Тъй като мъжът ми досега не е учил френски език,а аз съм го позабравила малко и от това следва,че и 2-мата трябва да наблегнем на езика...та въпросът ми е!- Първо трябва да изпратим документите до Виена,след което се получава покана с дата за интервю или първо трябва да научим френски много добре и след това да подаваме документи?? Притеснява ни факта, да не ни насрочат дата за интервю в рамките до 2-3 месеца и да не сме подготвени добре с езика! Ще ви бъда благодарна за съвет!!
От къде да започнем?
От къде да започнем?
Искам да ви попитам един въпрос:
Тъй като мъжът ми досега не е учил френски език,а аз съм го позабравила малко и от това следва,че и 2-мата трябва да наблегнем на езика...та въпросът ми е!- Първо трябва да изпратим документите до Виена,след което се получава покана с дата за интервю или първо трябва да научим френски много добре и след това да подаваме документи?? Притеснява ни факта, да не ни насрочат дата за интервю в рамките до 2-3 месеца и да не сме подготвени добре с езика! Ще ви бъда благодарна за съвет!!
Браво Гери, е такива жени харесвам!
Интересуваш се от някакви много тънки подробности, което е много важно според мен. Всичко трябва да се изпипа, нали?
Моят съвет е: частни уроци с продължителност 4-6 месеца, в зависимост от интензивността. Разбира се, трудно се съчетава един интензивен курс с работа, семейство и деца, но пък трябва от рано да се подготвиме за подобен начин на живот. Мисля, че може да се покрие 4-5/12 ниво на френски (от апликейшъна) с подобен курс. Другото което е че не вярвам да пратят на накой покана за интервю за 2-3 месеца, а дори и така да е ще имате още 2-3 месеца до самото интервю, така че времето е достатъчно.
Това е засега.
Поздрави.
Интересуваш се от някакви много тънки подробности, което е много важно според мен. Всичко трябва да се изпипа, нали?
Моят съвет е: частни уроци с продължителност 4-6 месеца, в зависимост от интензивността. Разбира се, трудно се съчетава един интензивен курс с работа, семейство и деца, но пък трябва от рано да се подготвиме за подобен начин на живот. Мисля, че може да се покрие 4-5/12 ниво на френски (от апликейшъна) с подобен курс. Другото което е че не вярвам да пратят на накой покана за интервю за 2-3 месеца, а дори и така да е ще имате още 2-3 месеца до самото интервю, така че времето е достатъчно.
Това е засега.
Поздрави.
1) 19.10.2006 - DCS до Виена с UPS
2) 20.11.2006 - Accusé de réception
3) 22.01.2007 - Доп. документи за език
2) 20.11.2006 - Accusé de réception
3) 22.01.2007 - Доп. документи за език
1111
Научаването не един език в плюс , е винаги от полза - без значение какъв ще е изхода от емиграционата ви авантюра.
Колкото по-рано почнеш езика - толкова по-добре !!!
Не забравяй че, имаш възможност - да отложиш интервюто по-твоя инициятива! - така че , пускай документите , ако твърдо сте зели решение за Канадата !!!!!
Повтарям : - винаги можеш да отложиш интервюто , ако евентуално датата за което дойде по-рано от очакжаното и планирано от вас време !
Колкото по-рано почнеш езика - толкова по-добре !!!
Не забравяй че, имаш възможност - да отложиш интервюто по-твоя инициятива! - така че , пускай документите , ако твърдо сте зели решение за Канадата !!!!!
Повтарям : - винаги можеш да отложиш интервюто , ако евентуално датата за което дойде по-рано от очакжаното и планирано от вас време !
Re: 1111
ti tova ot sobstven opit li go travdish? Znaesh li po kakvi prichini mozhe da se otlozhi interviu?alen vid написа:Повтарям : - винаги можеш да отложиш интервюто
Tочно така - от собствен опит .canat написа:ti tova ot sobstven opit li go travdish? Znaesh li po kakvi prichini mozhe da se otlozhi interviu?alen vid написа:Повтарям : - винаги можеш да отложиш интервюто
В писмото в което те уведомяват че, ти е насрочена дата за провеждане на интервюто , в същото писмо те уведомяват че , ако ти се налага да отложиш ,така определената дата , то трябва да ги уведомиш предварително в срок и срока си го пише .
това до тук по първия ти въпрос Канат.
По втория ти въпрос кво да ти кажа ..., аз добре , ама ти знаеш ли НЯКАКВА причина да отложиш нещо такова като интервю ...., или предполагаш че,такъв филм не се прожектира ?
-
marielkata
Moiat savet e puskate dokumentite kam Viena, siadate seriozno na 4etiribukvieto si i u4ite frenski. Lajete, 4e znaete 5/5 ili 5/6 i do datata pravite vsi4ko vazmojno da dokajete znania. Pri nas ne6tata se otlojiha edna godina zaradi nau4avaneto na ezika. Otpusnah se i na interviuto daje se izlojih. Imahme kasmet, 4e sabirame dosata4no to4ki ot drugi mesta. Smelo napred
nadiavam se da se prozhektira, zashtoto ako go slozhat po vreme na studentskata sesia... a tia e prez maialen vid написа: ама ти знаеш ли НЯКАКВА причина да отложиш нещо такова като интервю ...., или предполагаш че,такъв филм не се прожектира ?
Да приятелю ,canat написа:nadiavam se da se prozhektira, zashtoto ako go slozhat po vreme na studentskata sesia... a tia e prez maialen vid написа: ама ти знаеш ли НЯКАКВА причина да отложиш нещо такова като интервю ...., или предполагаш че,такъв филм не се прожектира ?shte triabva da otlozhim neshto, ili seisata ili interviuto
наистина има такава възможност,имам и приятели ,които бяха постъпили по-този начин - въпрос на стратегия .
Лошото в случая е ,че след като отложиш , трябва пак да чакаш един период от 3 месеца /ама тука не съм сигурен на 100% ,щото то всичко е малко или много индивидуално / но общо взето спазват времето на СЕСИЙТЕ /така наречените
А на Вас Ви желая Успех в начинанието !!!