Independent skilled worker with job offer
Independent skilled worker with job offer
Interesuva me dali niakoi ot Vas / kogoto poznavate e podaval dokumenti v Bukuresht kato Independent skilled worker with job offer? Za kolko vreme vi obrabotiha dokumentite?
Blagodaria za infoto i uspeh na vsichki!
- yaiuat
- Обратна връзка:
Re: Independent skilled worker with job offer
Ti s job offer li si?stiga_be написа:Interesuva me dali niakoi ot Vas / kogoto poznavate e podaval dokumenti v Bukuresht kato Independent skilled worker with job offer? Za kolko vreme vi obrabotiha dokumentite?
За какво точно става въпрос - за имиграция директно от България в Канада или за получаване на работна виза, започване на работа и последваща имиграция? Защото ако наистина имаш осигурена работа най-лесния вариант е дойдеш в Канада с работна виза (отнема 1-2 месеца), след което адвокатите на фирмата се занимават с процеса на имгирация, ти само се подписваш и след това получаваш документите.
Лаура
Лаура
Blagodaria za infoto Laura. Iskam, ako e vazmojno, da vliaza v Kanada s perm res tai kato chuvam che bilo mnogo slojno da transformirash work perm v perm res na miasto, ako rabotish v darjavna organizatsia (kakavto shte bade moia sluchai).
Za sajalenie obache imam samo 6 mesetsa za da si uredia bumagite, a ot posolstvoto v Rumania mi otgovariat v tipichno tehen stil - vie kandidatstvaite i za dvete, pak koeto parvo izleze i posle shte chakate i t.n. koeto mi zvuchi pochti kato 'shte Vi pratim v deveta gluha'. Za tova reshih da se konsultiram s auditoriata, ako niakoi e minaval po tozi pat i ima predstava ot srokovete...
Za sajalenie obache imam samo 6 mesetsa za da si uredia bumagite, a ot posolstvoto v Rumania mi otgovariat v tipichno tehen stil - vie kandidatstvaite i za dvete, pak koeto parvo izleze i posle shte chakate i t.n. koeto mi zvuchi pochti kato 'shte Vi pratim v deveta gluha'. Za tova reshih da se konsultiram s auditoriata, ako niakoi e minaval po tozi pat i ima predstava ot srokovete...
- Vladimir Nikolov
- Обратна връзка:
Az doidoh sushto s rabotna visa.
1. Firmata ot Quebec mi izprati CAQ i dogovora za rabota .(1 mesec)
2. Az se dignah do Rumania, i minah tam intervuto. Dadoha mi formuliari
za medecinski.(2 dena)
3. Napravih pregeleda v BG, i izpratih rezultatite s DHL.(1 den)
4. Poluchih rab viza za edna godina i zaminah.
Caialata tazi istoria beshe 1.5 meseca.
V posledstvie ot Canada na 3 puti si uduljvah rab. viza, vseki put s po edna godina.
Sled 1-ta godina se pribrah v BG po koleda, ojenih se i pak se vurnah. Jena mi poluchi visa bez problem i zamina zaedno s mene.
Dokumenti za perm. resid. podadohme ot tuka, v Buffalo, i ni otne 1 godina, kato se ima v prtedvid che se zabavihme okolo 3 meseca, zashtoto tia beshe bremenna i otlojihme radiografiata.
1. Firmata ot Quebec mi izprati CAQ i dogovora za rabota .(1 mesec)
2. Az se dignah do Rumania, i minah tam intervuto. Dadoha mi formuliari
za medecinski.(2 dena)
3. Napravih pregeleda v BG, i izpratih rezultatite s DHL.(1 den)
4. Poluchih rab viza za edna godina i zaminah.
Caialata tazi istoria beshe 1.5 meseca.
V posledstvie ot Canada na 3 puti si uduljvah rab. viza, vseki put s po edna godina.
Sled 1-ta godina se pribrah v BG po koleda, ojenih se i pak se vurnah. Jena mi poluchi visa bez problem i zamina zaedno s mene.
Dokumenti za perm. resid. podadohme ot tuka, v Buffalo, i ni otne 1 godina, kato se ima v prtedvid che se zabavihme okolo 3 meseca, zashtoto tia beshe bremenna i otlojihme radiografiata.
-
- Администратор
- Обратна връзка:
Това първо и най-важно.yaiuat написа:супер специалист
И второ - случката е отпреди няколко години, когато положението с ИТ е било малко по-различно.
А не разбирам с какво адвокатите, колкото и да им плащаш, могат да ти помогнат при намирането на работа. Ако работодателя не е сигурен, че си пич, че можеш и ще му свършиш работа, откъде-накъде ще те наема, щото някакъв си адвокат му бил казал. На всичкото отгоре си и от България - страна, за която той подозира, че съществува, но не е 100% сигурен.
Не че разбирам от работата на имигрантски адвокати, де, просто си разсъждавам на глас.
Niamam pretentsii za 'super spetsialist'
Fact e ovache, che neshta kato konvertiruemo obrazovanie, silno CV i rabotodatel - izvestno ime pomagat. Moia sluchai e silno spetcifichen, tai kato imam nemsko obrazovanie i work experience.
Ne bih polzvala firmi ili advokati - namiram go za izlishno pileene na pari.

Ne bih polzvala firmi ili advokati - namiram go za izlishno pileene na pari.