Информация за издаване на сертифициран чек

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Заключено
Аватар
Welder

Информация за издаване на сертифициран чек

Мнение от Welder »

Мисля да направя плащането към Виена със сертифициран чек. По препоръка на човек от форума, ще използвам услугите на ЦКБ. Може ли да ми обясните как точно се вади тоя чек? Като отида в банката, каква информация трябва да им дам, какво ше ме питат?

Сори за въпроса ама банковите дела са ми малко чужди :roll:
kapitanovn
Обратна връзка:

Мнение от kapitanovn »

Привет! Позволявам си да допълня един въпрос, който сигурно ще е интересен и за Велдер: при издаването на чека се плаща някаква такса; чека си има номинал примерно 540 СА. Сигурно ли е че когато отидат да си го осребряват няма австрийската банка да си щипне 20 стотинки и сумата да стане недостатъчна??? Трябва ли номинала на чека да е по-голям и ако да - с колко? :shock:
Така де...да не си рекат че е подкуп :oops:
Atilla

Мнение от Atilla »

Отиваш в ЦКБ и казваш че искаш да направиш чек за "Х" канадки долара (колкото си си сметнал по таблицата за таксите). Те ти дават да попълниш една бланка, в която се вписва всичко каквото трябва да съдържа чека. Там пишеш, че чека е за GOUVERNEMENT DU QUEBEC, сумата и най-долу се пише мотива за издаване на чека и името датата ти на раждане и здреса.

Например:

/мотив/ Motif de paiement: Frais d'examen de la Demande de certificat de sélection
/фамилно име, име дата на раждане и адрес/ MARTIN, Jacques - 52/08/02 + adresse

После те пращат на касата да внесеш парите и бележката им я даваш заедно с попълнената бланка. После чакаш 10 мин и ти дават чека.

Хубавото на този начин, е че получателя осребрява точната сума която е описана в чека и няма риск да не достигнат 2-3 $, както става при банковия превод.

Успех.
1) 19.10.2006 - DCS до Виена с UPS
2) 20.11.2006 - Accusé de réception
3) 22.01.2007 - Доп. документи за език
Dimitrova

Мнение от Dimitrova »

Колко време мога да задържа чека в мен преди да го изпратя с документите?Да речем,че нещо ме забави и нямам възможност да ги пращам същия ден.
Аватар
estoyanova
Обратна връзка:

Мнение от estoyanova »

При мен беше така с ЦКБ -издадоха ми чека на 29.12 аз си пуснах документите на 08.01 никакви проблеми до момента.Аз си купих канадски долари и внесох изискваната сума в канадски долари.Самият чек е около 15 лв.Могат да ви го направят и от днес за утре,ако имат много работа.Парите няма да ви се загубят.Носи се лична карта .Попълват се имената на главният апликант ЕГН /там ще ви дадат образец/.Имената на съпруг/съпруга също се вписват.Ако посетите ЦКБ на Раковска трябва да влезете във залата направо,точно след охраната.Залата вляво ще я посетите ,когато внесете парите,след оформяне на документите.
Успех!
КОЛКОТО ПОВЕЧЕ-ТОЛКОВА ПОВЕЧЕ
Аватар
estoyanova
Обратна връзка:

Мнение от estoyanova »

Polu4ihme accuse .Vsi4ko s parite e OK.Sertificiraniqat 4ek e na CKB!!!
Uspeh!
КОЛКОТО ПОВЕЧЕ-ТОЛКОВА ПОВЕЧЕ
Аватар
Welder

Мнение от Welder »

Мерси на всички за инфото. Днес си изкарах чека. Написах името си + адрес, но забравих да спомена ЕГН. Мислите ли, че ще е проблем?
Аватар
ivanko13
Модератор

Мнение от ivanko13 »

Welder написа:Мерси на всички за инфото. Днес си изкарах чека. Написах името си + адрес, но забравих да спомена ЕГН. Мислите ли, че ще е проблем?
Не
"Нищо велико на този свят не е постигнато без страст"
Георг Вилхелм Фридрих Хегел
Заключено