Знам, че по темата е дискутирано, но аз като прост потребител прегледах всичко изписано до тук и не можах да взема решение. Затова моля тези които разбират от компютри да ми дадат конкретен отговор възоснова на предложението,което имам от България за покупка на компютър.
1. започвам с това че си имам диск с 80 GB и записвачка, така че това няма да го купувам пак и не е включено в цената на по-долната оферта. освен това кутията доколкото исках е без захранване поради всеизвестната разлика в тока в Канада и БГ.
2. mainboard - GB 7N400VL/NF2 IGP/MCP/VGA
3. CPU - DURON 1.8 GHZ/SOCKET A
4. CPUFAN - EVERCOOL AMD/COPPER/BALL/A
5. RAM - 2 x 256 MB DDR400 SAMSUNG
6. TOWERCASE - JNC ATX SHL 92 300W 4X5.25
7. KEYBOARD - PS C/L WIN 95
8. MOUSE - LOGITECH S90 OPTICAL WHEEL
9. FDD - 1.44 MB TEAC
цената на офертата по позиции от 2 до 9 вкл. е 309 USD. както писах имам си диск и записвачка. остават ми да си купя в Канада ( ако се спра на този вариянт ) захранване и монитор ( най-вероятно 2 ръка). Да уточня аз ползам компютър за интернет и малко WORD and EXCEL и една програмка, с която си обработвам филмите от камерата и снимки от фотоапарат.
Моля за мнение как да постъпя - да си взема компютър от БГ и да го пренасям или да си взема в Канада нещо подобно на подобна цена. много 10х ако получа конкретен отговор. Иво
Покупка на PC в БГ или Канада
Re: Покупка на PC в БГ или Канада
Donakupi si ne6tata ot BG spored men - tuk 6te ti izliazat po-skapi. W BG moje6 i da izbegne6 DDS-to, a i cenite tuk sa malko ponaduti.poumpy написа:Знам, че по темата е дискутирано, но аз като прост потребител прегледах всичко изписано до тук и не можах да взема решение. Затова моля тези които разбират от компютри да ми дадат конкретен отговор възоснова на предложението,което имам от България за покупка на компютър.
1. започвам с това че си имам диск с 80 GB и записвачка, така че това няма да го купувам пак и не е включено в цената на по-долната оферта. освен това кутията доколкото исках е без захранване поради всеизвестната разлика в тока в Канада и БГ.
2. mainboard - GB 7N400VL/NF2 IGP/MCP/VGA
3. CPU - DURON 1.8 GHZ/SOCKET A
4. CPUFAN - EVERCOOL AMD/COPPER/BALL/A
5. RAM - 2 x 256 MB DDR400 SAMSUNG
6. TOWERCASE - JNC ATX SHL 92 300W 4X5.25
7. KEYBOARD - PS C/L WIN 95
8. MOUSE - LOGITECH S90 OPTICAL WHEEL
9. FDD - 1.44 MB TEAC
цената на офертата по позиции от 2 до 9 вкл. е 309 USD. както писах имам си диск и записвачка. остават ми да си купя в Канада ( ако се спра на този вариянт ) захранване и монитор ( най-вероятно 2 ръка). Да уточня аз ползам компютър за интернет и малко WORD and EXCEL и една програмка, с която си обработвам филмите от камерата и снимки от фотоапарат.
Моля за мнение как да постъпя - да си взема компютър от БГ и да го пренасям или да си взема в Канада нещо подобно на подобна цена. много 10х ако получа конкретен отговор. Иво
A zahranwaneto ot BG moje i da stane, ako ima prewkliu4watel otzad. Ina4e tuk edna kutia e kam 41 $ bez taksi naj-ewtino w www.carinamicro.com . Tam sa edni kitajci (to powe4eto prodawa4i tuk sa takiwa ili podobni). Tuk moje da si wzeme6 monitor; ako e izpolzwan - sre6tu Carinamicro ima magazin4eta za monitori 2-ra up-ba.
ЗАВИСТTА "УБИВА" ТОЗИ КОЙТО Я ИЗПИТВА.
ЖИВОТЪТ Е ХУБАВ, НЕ СИ ГУБЕТЕ ВРЕМЕТО И НЕРВИТЕ А ПОТЪРСЕТЕ ХУБАВОТО И ЗА ВАС.
Примерен вариант в Канада:
Привет, Иво!
След кратка справка със сайта на MicroBytes, които предлагат средни цени (нито много ниски, нито много високи), мога да те уверя, че такава конфигурация можеш да получиш и тук за почти същата цена (425 CAD). Едно огромно предимство е, че гаранцията ти ще важи тук. Разбира се, има и едно НО - в България можеш да си купиш компонентите без да платиш ДДС, а тук то е задължително (но пък е по-малко - "само" 15%). Има и вариант да минеш без да го платиш и тук - виж сайта на Frosty's - ще ти излезе малко по-скъпо (около 440 CAD).
За кутията - може би е по-добре да си я купиш от тук, за да не ти заема място в багажа...
Ето тук пък можеш да направиш справка за курса USD<->CAD.
Даниел
След кратка справка със сайта на MicroBytes, които предлагат средни цени (нито много ниски, нито много високи), мога да те уверя, че такава конфигурация можеш да получиш и тук за почти същата цена (425 CAD). Едно огромно предимство е, че гаранцията ти ще важи тук. Разбира се, има и едно НО - в България можеш да си купиш компонентите без да платиш ДДС, а тук то е задължително (но пък е по-малко - "само" 15%). Има и вариант да минеш без да го платиш и тук - виж сайта на Frosty's - ще ти излезе малко по-скъпо (около 440 CAD).
За кутията - може би е по-добре да си я купиш от тук, за да не ти заема място в багажа...
Ето тук пък можеш да направиш справка за курса USD<->CAD.
Даниел
Poumpy,
аз си взех и кутията - не тежеше кой знае колко много, но пък тука нямах никакви грижи - само захранването си купих.
Не съм сигурен (а не ми се рискуваше) - но си мисля че различните типове дъна имат монтажни отвори на различни места и не ми се занимаваше с търсене на точно определена кутия тук.
аз си взех и кутията - не тежеше кой знае колко много, но пък тука нямах никакви грижи - само захранването си купих.
Не съм сигурен (а не ми се рискуваше) - но си мисля че различните типове дъна имат монтажни отвори на различни места и не ми се занимаваше с търсене на точно определена кутия тук.