НУЖДА ОТ ПОМОЩ

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Заключено
liliapeeva

НУЖДА ОТ ПОМОЩ

Мнение от liliapeeva »

Вчера получихме писмо от Букурещт,на етап чакане на везе сме.Но всъщност по същество искат от мъжът ми документ ,че няма задължения към бившата си съпруга,има и придружаваща декларация в която пише ,че няма да я осиновява и др.такива неща.Молбата ми към Вас е ако има някои който се е сблъсквал с такова нещо,да ми отговори ТАЗИ ДЕКЛАРАЦИЯ ТРЯБВА ДА СЕ ПОДПИШЕ ОТ БИВШАТА СЪПРУГА или др.собственоръчно направена от нея и какво означава АТЕСТЕ на подписа в нея ,че трябва да се завери нотариално.Не виждам ,кои др.има право да атестира подписа на лицето,което я е подписало.Много е сложно за обяснение дано сте ме разбрали.Предварително благодаря.
Аватар
emyangels
Обратна връзка:

Мнение от emyangels »

Защо не се обадиш в консулството в София и да ти дадат най-точна информация? Важно е всичко да ти бъде точно. Що се отнася кой трябва да подпише декларацията, смятам, че съпругът ти, а не неговата жена. Той следва да потвърди, че няма да я осиновява.
Linko
Напуснал форума
Обратна връзка:

Подобен проблем

Мнение от Linko »

Аз съм на по-ранен етап от процедурата, но проблема е сходен. На мен ми искат да нося на интервюто подобна, нотариално заверена декларация от бившата ми съпруга.
Нищо специално и сложно. Декларацията може да я съчините и вие, но подписа и нотариалната заверка са си задължение и отговорност на бившата съпруга. Тя трябва да отиде при нотариус, който с подписа си просто удостоверява, че именно лицето Х е декларирало ..."еди-какво си". Знаете, че всичко това се извършва пред и с подписа на свидетел, който си е грижа на нотариуса.
Проблем има само ако бившата съпруга вземе да рече "не". Те тогава става наистина сложно.
Да си пожелаем успех!
Заключено