabivam smelo prez snega i si izbiram edno darvo da mi suportva i si zapochvam fiziologicheskata nugda .Otkade obache iznikna edin i mi vika neshto ot roda na -eske pyu vu zayde/az duma ne znam na frenski/,kvo mi vika toya vikam si kvo ste mi yade ,леле i tuka li ehsbisionisti se navadiha i v toya moment mi svetna chervenata lampichka ,Ganyo ti si v centara na civilizaciyata ,ne si v gradskata gradina na Kaspichan i tuk dage i decata govoryata frenski i se ogledah okolo sebe si ,ami az sam bil zatanal v edna snegna prespa do krasta i samo edna galta sleda trasirashta razstoyanieto ot vrata mi do darvoto mi podskazvashe ,che tova e vageto na koeto ili ste se obesya ili ste se izdarpam do spasitelniya bryag.
Zasega naddelyava optimizma v men i to blagodarenie na tazi situaciya ,osobenno sled kato se osvobodih ot vazdeystvieto na nyakolkoto vodki koito byah izpil predi tova i osaznah ,che tova e edna pikliva struya ,a ne vage za koeto da sam varzan.

Predstaviash li si ako beshe jena?
Заключено