May mu se vigda kray na sociala

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Botzo

Мнение от Botzo »

bateto написа:Sto da e ciganska ,men pak latincite mi haresvat ,Canada e po ciganska stoto 30% ot sastava i sa afroaziatci,ne cigani no s ciganski mantalitet i povedeni.
Не бе бате ....... така се изразяваха тука, щото оскаха да ме обидят .... не е ама карай.
Та мисълта ми беше че Канада дава твърде много ...... това 3 години на соцял е спорд мен жива кражба. Защото аз главата си режа че поне един от това семейство е работил на черно ........ и не само са изкарали ами дори са и спестили ........ а това са го платили някой които плащат данъци .........
Elan

Мнение от Elan »

ssttoo написа:М/у другото някой знае ли официален сайт където да пише нещо за welfare?
Ето един официален сайт за welfare:

http://www.mess.gouv.qc.ca/anglais/grap ... nciere.htm
bateto

Мнение от bateto »

Botzo po toya sluchay se setih za edna sluchka,minalata godina zimata raboteh v edna fabrika s edin advokat kolumbiec idvasht ot Argentina sled 8g. prestoy tam.Mnogo mi e razkazval zaArg. predi i sled golyamata inflaciya .givyal e v Buenos Ayres i kaza ,che e strahoten grad imal e dosta dobar standart na givot ,a e rabotel kato slugitel v nyakakva advokatska kantora zaedno sas gena si i se pritesnyavashe /gena mu vse oshte ne be pristignala tuk/ ot stresa koyto ste izgivee gena mu kato doyde tuk ,zashtoto meko kazano v sravnenie s B.A. Montreal mu se vigdal dosta mizeren i zapadnal grad.Kaza ,che okolo B.A. imalo geta zarazlika ot tuk ,no kato cyalo grada e bil mnogo po moderen i poddargan .Ot togava vse si mislya dali e taka ,ya pusni nyakoi snimki ot grada ako imash ,no da ne sa ot zabelegitelnostite ,a da otrazyavat realno neshtata .
Botzo

Мнение от Botzo »

Ми ще ти пратя. И мога да ти обясня ама дали искаш тук или на майл .... че да не изкривим темата ...... :?: :?:
Botzo

Мнение от Botzo »

Буенос Айрес има близо 18 милионно население. Ама на статистиките
няма да излезе, защото тука го делят на микроцентър, ценър, град ...
и т.н. Аз тука говорих с няколко аржентинеца в Монреал и ми казаха
че там им се струва като млко по-голямо село ....
(сега някой да не земе да се обиди) 8)
ОК, ще пусна тук .......
Това е КОНГРЕСЪТ (El Congreso)
Изображение
Това е La Casa Rosada. В нея живее президента.
Не се вижда много розава ама наистина е розава.
Това е така заради средниа път който е избрала Арженнтина -
нито да е с Белият дом нито с червеиня Кемъл
Изображение
Тука се вижда ОБЕЛИСКЪТ (El Obelisco), който се води за символичния център на града заедно с един от най големите
булеварди в света - Nueve de Julio
Изображение
Тук това е една улица от квартала San Telmo,
за да добиеш представа каква е архитектурата
(френско-италиянски стил)
Изображение
Това е El Puerto Madero, или старото пристанище.
На него са пристигали корабите пълни с имигранти през
края на 19 и началот на 20 век. Сега старите сладове са превърнати
в ликсозни и скъпо барове, дискотеки и ресторанти.
Изображение
Това е от квартала ВОСА. Той е туристическа антракция
Изображение
Това е пистата кадето се провеждат състезанията за Формула едно:
Изображение
monny

Мнение от monny »

joro написа:Че то ако за 3 години не можеш да си намериш работа и караш само на социал за какво си отишъл в Канада, бре :D :D :D
как защо бе Жоре за да живееш без да работиш, я виж Батето какви анализи прави
какви са тези писания негрите работели, негрите не работели българите са мързеливи българите са работливи - на който и да е ако му осигуриш доход няма да работи зависи от критериите какъв доход те устройва
винаги съм твърдял че най-хубавата професия е рентиер, колкото познавам такива никой не се оплаква и никой не иска да напуска

а хувбави снимки мага да ви пратия и от софия няколко ремонтирани сгради снимани под определен ъгъл - шапката ще ви падне колко е хубав град
Botzo

Мнение от Botzo »

monny написа: ... а хувбави снимки мага да ви пратия и от софия няколко ремонтирани сгради снимани под определен ъгъл ...
monny,
ех, софия всеки я знае и добре че са я оправили че преди приличаше на кокошарник. А батето помоли от тук. Незнам дали се е разбрала правелно молбата му ......... не е зле преди да се пише да се попрочете по-добре.
Joy

Мнение от Joy »

Супер!Много красиво,Боцо! Кажи ми,как се живее в 18-милионен град без кола? Че тук-в 3-милионен Монреал е почти невъзможно...

Боцо,тук всички латиноси,и аржентинците най-вече са все на социал.(да не се обидиш сега-това са мои наблюдения)
Аржентинците работят на черно по шивашките фабрики,където ги експлуатират буквално за жълти стотинки...
Наскоро говорих с една латиноамериканка и не помня за какво и казах,че е скъпо...Тя се наведе и ми пошушна на ухото:"За това умните хора работят на черно!"...Та,мисълта ми беше,Боцо,да не казваш "хоп!" преди да си прескочил!
Botzo

Мнение от Botzo »

JOY,
разбирам те. Не е да се премахне соцяла ами там поне има работа. Естествено че ми е ясноп че едно такова умно семеиство може да си докара много над 3000 на работещ член на месец. Идеята е да се прогресра не с тарикатлъци ами със знания. Те тия умните много далеч няма да идат. Се във фабриките ще си останат. Те и тук се тарикатят де знам ги аз :lol: .......... Дано не ми се налага и на мен да искам соцял, но не вярвам пък и дори да ми се наложи да седя три години ........
Rosi

Мнение от Rosi »

Последно промяна от Rosi на Пет Апр 23, 2004 3:59 pm, променено общо 1 път.
Аватар
IRA
Съсел

Мнение от IRA »

Az moga da kaga smelo 4e poznavam dosta kitaici i po4ti nikoi ot tiax ne raboti(vsushtnost samo 1 raboti i mi e kolega) .Polu4avat stipendii za tova 4e uchat.A arabite polu4avat pomoshti(osven tia koito imat pizarii).Latinosite spuk 50 % sa na rabota po restorantite na 4erno i pomoshti a drugite 50%sa refugees i pak rabotiat na 4erno.S tiax se sbluskax po bezplatnite kursove po frenski kudeto te sa 90% ot u4estite .
Botzo

Мнение от Botzo »

IRA написа: ... a drugite 50%sa refugees ...
Я виж ти, refugees от какво? Да не са Кубинци ....... или пак са шмекерували нещо :lol: :lol: :lol:
Аватар
Mark

Мнение от Mark »

bateto написа:...
A ne i po 3g. ima balgari i po poveche deto ya karat taka ,te obiknovenno sa ot nay dovolnata chast ot imigrantskata ni obshtnost,lekarstvata im bezplatni ,zabolechenieto bezplatno,gradinata i uchilishteto bezplatni i ayde nay ubavata i socialna dargava.
Az kakvo da kaga sashto sam na social ,demek zaplatata mi e s razmerite na edin social za dvama ,obache kadeto i da se obarna tryabva da si plashtam ,e minalata sedmica za edin izvaden zab 300d.,che i na recepciyata kato popalvah formulyara imashe grafa dali sam na soc. ,pitam zashto i mi otgovoriha ,ako sam na soc. styalo da bade bezplatno,teglih im edna mayna ,che az rabotya no realno s taya zaplata giveya vse edno sam vklyuchen na sistemi.
Ama neyse truda e napravil maymunata chovek ,ta i az taka razsagdavam .
MNOGO HUBAV TUK V CANADA,yurush na maslinite.
Praw si za powe4eto ot ne6tata, spored men oba4e e hubawo da ima i social, za6toto niakoj hora naistina se nujdajat ot nego, i e hubawo da ima i dejstwia ot strana na darjawata da poo6triawa tezi na Social da nameriat rabota (za powe4e ot Sociala).
No wsi4koto towa- nezawisimo ot wsi4kite debati tuk ZA ili PROTIW - e politika na Canada i Quebec, taka, 4e e po-dobre da ne si habite nerwite i wremeto s komentari po temata. Tuk e kakto w BG po4ti - politicite si re6awat. A naroda UJ ima prawo na glas.

ЗАВИСТTА "УБИВА" ТОЗИ КОЙТО Я ИЗПИТВА.
ЖИВОТЪТ Е ХУБАВ, НЕ СИ ГУБЕТЕ ВРЕМЕТО И НЕРВИТЕ А ПОТЪРСЕТЕ ХУБАВОТО И ЗА ВАС.
Rosi

Мнение от Rosi »

Последно промяна от Rosi на Пет Апр 23, 2004 4:02 pm, променено общо 1 път.
Canuck
Непукист

Мнение от Canuck »

Da, i az mislya, che shte e dobre da se vkara toyas zakon, koyto shte prinudi nyakoi hora da rabotyat "na byalo." Makar che mnogodetnite mangali pak shte mrzeluvat vmesto da rabotyat, no to ne moje sistemata da e idealna.
A, inache Rosi ekspolataciya estestveno, che ima v Canada spryamo hora, koito rabotyat na cherno. No, problemat v bg e, che te eksploatirat nezavisimo dali rabotish na cherno ili byalo. Za ucheneto sam saglasen, tuk te skasvat ot domashni.
Botzo, ti ne znaesh li be brato, tuk e palno s bejanci ot Latinska America, nay-veche ot Columbia. Pone tuk v Ottawa-Gatineau rayona takiva sreshtam kolumbiyski refugees.
Per aspera ad astra!
Горд канадски гражданин в Мадрид :)
Заключено