Защо Монтреалците които се изселиха това лято в албърта спря
- AleksandrAI
-
- Обратна връзка:
mislq 4e neshtata gi wijdash kristalno qsno; bi trqbwalo da stanesh politik ili neshto podobno;)AleksandrAI написа:Това е от ХемоглобинаА що се отнася до отцепването на Квебек
Аз съм ЗА.
Искам това да стане защото това ще е най големия политически купон в историята на човечеството. Защото в следващите 4 седмици ще се посмея доволно на това което ще се случи. Горе долу така ги виждам нещата:
Ден 1 - радост голяма, митинги, всички са пияни или дрогирани на улиците (референдумите се правят в топло време инак ги мързи да гласуват на студа).
Няколко англоговорящи квартала са нападнати от френски банди, има потрошени и запалени къщи. Доволно случаи на ранени обитатели, няколко смъртни случая при сблъсъци на на бандите и англоговорящи жители.
Независимо от полицейските мерки няколко кафенета Sеcond cup са потрошени, опити за подпалване на книжарници Chapters.
Радоста обаче заглушава новините. Новото правителство обещава да се справи с "единичните" инциденти.
Ден 2 - Монреал усъмва целия в пияни спящи тела, плакати се валят по земята, доста знамена на Квебек биват въргаляни от вятъра по улиците.
Новото правителство обявява че по случай отцепването няма да се работи 5 дена. Спори се за амнистия - накрая се отхвърля.
През изминалата нощ случаите на насилие са се умножили.
В късния следобед е организиран митинг. Вече има доста полиция. В 21.оо положението отново излиза извън контрол. ПОлицията не може да се справи.
Ден 3 - Някои десни крила на ПеКю обсъждат дали да се иска помощт от федерална КАнада за овладяване на положението, опасявайки се от гражданско неподчинение. Отхвърля се.
Ден 4 - изтощението е налегнало хората, кой каквото е громил, громил. Вече мислят за ходене по вили до края на седмицата. Горивата поскъпват неимоверно. Новото правителство обявява че ще има период на заягане на коланите. Отнякъде се появява 6 милиарда държавен дефицит.
Ден 5 - (първи ден от новия месец) Социалите не пристигат. Правителството твърди че Канад е окрала провинцията, има недостиг а пари. А и в момента няма кой да даде социалите защото има всенароден празник до следващия ден.
Ден 6 - Социалите пак ги няма. Хората се изнервят. Някои тръгват объркани на работа. Само че за тези 5 дена докато са били пияни на мястото на фирмата има само 2 табели : табела 1: ФЕРМЕ; табела 2: А ЛЮЕ.
SAQ обявява че няма алкохолни наличности. И докато се реорганизира и национализира Молсон (собствениците са изнесли за 5 дни пове4ето индустрия в Онтарио) ще има само скъпа вносна бира.
Повечето магазини са затворени, по улиците има много хора които агресивно изразяват неопределено политическо мнение.
Ден 7 - СОЦИАЛИТЕ НЕ СА ДОШЛИ. Малки огнища на бунтове, финансова и провизионна криза. Изход не се вижда. От хората които трябва да се повяват наработа само 20% са отишли, но както винаги са си тръгнали доста рано. Базисни социални структури не функционират.
Някой някъде в Абитиби шепне::"А бе табарнак, кашкапат, що ни требеше да се цепим."
В 15.35 въпросната личност е обявена за предател на малък аматьорски Якубинкси трибунал. В 15:37 е претрепан с камъни на селсия площад.
Ден 8 - САЩ се отзовава на молбата на Канада и е изпратен 10 000 контингент за възстановяването на демокрацията. Ландри играе на белот със Садам в една килия някъде в Мохаве (секретна база).
5 мин след разбиването на вратите на парлмента в Квебек с шут ( предложението за употреба на базука от незнаен редник е отхвърлено със смях и шут в задника му от прекия му командир) и нахълтването на резервисти от пехотата на 1-ва САЩ Армия (пехота ангажирана с проблемите по Мексиканската и Канадската граница), Марио Дюмон излиза с благодарствена декларация отправена към спасителите. Изявява протест срещу събитията случили се в последните 5 дни. Ангажира се с издигане паметник на американския войник освободител на мястото на кръста на Монт Роял в Монреал.
Ден 9 - Буш обявява Марио Дюмон за президент на марионетно правителство. Тайно се подготвя анексиране на провинцията като 52ри щат. Марио бива инструктиран за речите си и за деня на подписването. Парламента (10% от него са налични, другите са издирвани ит ЦРУ) също е добре инструктиран.
Ден 10 - Аматьорски атентат срещу мусю Дюмон. Няколко от атентаторите са ранени от собствената си бомба. Дюмон по чудо е без драскотина.
В 12:00 се обявява тържествено анексиране на Квебек към САЩ. Новия щат приема името Kеуbeck за да може да се чете лесно на английски. Щата приема конституцията на САЩ. Официалния език е английски. Полево транслоциране на 5 военни бази и националната гвардия.
Няколко масови антиамерикански бунта биват потушени в рамките на 3 мин и 15 сек. Рекорда от Битката при долините на Абрахам (15 мин) е разбит. Всички участници са арестувани за тероризъм и антиамериканска дейност в разрез със демокрационните събития в новия щат. До 21:14 повечето сепаратистично настроени граждани са прибрани от ФБР за разпит.
Няколко стотин клетки на Ал Кайда са открити по случайност в Монреал.
23.30 - Намерен е чек за социални надбавки и сертификат за преминат курс по фрасизасион в КОФИ на името на мусю Усъмъ Бин Лъден
23.59 - СНН излиза със блиц новина. Осама Бен Ладен е открит и арестуван в щаб квартирата си - 2 и 1/2 сусол в Кот дю Неж,стратегически разположена близо до Макси, автобусна спирка и метро.
00:01 - Демокрация...
Старо но добро.
точно така мисля по въпроса:)
-
- Обратна връзка:
Hm tui za svinskoto i zeleto e liubimia bulamach na horata det si niamat hal haber ot statistika ... Ama bass darja che ti znaesh za kvo e vajna taia pustina i samo se praish na ni svinsko ial ni zele mirissal .Ivan1007 написа:Статистиката си е за статистики.Ognen_led написа:Za Ivan i Aries, ne znam dali Tangrata ima problemi s matematikata ili niakoi s chuvstvoto za humor ... ama znam che za niakoi albertiantzi statistikata e kato za marsiantzi ... Vinagi mi e mnogo smeshno niakoi kato pochne da me ubejdava zasto edi koia si statistika ne e viarna shtoto vidish li za nego i priatelite mu ne vajala... Tui e vse edno spored oficialni danni srednostatisticheska rast na edin maj da e primerno 175 sm v Montreal, a v Alberta 176sm (daje davam predimstvo na albertantzite )... i niakoi ot Alberta da vikne zapee... "a ne e viarno az sym vissok 195 sm... a priatelia mi Dragan e 202 sm... a v basketbolnia otbor det igraem daje sme niski" ...
Tova e ot men. Da sa jivi i zdravi razmerite na vsichki, no statistikata si e statistika.
Аз ще ти дам пример за такава статистика. Пенчо ял свинско, а Генчо ял зеле. Статистиката ще отчете че са яли свинско със зеле.
Никoй от нас не ви цитира статистика, а споделя собствения си опит. Танграта се опитва да ми докаже със статистика, че това което казваме е невъзможно и че аз съм ял свинско със зеле след като аз си знам че съм ял свинско.
Нека си чете статистика Танграта, ние ще си ядем пържоли!
Ta ne znam Tangrata kvo iska da vi dokaje, no spored men si e bash vazmojno niakoi da iadete parjoli i da vzemate nad 100k... ama tui ima znachenie za obstata kartinka tochno tolkoz kolkoto i moito montrealsko 3 SD i kussur ottatak tui koeto pecheliat sredno Albertianskite mi kolegi. Tui che na men v Montreal mi e got ne znachi che Montreal e centara na harabi momchetata , nito pyk vasti parjoli obajdat che Alberta e centara na prosvetata ....
- Lub0
- Обратна връзка:
Напротив там е работата, че ме карат, но не могат да ми осигурат 200к заплата... Иначе какво ми пука дали е най-богата провинция или не, дали ще ми направи река с излаз на океана?AleksandrAI написа:Interesno kak tova nishto e nai-bogatata provincia v Canada.
Pak i nikoi ne te kara da idvash.
Lub0 for President!
###############
"Геврек, геврек", викаха децата, без да знаят, че питката е смъртно ранена...
###############
"Геврек, геврек", викаха децата, без да знаят, че питката е смъртно ранена...
- AleksandrAI
Izlaz na planini varshi li rabota? :rotaeye:Lub0 написа:Напротив там е работата, че ме карат, но не могат да ми осигурат 200к заплата... Иначе какво ми пука дали е най-богата провинция или не, дали ще ми направи река с излаз на океана?AleksandrAI написа:Interesno kak tova nishto e nai-bogatata provincia v Canada.
Pak i nikoi ne te kara da idvash.
A imame i izlaz otvsiakade na prerii :beer2:
Абе разбирам те и тебе - то в Canada киселото зеле е по скъпо от свинското. Особенно ако има и греяна ракийка в тоя студ!Marginal39 написа:Аз обичам зеле без свинско -:)
Предпочитам да е кисело.
Бате, извинявам се за разводняването на темата, ама съм сигурен, че няма да приемеш ракия с кисело зеле за разводняване.
Тясната съветизация в широкия смисъл на думата води до широка идиотизация в тесния смисъл на думата.
Be careful when you follow the Masses! Sometimes M is silent.
Ето един който се опитва да убие змея. Я земи ни го обясни този принцип дето АБ с е развива по него.Guinness написа:Която се развива по принципа на Саудитска Арабия или което и да е арабско емирство с малко повече нефт.AleksandrAI написа:Interesno kak tova nishto e nai-bogatata provincia v Canada.
Тясната съветизация в широкия смисъл на думата води до широка идиотизация в тесния смисъл на думата.
...
Последно промяна от iliana на Нед Фев 18, 2007 2:34 pm, променено общо 1 път.
Защо предпочитат Квебек?
Защото ги е страх от Алберта.
Kоя е Aлберта?
Жената, дето ги пресява на интервюто за Монреал и Торонто
Защото ги е страх от Алберта.
Kоя е Aлберта?
Жената, дето ги пресява на интервюто за Монреал и Торонто