Няколоко въпроса към наскоро пристигналите в гр.Quebec

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Заключено
M@ria

Няколоко въпроса към наскоро пристигналите в гр.Quebec

Мнение от M@ria »

Привет!
Имам няколко въпроса, които вълнуват сигурно и други хора, отправили взор към гр. Квебек.
Предстои ни след около месец да пристигнем в Канада. Имаме намерение да се установим в гр. Кебек. Нямаме приятели, които да ни посрещнат, затова ме интересува , ако сте пътували с автобус до гр. Квебек, директно от летището ли взехте автобуса. Ако отговора е да - дайте някакви ориентири.

Също плаща ли се допълнително за багажа?

Ако сте отсядали на хотел в първите си няколко дни, споделете подробности. А някой отсядал ли е в Auberge des Laurentides?

Sled kato si namerite kvartira i zakupite mebeli ot njakakva garazna razprodazba, posle kak gi prenasjate do doma si?

За днес стига с въпросите. Отговорите ви ще са ми от полза.
Предварително благодаря на всеки отговорил.
Joy

Мнение от Joy »

i zakupite mebeli ot njakakva garazna razprodazba
След месец едва ли ще има още гаражни разпродажби-те започват лятото.Освен това,откакто съм тук,още не съм виждала свястна мебел да се намира на гаражна разпродажба...Продават се неща,които общо взето са били за изхвърляне още преди 100 години.
Аватар
bis
Обратна връзка:

Мнение от bis »

I nas ni vulnuvat podobni nesta:
-Sled kato ot garajna turgovia ne mogat da se kupiat mebeli, bihte li posochili ot kude se kupuvat.
-Kolko vreme da si predvidim za hotel t.e. za kolko vreme moje da se nameri kvartira? 1 ili dve sedmici.
-kvartirite samo ot 1-vo chislo na meseca li se naemat.
-Ima li v kvartirite pone leglo ili oste purvia den triabva da se misli i za tova.

Blagodaria
Само човек, който рабира нещо изцяло, може да го обясни така, че друг да не може да го разбере.
/Нобелов принцип на Рудини/
От5до7вКебек
Обратна връзка:

Мнение от От5до7вКебек »

Здравейте бъдещи жители на град Кебек,

Въпросите ви идват навреме, тъй като ние (Съвета за икономическо и културно сътрудничество Кебек- България) започнахме разработването на информационна система за новодошлите българи в град Кебек.

Ще резюмирам въпросите на bis i M@ria:

1. Транспорт с автобус от летището на Монтреал до гр. Кебек - ще се информираме и ще ви отговорим най-късно в втроник - 24 февруари
2. Заплащане за багажа при този транспорт - отговор към 24 февр.
3. Хотел - В момента почти всички новопристигнали отсядат в Auberge des Laurentides. Този хотел е доста отдалечен от центъра. Ние се опитваме да намерим по-централни хотели които предлагат приемливи цени и да сключим споразумение с тях. Ако успеем, ще ви информираме своевременно.
4. Намиране на жилище - за колко време ще намерите жилище е много относително. Не може да се предвиди.
5. Мебели - има различни видове жилища
- мебелирани (печка, хладилник, легло, кухненска маса и столове, възможни са вариации на тази тема)
- полумебелирани (печка, хладилник, легло, кухненска маса и столове, възможни са вариации на тази тема)
- немебелирани ( в повечето случаи има печка и хладилник, но е възможно и да няма)
6. Покупка на употребявани мебели

JOY е права, рядко може да се намерят мебели които си струват.
Ние все пак ще приложим в най-скоро време списък на магазините от където може да се купят употребявани мебели.
7. Транспорт на мебелите
Когато са купени от мебелен магазин, обикновено транспорта е включен в цената, но трябва винаги да се пита дали това е така.
Когато са купени от магазин за употребявани мебели, обикновено купувача се занимава с транспорта. Но пак трябва да се попита.

В най-скоро време тази информация, както и много друга полезна информация ще бъде публикувана на нашият сайт www.bulgarie.net, но за сега все още няма нищо по тези въпроси там.

Можете да ни задавате въпроси и на mail@bulgarie.net.

Хайде, приятно стягане на багажите!
Организаторите на "От 5 до 7 на приятелите на България" в град Québec
Аватар
anito
Мразим да мислим

Мнение от anito »

Poneje waprosat be6e kam nowopristignalite, bi triabwalo da si zamal4a, no gledam 4e to4no te ne se pretrepwat da otgowariat, zatowa eto wi ot men:

Za awtobusi i bagaji pro4etete http://www.bgcanada.com/portal/index.ph ... icle&id=46

Informaciata e aktualna wse o6te.

Za namirane na kwartiri i dr. waprosi ot bitow harakter Centr multiethnique se predstawia otli4no. Na sa6toto miasto 6te namerite i negowite koordinati.

Wpe4atlenia za motela: ne sam 4ula niakoi da sajaliawa, 4e e bil tam, a sam goworila s po-goliamata 4ast ot nowopristignalite. Wse pka tuk oswen tiah nikoi drug ne moje da otgowori.

Mebeli: Joy e prawa za garajnite razprodajbi. Ima dwa golemi magazina za upotreb. mebeli, koito sas sigurnost predlagat transport, Towa sa Armée du salut i Ozanam. Moje da ima i drugi, no az znam za tezi.
zari

въпроси към новопристигналите

Мнение от zari »

Ани, реших да се включа като новопристигнала относно информацията, макар че съм тук от 4 месеца
1- бях цял месец в обержа и може да се каже че условията са нормални. Не е далеч от центъра - на десет минути е спирката на номер 800 >след което за 15 минути се стига центъра. По разписание 800 е на 15 мин.
2-автобуса за автогарата на Монтреал е директно от летището след което на съседен сектор се прехвърляте на автобуса за Кебек. Като билетите се закупуват от летището на Монтреал. За багажа ни, който беше 8 големи чанти не ни бяха взети пари.
3-квартира предлага Мултиетническия център, но няма гаранция че ще ви хареса, т.е относително е времето за търсене
4-въпросът за мебелите - организация Armee de salut - чрез рандеву дава на имигрантите безплатни мебели, печки, перални, но отделно може и да си купите по желание каквото си харесате.
Аватар
anito
Мразим да мислим

Мнение от anito »

Bravo, Zari, nai-posle se prestra6i niakoi!
Dano da ima6 i drugi posledowateli!

Puk i kraino wreme e da stanem powe4e pi6e6tite stoli4ani 8) , za da mojem i nie da se daw4em waw Foruma :wink: Winagi 6te se nameri powod, samo triabwa da sme powe4e :lol:
От5до7вКебек
Обратна връзка:

Мнение от От5до7вКебек »

Ето информацията относно автобусната линия от летището в Монреал до гр. Кебек.

Както може би вече знаете летището в Монреал което носеше името
Монреал - Дорвал (Montreal - Dorval)
сега се казва
Монреал - Трюдо (Montreal - Trudeau) или пълното му име (Aйroport Pierre-Elliott Trudeau)

Разписание ( получено по телефона)
Има директна автобусна линия с компанията Orleans Express от летището до гр. Кебек, всеки ден
от 6 часа ( първия автобус) до 23ч (последния) на всеки 30 мин.

http://www.orleansexpress.com/

Цените в една посока са
$ 30,17 + такси за дете 5-12 години
$ 48,43 + такси за възрастен
$ 42,13 + такси за златна възраст (т.е. много възрастен)

Животни не се допускат, освен кучета придружители на слепи и инвалиди.

Ограничения за багажа няма.
Организаторите на "От 5 до 7 на приятелите на България" в град Québec
ssttoo
Администратор
Обратна връзка:

Re: въпроси към новопристигналите

Мнение от ssttoo »

Какво значи
zari написа:обержа
?
Аватар
anito
Мразим да мислим

Мнение от anito »

Spored Gaberov: gostopriemnica, han, kra4ma.
W slu4aia: motel, kato kra4mata (Caza Greque) e lepnata za auberge-a. :lol:
Гост

Мнение от Гост »

Eто ви един "археологичен оберж" в гр. Квебек. За който може да си го позволи, ще има възможност да съпреживее 16-19 век в подходяща обстановка и лукс. Тъй че Габеров да си обнови речника. :lol:

www.saint-antoine.com
Аватар
bis
Обратна връзка:

Мнение от bis »

Ombudsman написа:Eто ви един "археологичен оберж" в гр. Квебек. За който може да си го позволи, ще има възможност да съпреживее 16-19 век в подходяща обстановка и лукс. Тъй че Габеров да си обнови речника. :lol:

www.saint-antoine.com

Az li sum tupa ili naistina cenite tuk zapochvat ot 159 CAD?
Mnogo umno pri uslovie che idvame kato imigranti a ne kato turisti.........
I pri uslovie che ste se naloji da ostanem pone edna sedmica a moje i dve - super nali?

Super predlojenie ....... dali da ne se doverim na kvebekskite durjavni slujiteli?
Само човек, който рабира нещо изцяло, може да го обясни така, че друг да не може да го разбере.
/Нобелов принцип на Рудини/
Гост

Мнение от Гост »

Извинявай, bis. :oops: Просто впечатленията са ми още много свежи и реших, че е добра идея да "споделя" видяното с вас. Явно не е подходящо. В действителност е хубаво да отидете в обержа, който предлага Анито. Там цял месец излиза около 600 долара. Също така квебекските имиграционни служители помагат много за намирането на жилище. Мотелите около и в Квебек са между 50 - 80 долара /4 легла/.
Заключено