Dental problems
Da,mogla si!И после щеше да констатираш вечната истина,че всичко евтино излиза по-скъпо!Защото ,ако е по-евтино от това,значи ....немам думи.....или зъботехника е умрел от глад(разбирай -новак или некадърник) или зъболекаря ги претупва на две на три .....или най-вероятно въобще не е металокерамика(под 100 лева няма как да падне керамиката,защото цената на самия материал не позволява.Тпй зъботехника да не работи само за да си избие материала,я.)
-
Така наречения root canal струва около 700-800$. Състои се в изваждане на нерва, почистване и запълване на канала и поставяне на пломба. След това е желателно да се сложи коронка (още около 1,000$). Ако се преправя стар канал, цената е двойна, защото манипулацията се прави от тесен специалист. Това е в Отава, със застраховка.krimon написа:някой може ли да сподели колко ви вземат в Канада за умъртвяване на нерв и лечение на канали
Мисля че в Мтл. е по-евтино ( поне беше ).beckythomas9 написа:Така наречения root canal струва около 700-800$. Състои се в изваждане на нерва, почистване и запълване на канала и поставяне на пломба. След това е желателно да се сложи коронка (още около 1,000$). Ако се преправя стар канал, цената е двойна, защото манипулацията се прави от тесен специалист. Това е в Отава, със застраховка.krimon написа:някой може ли да сподели колко ви вземат в Канада за умъртвяване на нерв и лечение на канали
Survivor,какво да ти кажа.......120 лв за керамика беше нормална цена преди година когато аз още бях в Бг.Макар ,че зъботехника за да я прави купуваше най -евтината възможна керамика "Ceramko" ....... с изключение на някои ентусиасти които искаха да използват нещо по-добро,но понеже не можеха да си позволят цената им да е над средната та го правеха за сметка на собствената си надценка.............но такива са малко.
Kachestvoto ne zavisi ot cenata.
V BG imam po dobar zabolekar ot vsichki tuka vzeti zadno.
Opredeleno tuka she e po skapo po absolutna stojnost, kakto i da go gledash.
Ako se sravnat obache dohodite, moze bi razlikata veche ne e tolkova frapantna.
Spored men e vapros da namerish dobar zabolekar na snosna cena.
Ako chovek si pravi zabite v BG niama da si struva samo za tova da patuva ama ako se sachetae poleznoto s priatnoto e po na smetka.
V BG imam po dobar zabolekar ot vsichki tuka vzeti zadno.
Opredeleno tuka she e po skapo po absolutna stojnost, kakto i da go gledash.
Ako se sravnat obache dohodite, moze bi razlikata veche ne e tolkova frapantna.
Spored men e vapros da namerish dobar zabolekar na snosna cena.
Ako chovek si pravi zabite v BG niama da si struva samo za tova da patuva ama ako se sachetae poleznoto s priatnoto e po na smetka.
предполагам , на питащата вече и е станало ясно от многото мнения ,че няма значение къде ще си ремонтира зъбите,а има значение дълбочината на кесията .важното е човек да има избор както обичат да се изразяват некои от съфорумците ,кеф ти в Канада за десятка ,кеф ти в Бг. за двойка.Важното е да имаш избор.
Пълнене на канал никога не бих правила в България! Технологията е съвсем различна- там е с цимент ли беше, или с нещо друго твърдо. От една страна е твърде вероятно да остане част от канала незапълнена и впоследствие да се получи гранулом. После за да го лекуват този гранулом трябва да ти отворят канала, а той нали е циментиран, става едно къртене, не е за разправяне. На мен при такова къртене ми перфорираха канала и ми отиде целия зъб. Тук го правили с нещо като гума, което се налива още течно, приема формата на канала и после се втвърдява. След това е много лесно да се отвори при нужда. За токаво нещо пари не бих пестила. Виж, има си други стоматологични операции, при които и в Бг може да се свърши работа.krimon написа:някой може ли да сподели колко ви вземат в Канада за умъртвяване на нерв и лечение на канали
Куон-до, благодаря ти за отговора! И още едно малко въпросче - използването на този евтин материал Ceramko отразявали се силно на качеството на коронката? Имам предвид не естетически, а като трайност или най-вече за оня проблем, при който след известно време започва да се вижда метала от коронката точно над керамиката венците. Предварително ти благодаря!
Коронката изобщо не е задължителна! Имам умъртвени зъби (с проведено кореново лечение), с огромни пломби, които си стоят непокътнати вече 20 години. За сметка на това пък с коронки съм имала много повече проблеми, трябва и да се сменят на 10 години, а и най-важното че за да ти я сложат ти изпиляват зъба и след това и да искаш да върнеш старото положение, нямаш избор. Общо-взето зъболекарите предпочитат да ти казват че е за предпочитане да ти направят коронка. Ама като си помислиш - имат ли сметка да ти казват че няма нужда да ти я правят? Досега само един зъболекар ми е казал че коронка се прави само в краен случай, че трябва да се направи всичко възможно за да се избегне прибягването до нея. Аз и преди това вече бях стигнала от горчив опит до същия извод, ама все пак беше добре да го чуя и от устата на специалист.
Да, ако не се сложи коронка, може евентуално да ти се пукне зъба под венеца и става кофти, ама мисля че това е рядкост. С коронките също се получават усложнения. Сега заради това ми се налага да мисля за имплантация при един зъб
Да, ако не се сложи коронка, може евентуално да ти се пукне зъба под венеца и става кофти, ама мисля че това е рядкост. С коронките също се получават усложнения. Сега заради това ми се налага да мисля за имплантация при един зъб
С цялото тва изказване не съм съгласен ма особено тва с надебеления теьт ше го забравиш.survivor написа:Коронката изобщо не е задължителна! Имам умъртвени зъби (с проведено кореново лечение), с огромни пломби, които си стоят непокътнати вече 20 години. За сметка на това пък с коронки съм имала много повече проблеми, трябва и да се сменят на 10 години, а и най-важното че за да ти я сложат ти изпиляват зъба и след това и да искаш да върнеш старото положение, нямаш избор. Общо-взето зъболекарите предпочитат да ти казват че е за предпочитане да ти направят коронка. Ама като си помислиш - имат ли сметка да ти казват че няма нужда да ти я правят? Досега само един зъболекар ми е казал че коронка се прави само в краен случай, че трябва да се направи всичко възможно за да се избегне прибягването до нея. Аз и преди това вече бях стигнала от горчив опит до същия извод, ама все пак беше добре да го чуя и от устата на специалист.
Секи зъб могат да го изградят колко искат, аз имам един кътник е като новогодишна елхичка и чака слагане на корона, има некво синьо което явно е по-яко от самия ми зъб щото зъбите ми се рониха ма тва не.
А коронка до сега не ми се е пукала ( имам около 6 такива ) ма за сметка на тва зъби яко ми са се пукали и чупили.
-
На мен ми се случи и сега съм без единия от кътниците си долу вдясно. Хубаво ми казваха хората да си сложа коронка, но аз все отлагах поради липса на време. Сега е късно..... И аз ще си слагам имплант в най-скоро време....survivor написа:Коронката изобщо не е задължителна! Имам умъртвени зъби (с проведено кореново лечение), с огромни пломби, които си стоят непокътнати вече 20 години. За сметка на това пък с коронки съм имала много повече проблеми, трябва и да се сменят на 10 години, а и най-важното че за да ти я сложат ти изпиляват зъба и след това и да искаш да върнеш старото положение, нямаш избор. Общо-взето зъболекарите предпочитат да ти казват че е за предпочитане да ти направят коронка. Ама като си помислиш - имат ли сметка да ти казват че няма нужда да ти я правят? Досега само един зъболекар ми е казал че коронка се прави само в краен случай, че трябва да се направи всичко възможно за да се избегне прибягването до нея. Аз и преди това вече бях стигнала от горчив опит до същия извод, ама все пак беше добре да го чуя и от устата на специалист.
Точно за тва говорех Беки.beckythomas9 написа:На мен ми се случи и сега съм без единия от кътниците си долу вдясно. Хубаво ми казваха хората да си сложа коронка, но аз все отлагах поради липса на време. Сега е късно..... И аз ще си слагам имплант в най-скоро време....survivor написа:Коронката изобщо не е задължителна! Имам умъртвени зъби (с проведено кореново лечение), с огромни пломби, които си стоят непокътнати вече 20 години. За сметка на това пък с коронки съм имала много повече проблеми, трябва и да се сменят на 10 години, а и най-важното че за да ти я сложат ти изпиляват зъба и след това и да искаш да върнеш старото положение, нямаш избор. Общо-взето зъболекарите предпочитат да ти казват че е за предпочитане да ти направят коронка. Ама като си помислиш - имат ли сметка да ти казват че няма нужда да ти я правят? Досега само един зъболекар ми е казал че коронка се прави само в краен случай, че трябва да се направи всичко възможно за да се избегне прибягването до нея. Аз и преди това вече бях стигнала от горчив опит до същия извод, ама все пак беше добре да го чуя и от устата на специалист.
Не съм чул коронка да се спука ( освен ако не е такава направена от някви измислени материали ) ма зъби се пукат и чупят яко.
А относно твоя случай не съм сигурен дали е късно, ако ти остава поне малко зъб, те го изграждат, правят му дупка, забиват шиш в нея и около шиша изграждат зъба върхху който слагат коронката.
Провери по-гот, ако някои зъболекари не могат да правят тва, има други по-яки които могат.
Успех -:)