Защо толкова много българи напускат Канада

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Заключено
bateto

Мнение от bateto »

Патка с удоволствие бих го направил и то доста успешно защото имам потенциал,но поне за сега не ми е в плановете,само давам примери.Задържам се тук все още единственно и само заради интереса ,разбирай парите.Би ми се искало да има и нещо друго ,но уви в тая просташка държава на лузъри май няма какво да ме задържи.
Аватар
MrGeek
Путлер Капут

Мнение от MrGeek »

bateto написа:Патка с удоволствие бих го направил и то доста успешно защото имам потенциал,но поне за сега не ми е в плановете,само давам примери.Задържам се тук все още единственно и само заради интереса ,разбирай парите.Би ми се искало да има и нещо друго ,но уви в тая просташка държава на лузъри май няма какво да ме задържи.
Ясно, имах малка надежда, че може и да си пич, който си държи на думата, но очевидно се оказваш твърдо в групата на онези, дето правят само вятър във форумите. :lol: :rotfl:
Marginal39

Мнение от Marginal39 »

canat написа:
замесник-бригадира определи че не знам си колкото пари бяха отделили за културата ако бил той щял да отдели 0$
ei zatova ne praviat brigadirite - ministri :lol:
А що правят овчарите министър-председатели?
:beer: :beer: :beer:
dr.oh.boli

Мнение от dr.oh.boli »

Щото останалите са овце, Марги :wink:
peter_pan
Обратна връзка:

Мнение от peter_pan »

Натали написа:Canada ne e nai idealnata strana v sveta ,to i nqma takava,no saglasete se tuk e po spokoen jivota,takav kakvto go iskame,dale4 ot voennite konflikti.Tuk se razviva ikonomikata,moje6 da razviva6 kakvto i da e biznes,ima rabota,pari,kakvo drugo iskame,nqma problemi ot roda na kak ste platim toka,vodata,parnoto,kakto b BG i na mnogo drugi mesta po sveta.Prez poslednite 100 godini ne smqtam 4e BG e bila nqkade napred po ikonomi4eski razvitie,ako smqtame 4e prez komunizma sme cafteli i pak togava vinaf\gi vzemaha za primer 1939 g.,to vsi4ko e bilo edin gol patriotizam za mestna upotreba.Ne vqrvam Ispania da e litnala tolkova napred,pak i tam klimati4na tq se prevra6ta v tropi4eska strana,tam e ve4e goli 4ukari,osven po kraibrejieto.Ne zabravqeite 4e sled vreme EU ste ima golemi problemi v ikonomi4eski plan,ste raste inflaciata,vijdate go s tova skapo euro ne6tata v EU mnogo poskapnaha.Idva buma na novite Aziatski tigri-Kitai i India.Za men canada e edno dobro mqsto za jiveene,kakto ti si go napravi6,ne vqrvam 4e tq ste se prevarne v Aziatska strana s mnogo indiici,pakistanci i tem podobni,vijte statistikata i pokazva 4e po4ti vsi4ki nacionalnosti se integrirvat v Ca obstestvo.Nali imenno s prirodnite resursi se sazdavat novi rabotni mesta ,samo za minalata godina se investirali v Alberta pove4e ot 20 miliarda $,tova govori za pari i to mnogo,koq strana ima samo v edna ot provinciite si tolkova mnogo investicii,ta dori potrebitelskoto tarsene v CA e nad 120%,tova sa6to govori za mnogo dobro ikonomi4esko razvitie,parite se vartqt.Koito ne mu haresva Ca neka da q napusne i da otide kadeto iska ,no sled vreme ste q oceni,zastoto nai vajonoto tuk nqma ezikova i rasova diskriminacia,idete v Ispania i govorete nmalko ispanski i da videte kakvo ste izleze.po dobre govoret za hubavi ne6ta okolo nas balgarite v Ca,a ne postoqnno hlen4e6ti i marmore6ti,i ve4no nedovolni balgari.
kogato chowek gowori za kanada obiknoweno prawi srawnenie sas stranata ot koqto idwa; iskam da znam preimushtestwoto da nqma woenni konflikti s koq strana e napraweno - struwa mi se che ti si jiwqla w aziq predi ili nqkade iz afrika; oswen towa, blizostta na shtatite kato N1 obekt na teroristi4ni ataki e dostata4no smushawasht, da ne zabrawqme che kanada se angajira i waw afganistan - mislq 4e ima minimum 50 ubiti kanadci tam; za razlika ot evropa w rezultat na celiq tozi mir w regiona, zatwarqt granicite - za USA trqbwa da se nosi kanadski pasport i t.n.;
za rasowata diskriminaciq, towa e mnogo sporen wapros zashtoto ako se popalwat kakwito i da sa dokumenti, tam pishe dali prinadlejim kam tswetnokojo malcinstwo - spored men trqbwa da pishe mnozinstwo, ako da, to moje da se smetne 4e moje i da sme bili obekt na rasowa diskriminaciq, ako ne sme tswetnokoji, kakwoto i da se sluchi s nas, to ne moje da se klasificira kato rasowa diskriminaciq; az tuk se chuwstwam po tozi na4in opredeleno diskriminiran i to rasowo zashtoto ako sporim za edno i sashto mqsto s edin twetnokoj, toj bi mogal da podade oplakwane 4e ne sa go nazna4ili poradi rasowa diskriminaciq, no az ne moga.
za ezikowata diskriminaciq, takawa specialno w quebec, kolkoto iskash - problema s frenskiq stoi pred powe4eto hora - towa sashto ima obqsnenie - uslugite sa na dwata ezika, no taka ili ina4e si e diskriminaciq;
kam towa moga da dobawq i diskriminaciq na osnowanie - pritejanie na grajdanstwo - nqkoi profesii sa samo za grajdani na kanada; moga da dobawq i sindikalnata diskriminaciq - ako ne si chlen na sindikat edi koj si nikakaw shans da uprajnqwash tazi profesiq.
Spored men Kanada e edinstwenata strana koqto sam wijdal s tolkowa mnogo uzakonena diskriminaciq.
точно така мисля по въпроса:)
Marginal39

Мнение от Marginal39 »

Тва за професиите които са само за граждани го има по цял свят ...
:beer: :beer: :beer:
Аватар
filipne
Изгонен от форума
Обратна връзка:

Мнение от filipne »

canat написа:tochno tam e rabotata, zashto sled kato bezrabotizata e "obiknoveno" iavlenie triabva da zatvariat pazarite si?
Nali bezrabotizata e "vinagi navsiakade"? Znachi spored teb pazarite shte sa vinagi zatvoreni za nas, taka li?
Съвсем не винаги. Както ти сам си забелязал и цитирал, тези забрани не могат да бъдат за повече от 7 (седем ) години ! Независимо дали има или няма безработица, независимо дали на някоя държава от ЕС и се иска да ограничава или не.
Аватар
MrGeek
Путлер Капут

Мнение от MrGeek »

filipne написа:Съвсем не винаги. Както ти сам си забелязал и цитирал, тези забрани не могат да бъдат за повече от 7 (седем ) години ! Независимо дали има или няма безработица, независимо дали на някоя държава от ЕС и се иска да ограничава или не.
Филипе, кога ще те видим да пишеш най-сетне от някоя европейска дестинация, или просто трябва и теб да включим в групата на форумните вентилатори? :lol: :rotfl:
canat

Мнение от canat »

eto i situaziata v Italia, za koito shte se orientira natam, na vrashtane ot Canada :lol::
http://ide.li/article1915.html
i zitatche:
Непроменени обаче остават правилата за признаване на българските дипломи, които в повечето случаи изискват приравняване.
canat

Мнение от canat »

a tova e za BG (pak za zavrashtashtite se):
В София движението с всяка изминала година става по-трудно и по-бавно, паркирането също отнема време, но не чак толкова колкото на теб явно се налага. Дори кмета въведе разпоредба да се паркира само на единият тротоар на улицата, за да се освободи място и за пешеходеца, което затруднява допълнително шофьора.
canat

Мнение от canat »

a tova sa tezi, koito iskat da se posmeiat:
http://www.infonegocio.com/xeron/bruno/italy.html
Аватар
totev

Мнение от totev »

canat, тук говорим за нормални държави, не за Италия :D .
...мразя мастика без айрян...
Аватар
filipne
Изгонен от форума
Обратна връзка:

Мнение от filipne »

MrGeek написа:
filipne написа:Съвсем не винаги. Както ти сам си забелязал и цитирал, тези забрани не могат да бъдат за повече от 7 (седем ) години ! Независимо дали има или няма безработица, независимо дали на някоя държава от ЕС и се иска да ограничава или не.
Филипе, кога ще те видим да пишеш най-сетне от някоя европейска дестинация, или просто трябва и теб да включим в групата на форумните вентилатори? :lol: :rotfl:
Гиике , това значи ли, че ако съм в Канада нямам право да коментирам позитивно ЕС ? Нима трябва да си ходил лично на Луната за да знаеш как е там ?
survivor

Мнение от survivor »

bateto написа:Патка с удоволствие бих го направил и то доста успешно защото имам потенциал,но поне за сега не ми е в плановете,само давам примери.Задържам се тук все още единственно и само заради интереса ,разбирай парите.Би ми се искало да има и нещо друго ,но уви в тая просташка държава на лузъри май няма какво да ме задържи.
В Европейския съюз пари не се ли изкарват бе човек?
Аватар
Lub0
Обратна връзка:

Мнение от Lub0 »

За да ви изясня ситуацията на Българите в ЕУ, ще си позволя да пререфразирам себе си...

Значи Европейските държави не са забранили на Българите да работят където си искат из Европа, просто им тябва време да постелят червените килимчета...
Lub0 for President!
###############
"Геврек, геврек", викаха децата, без да знаят, че питката е смъртно ранена...
Заключено