Р.С. Къде се провеждат изпитите за защита познанията на нивото на владеене на езика, ако може да ми пратите координати.
изисквания за езика
-
Aglika Andonova
изисквания за езика
Получих писмо от Виена с което ме уведомяват, че до 90 дни трябва да им представя "препоръка или сетификат за познанията ми по френски и английски". Може ли накой да ми отговори, дали е достатъчно ако изпратя препоръка от работодателя ми , че съм работила и използвала двата езика .
Р.С. Къде се провеждат изпитите за защита познанията на нивото на владеене на езика, ако може да ми пратите координати.
-
Linko
- Напуснал форума
- Обратна връзка:
Тук съм и отново твърдя, че няма изрично изискване да се доказва нивото на владеене на езиците. Няма смисъл да давам линкове към закона и правилниците за селекция, защото се вижда че някои хора от такива неща просто не се интересуват.
Но и никъде не е казано, че не могат да бъдат поискани подобни доказателства. Поради което такива са искани преди, искат ги сега, ще ги искат и за в бъдеще. Което е повече от логично. Например не може да не предизвика съмнение или по-меко казано - желание за удостоверяване на едно ниво 12/12, при положение че от нито един от представените документи не личи каквато и да е предпоставка или достатъчна предпоставка за подобни нива. Не казвам, че конкретния случай е такъв.
А в конкретния случай, след като вече изрично са поискани такива доказателства, то те трябва и да се представят.
Но и никъде не е казано, че не могат да бъдат поискани подобни доказателства. Поради което такива са искани преди, искат ги сега, ще ги искат и за в бъдеще. Което е повече от логично. Например не може да не предизвика съмнение или по-меко казано - желание за удостоверяване на едно ниво 12/12, при положение че от нито един от представените документи не личи каквато и да е предпоставка или достатъчна предпоставка за подобни нива. Не казвам, че конкретния случай е такъв.
А в конкретния случай, след като вече изрично са поискани такива доказателства, то те трябва и да се представят.
На основание написаното в т. 6 на тази страница би трябвало да е достатъчно. Имам предвид най-вече това:Aglika Andonova написа:Може ли накой да ми отговори, дали е достатъчно ако изпратя препоръка от работодателя ми , че съм работила и използвала двата езика .
Ще рече, че доказателствата са равносилни. Пробвайте първо по този начин, а ако продължат да настояват ще мислите за тестове. Но не вярвам това да стане."Vous pouvez également joindre à votre demande un document démontrant que vous avez travaillé en français ou en anglais."
Il vaut mieux vivre avec des remords qu'avec des regrets!!
IFF , Линко е некаде тука и можеби ще пише по темата да си даде мнението и тои , та моито мнение е : на Г-жа. неи достигат доста точки и чиновниците любезно и предоставият 3 мес. да ги вдигне поне до допустимия мни. 60т.- за семеини, зада ги допуснат до интервю. Реално само с точките за език може да се играе , както ние така и те, нито вазраст, стаж,проф.опит, диплома може да промениш след като вече са пуснати док. до Виена преди 2-3 мес.- малко е неловко да промениаш вече CVIFF написа:Ще трябва да се явяваш на тест,няма как.Къде е сега линко да ти каже,че няма изменения в изизскванията???
-
Aglika Andonova
имам завършена езикова гимназия с профил френски ез., но преди павече от 10 год. Предполагам че заради това ми искат документ дали съм упражнаявала езика и какво ниво имам.
Да сичам че препоръката от работодателя е достатъчна за да им докажа че имам необходимите езикови познания.Багодаря на всички за съветите
Да сичам че препоръката от работодателя е достатъчна за да им докажа че имам необходимите езикови познания.Багодаря на всички за съветите
-
Aglika Andonova
Ако си завършила френска гимназия едва ли си за 4/5, можеш спокойно да си напишеш най-високите нива.Aglika Andonova написа:относно нивато което съм посочила е 4/5 .Не мисля че е много високо за да буди съмнение относно познанията ми. Относно работата ми, аз работя в търговска камара и там съм практикувала и двата езика.
Според мен в твоя случай буди съмнение това че мноооого си се подценила. Това са нива за хора които разбират он женерал за какво става дума и могат да съставят елементарни изречения.
Мисля че документа от работодателя ти че ползваш езика в работата си ще ти свърши чудесна работа.
"Искай и ще ти се даде"
Питай и ще ти се каже
Старото куче
Питай и ще ти се каже
Старото куче
-
Aglika Andonova