Здравейте от Ванкувър
3-4 км южно от даунтаун.и пак да повторя града с разположението си е красив,не съм казвал ,че не ми е харесал.не ми хареса стила на живот,подчертано по северно американски затворен.от къщи на работа,от работа в мола и обратно в къщи.мъртъв град с мъртви хора.няма как да го разбереш,ако не го усетиш,но за да ти се случи трябва да си бил/а/ и на двете места.
Абе аз от там ти пиша бе Батюх. Ти оня смахнатия дофтор слушаш. На 3-4 км южно от даунтаун е Китсилано или Керисдейл.bateto написа:3-4 км южно от даунтаун.и пак да повторя града с разположението си е красив,не съм казвал ,че не ми е харесал.не ми хареса стила на живот,подчертано по северно американски затворен.от къщи на работа,от работа в мола и обратно в къщи.мъртъв град с мъртви хора.няма как да го разбереш,ако не го усетиш,но за да ти се случи трябва да си бил/а/ и на двете места.
А купона изобщо не е там. Ако сега наминеш може и да те отвориме, ама не моеш да пиеш без мезе, та кво ще праим кат гориш толкоз много.
- Bily T
Здравейте,
пътуването беще ок -2часа Сф-Лондон, оттам 1 час за прекачване (взимат се с автобус до терминал 4), после малко закъсня излитането от лондон (около час) и още 9 часа до Ван. Съвета който ще дам е внимавайте с ръчния багаж на София ни направиха проблем за ръчния че не отговаря на стандартите на Бритиш (по-големи били куфарите) и ни го чекираха та трябваше да преопаковаме в едни чанти. На летището във Ван имаше повече чакане към 1час до митницата а емиграционните ни пуснаха за 10 минути.
Не мога да дам мнение за хората и живота тук щото не ги познавам, но са учтиви и внимателни, поздравяват и се усмихват не са темерути като нас Българите. Пример 2-рия ден обърках автобуса - стигнахме последна спирка и шофьора спря, аз се паникьсах, че не знам къде съм - човека спря слезе и за ръка ме заведе до спирката и ми каза кой автобус да взема и къде да слезна. друг случай - качвам се на автобус и нямам монети за билет - шофьора ок не се притеснявай ше те закарам да развалиш - закара ме с до 1 магазин да разваля и целия рейс пълен чакаше и никой нищо не каза.
Китайци (монголоидни по-точно) има не е като да няма, но индуси много рядко се срещат и черни.
за природата и града коментирах вече - невероятно е, океан, заливи, острови, мостове, планина, гори и квото се сетите.
за стоките - храната - сирена, заленчуци, плодове, алкохол, цигари, месо, кисело млеко и др. са по-скъпи от Бг или аз не знам от къде да пазарувам. Дрехи по моловете има по-евтини от Бг. Градски транспорт 1 билет - за 1 зона 2.25, за 2 зони 3.25 за 3 зони забравих - важи за 1.5 часа. Коли много по-евтини от Бг ( за Американски говорим), бензин 1л=1.26 долара или около 1.45лева. Джесеми с план годишен безплатни или на символични цени, Самсунг Д807 за цена ми 15 долара, за мен Сони-Ериксон В810И с 1 гигабайт карта за 20 долара и т.н., телевизори, компютри, техника - по-евтини от Бг.
Това е ако имате въпроси - моля
пътуването беще ок -2часа Сф-Лондон, оттам 1 час за прекачване (взимат се с автобус до терминал 4), после малко закъсня излитането от лондон (около час) и още 9 часа до Ван. Съвета който ще дам е внимавайте с ръчния багаж на София ни направиха проблем за ръчния че не отговаря на стандартите на Бритиш (по-големи били куфарите) и ни го чекираха та трябваше да преопаковаме в едни чанти. На летището във Ван имаше повече чакане към 1час до митницата а емиграционните ни пуснаха за 10 минути.
Не мога да дам мнение за хората и живота тук щото не ги познавам, но са учтиви и внимателни, поздравяват и се усмихват не са темерути като нас Българите. Пример 2-рия ден обърках автобуса - стигнахме последна спирка и шофьора спря, аз се паникьсах, че не знам къде съм - човека спря слезе и за ръка ме заведе до спирката и ми каза кой автобус да взема и къде да слезна. друг случай - качвам се на автобус и нямам монети за билет - шофьора ок не се притеснявай ше те закарам да развалиш - закара ме с до 1 магазин да разваля и целия рейс пълен чакаше и никой нищо не каза.
Китайци (монголоидни по-точно) има не е като да няма, но индуси много рядко се срещат и черни.
за природата и града коментирах вече - невероятно е, океан, заливи, острови, мостове, планина, гори и квото се сетите.
за стоките - храната - сирена, заленчуци, плодове, алкохол, цигари, месо, кисело млеко и др. са по-скъпи от Бг или аз не знам от къде да пазарувам. Дрехи по моловете има по-евтини от Бг. Градски транспорт 1 билет - за 1 зона 2.25, за 2 зони 3.25 за 3 зони забравих - важи за 1.5 часа. Коли много по-евтини от Бг ( за Американски говорим), бензин 1л=1.26 долара или около 1.45лева. Джесеми с план годишен безплатни или на символични цени, Самсунг Д807 за цена ми 15 долара, за мен Сони-Ериксон В810И с 1 гигабайт карта за 20 долара и т.н., телевизори, компютри, техника - по-евтини от Бг.
Това е ако имате въпроси - моля
NO PAIN NO GAIN
Bily T написа
- използвам тази възможност и директно те питам сега ако тръгваш от България за Канада, какво би взел със себе си (документи, дрехи и др) и какво би оставил защото смяташ, че е излишно? Има много мнения по тази тема и дискусиите дори и в момента вървят, но ти си със най-пресни впечатления.Това е ако имате въпроси - моля
1. DCS Виена - 22.07.2006 г.
2. Покана за интервю - 07.09.2006 г.
3. Интервю - 24.11.2006 г. / УСПЕШНО
4. Документи Букурещ - 16.12.2006 г.
5. Медицински - 15.05.2007 г.
6. Покана за Визи - 23.07.2007 г.
7. Визи - 29.08.2007 г.
2. Покана за интервю - 07.09.2006 г.
3. Интервю - 24.11.2006 г. / УСПЕШНО
4. Документи Букурещ - 16.12.2006 г.
5. Медицински - 15.05.2007 г.
6. Покана за Визи - 23.07.2007 г.
7. Визи - 29.08.2007 г.
Само за информация: счита се, че в Канада 1 сериозен пушач "изпушва" една нова кола за 5 години, понеже цигарите са $10 кутията и $300 месечно е вноската за среден клас нова кола. А пушачите са все по-гонени и по-малко места им остават за това (в колата, навън и на балкона).Bily T написа:Жан не мога така да ти кажа ние глупости не сме взимали много, все пак бихме взели повече цигари и ракии и това е.
Е, това е за тия, дето ще си правят сметка..
Embrace your climate change!
Свестни цигари можеш да намериш (на свестни цени) от арабските магазинчета. Вземи намери някой, който да те заведе първия път, че на непознати не продават. Цена - 3.50 - 4.50Bily T написа:Жан не мога така да ти кажа ние глупости не сме взимали много, все пак бихме взели повече цигари и ракии и това е.
Плодове и зеленчуци - от китайските маркети (Кристал до Метротаун е хубав). Цени - мнооого по евтини от тези в сейфуей. Нещата са с доста по-високо качество от тези в БГ (като изключим доматите, е па няма свястни домати и това си е).
Сирене - може да се намери БГ овче на 16/кг. От кашкавалите - провери в Костко - има Моцарела на 10/кг (по скъпо от БГ, но качеството е несравнимо по-добро). Пак от там можеш да пазаруваш Бри - цена около 14-17/кг.
За 3-4 човека, без да се ограничавате, трябва да се вписвате в 500-600 долара (цигарите и алкохола - отделно).
За колите не бих казал, че са по-евтини от тези в БГ, освен ако там в последно време не са се вдигнали доста.
Лично аз не ти препоръчвам американска кола, освен ако не е относително нова (3-5 годишна). Вземи си една джапанка да нямаш грижи (Хонда са по-добри, но и цената е по-висока).
Китайците ще започнеш да ги забелязваш по-късно. Процента им е доста височък Особено на по-привлекателните позиции. (Досега не съм мернал китаец да върши тежка работа. Някой ако знае да каже )
За Батето: Батка, Ванкувър не е само Съри, нито само Ричмънд.
В Мтл. при индианците,само на 10-15км от центъра на града цигарите със сходно качество на българските Хасково и Трезор са по 2 кинта кутията,има и насипни за 1д. 20 бройки.Предлагат се поне в 200 магазинчета/бараки/.Засметка на това при нас явно чисто новите коли са по скъпи ,за 300 кинта месечна вноска средна класа кола не можеш да намериш,намира се за 400-500д. .Така ,че и по три цигари да пуша наведнъж аритметически няма как да изпуша една среден клас кола за 5 години.
Малко се увличате да пишете глупости и небивалици ,ама както и да е от мен да мине.Важното е ,че има нови кандидат имигранти,лапни шарани да ви вярват.
Малко се увличате да пишете глупости и небивалици ,ама както и да е от мен да мине.Важното е ,че има нови кандидат имигранти,лапни шарани да ви вярват.
Тъй, тъй, ха- хаbateto написа:В Мтл. при индианците,само на 10-15км от центъра на града цигарите със сходно качество на българските Хасково и Трезор са по 2 кинта кутията,има и насипни за 1д. 20 бройки.Предлагат се поне в 200 магазинчета/бараки/.Засметка на това при нас явно чисто новите коли са по скъпи ,за 300 кинта месечна вноска средна класа кола не можеш да намериш,намира се за 400-500д. .Така ,че и по три цигари да пуша наведнъж аритметически няма как да изпуша една среден клас кола за 5 години.
bateto написа:а моля ти се Китсилиано се пада малко по западно.ама ти наистина живееш в гей картието.аз бях още по на юг -Марпол при ония дето не се бръснат от деня на раждането си.
и кво та мъчи толкова ,че си така лабилна.
Това че си живял под ниско летящи самолети Пък уж си отворко
С тия брадатите никаква "дантелена" далавера не става. Те даже и чорапи не носят
Bily T,
докъде стигнахте с документите, запознахте ли се с процедурата, с имиграционните служители ? Как вървят нещата? Квартала, в който живеете хубав ли е?
докъде стигнахте с документите, запознахте ли се с процедурата, с имиграционните служители ? Как вървят нещата? Квартала, в който живеете хубав ли е?
Документи до Виена - 22.04.06 г.
Accusé - 28.04.06 г.
Интервю - 29.11.06 г. 10.00 h ОК
Документи Букурещ - 19.12.06
Баркодове - 29.03.07
Медицински - 10.04.07
Направени-24.04.-OK - 03.05.
Покана за виза - 1.06.- ВИЗИ 23.06.
Accusé - 28.04.06 г.
Интервю - 29.11.06 г. 10.00 h ОК
Документи Букурещ - 19.12.06
Баркодове - 29.03.07
Медицински - 10.04.07
Направени-24.04.-OK - 03.05.
Покана за виза - 1.06.- ВИЗИ 23.06.
Здравей Били, аз писах в темата на жена ти за детските кухни та ме интересува как се чувства тя с бебето тъй като и аз съм с бебе. Има ли къде да го води през деня на разходка, намери ли си подходящи бебешки храни? А между другото аз смятам че месото е по-евтино от БГ.
Чувам че 90% там са китайци, ти не си ли забелязал такова нещо? Ще се радвам да е лъжа че знае ли се някой ден може и ние да се преместим.
Успех!
Чувам че 90% там са китайци, ти не си ли забелязал такова нещо? Ще се радвам да е лъжа че знае ли се някой ден може и ние да се преместим.
Успех!