Минусите на нашето интервю

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Аватар
digit
Мнения: 120
Регистриран на: Чет Авг 25, 2005 4:08 pm
Местоположение: Торонто

Минусите на нашето интервю

Мнение от digit »

Ами да се похвалим - минахме УСПЕШНО - днес, 24 ноември в 10 часа.

Инфо за нас - аз, водещ кандидат, магистратура и бакалавър по Компютърни системи и технологии, френски 7/8, английски 10/11, мъжът ми бакалавър Компютърни системи и технологии, френски 4/4, английски 9/10, на по 24 години сме, женени.




Имаше някои неща, за които не бяхме подготвени:


:idea: Първото е, че на входа те проверяват за метални предмети и после ти искат личната карта. Не е кой знае какво ама човек като е притеснен и такива неща го допритесняват излишно ако не знае, че ще ги има.

:idea: Та след като ни провериха ни вкараха с анасьора, на -1 етаж и казаха вратата срещу асансьора. Слизаме ние, ама там две врати на асансьора и съответно и две врати срещу тях. На едната пише Канада нещо си..., на другата нищо не пише. Попретиснихме се дали няма да прекъснем нечие интервю и влязохме във вратата, на която пише Канада 8) Слава богу се оказа, че през тая врата се влиза в нещо като чакалня и там зачакахме. :lol: Тоалетната между другото е на една врата в ляво от асансьора, на която пише Служебен вход.

:idea: Та като дойде нашия час преводачката ни покани, влязохме и Линда веднага почна - ай събличайте се, оставете си нещата, седнете - ние нищо не можахме да кажем или да се представим, само по едно Бонжур и мълчим и се стесняваме :oops: :lol: :lol: :lol: :lol:

:idea: Тя почна да ни обяснява за точките, за трите изхода от интервюто - аз толкова се бях панирала, че не знаех кво да и отговарям и промълвих няколко пъти Yeah, Yeah докато се усетя, че трябва да казвам Oui :lol: :lol: :lol: Та някак си тва какво да казвам докато тя ми обяснява си го смятам за мой пропуск :?

:idea: Също така не знам къде ми избягаха думите Сил ву пле като подавам документите, само седях и й ги подавах безмълвно :roll:

:idea: Много й хареса, че съм подредила всички документи в джобове и съм й залепила лепенки с надписчета, кой документ кой е :twisted:

:idea: Пита ни за дипломите, за работата, доста подробно, пита защо Квебек, защо Монреал, какво знам за Квебек - и като виждаше, че тва са заучени отговори ме питаше нещо друго. Общо взето по-голямата част от интервюто мина на импровизация и от моя страна и от страна на мъжа ми. И двамата разказвахме неща, които не бяхме подготвили. Аз правих много грешки и в думите и във времената. Мъжа ми говореше по бавничко и доста добре се справи. Даже Линда и преводачката го похвалиха. Направи той една издънка - Линда го пита - Сега ще проверя вашия френски, какво правите през loisirs - и той кво разбрал,кво не разбрал, почна да обяснява, че ще си подобрява френския и после млъкна. Та след известна мъчителна пауза - тя въвеждаше нещо в компютъра - аз реших да разкажа за свободното време и завърших с кино и театър, ама тя нито за филм пита, нито за театър :lol:

:idea: Имаше и още един момент, в който помогнах на мъжа ми - Линда въобще не се сърди - тя видя, че сме работили в една фирма и пита дали сме работили едно и също. Та той се затрудни малко, смота нещо, че той е програмирал и е създавал някаква система, а аз допълних, че съм правила сайтове с тази система.

:idea: Пита от къде знаем за имиграцията. Аз й казах, че много използвам интернет и от там съм научила, тя ме пита харесва ли ми сайта за имиграция, аз й казах, че ми харесва, а също и казах че много ми харесва сайта на bonjourquebec.com и че те са си сменили от есенни в зимни цветове тази седмица. Това я зарадва :lol:

:idea: Разглежда много подробно офертите за работа, които имахме - от два сайта ЕMPLOIQUEBEC и JOBBOOM - остана доволна като й казахме, че отговаряме изцяло на изискванията в офертите.

:idea: За ордена на инженерите пита чак след като ни каза че сме одобрени - и тя самата даже обясни, че ако искаме да сме само програмисти няма нужда да участваме в ордена, а ако искаме да се наричаме инженери, тогава трябва да участваме. Даде накрая някакви документи и огради сайта на ордена - аз й казах че го знам този сайт - тя беше доволна от това.

:idea: Не се заяжда изцяло - аз имах проблеми с трудовата книжка, фирмата от ЕТ се преобразува в ТП и в продължение на 40 дни нямах договор. И точно в този период си изпратихме документите, а аз съм отбелязала в документите, че работя. Обясних й тва, казах й че имам бележка от работодателя, че работя без прекъсване през цялото време - тя въобще не направи проблем, не ми поиска бележката, и мисля, че ми зачете целия стаж по тази фирма.

:idea: Много и хареса, че имам портфолио - аз й споменах по едно време и й го показах - тя се накефи :lol:

:idea: На английски ме пита кой сайт ми е най любим - аз й обясних че нямам, много ми харесва когато клиентите са доволни - е вместо да кажа по едно време also казах аussi, ама бързо се поправих.

:idea: Ами тва е горе долу - общото ми впечатление е, че не обича заучени въпроси и гледа да ги избягва и въпреки че говорих с много грешки, мисля че тя оцени това, че просто следя разговора, а не си говоря на изуст. Иначе интервюто протече доста бързо - тя не повтори нито един въпрос, ама ние си разбирахме всичко - с изключение на няколко думи, ама те не бяха фатални :lol: :lol: :lol:

Успех на следващите!

canat
Мнения: 1346
Регистриран на: Пон Авг 21, 2006 8:12 pm
Местоположение: B-more

Мнение от canat »

Bravo, Digit!
super emigrant! :D
Аватар
estoyanova
Мнения: 628
Регистриран на: Съб Авг 23, 2003 1:34 pm
Местоположение: Sofia
Обратна връзка:

Мнение от estoyanova »

Браво!Браво!Браво!Радваме се за вас и стискаме палци!Успех!Имам следният въпрос.Точките за стаж при мен са 2 години по специалноста от дипламата ми и над 5 години стаж и работа в коренно различна област от тази в дипломата.В единият случай биха ми дали 9 точки,в другият 6 за стаж.Съгласете се,че точно тези 3 точки понякога могат да се окажат фатални.Какво е вашето мнение след интервюто-точките за стаж как се определят?Ако в трудовата книжка всичко е изрядно ще ми дадат ли тези 9 точки ,независимо,че само 2 години е стажа по специалноста ми?Нека и други съфорумци се включат
КОЛКОТО ПОВЕЧЕ-ТОЛКОВА ПОВЕЧЕ
Аватар
Гиннес
Мнения: 8
Регистриран на: Сря Май 24, 2006 6:30 am
Местоположение: София - Montrеal - Dublin
Обратна връзка:

Мнение от Гиннес »

С тези професии по-добре се орентирайте към UK и Ireland вместо да си губите времето и парите в Квебек. ...това е мое мнение не искам да ангажирам никои с него...може пък много да ви хареса в Квебек...лошата храна, некачествените стоки и липсата на свясна работа :)
Аватар
Independent
Мнения: 1723
Регистриран на: Пет Сеп 24, 2004 8:03 am
Местоположение: Montreal, QC

Мнение от Independent »

Гиннес написа:лошата храна, некачествените стоки и липсата на свясна работа :)
Особено това последното... Аз сигурно затова не мога да се отърва от хед-хънтъри, а мъжа ми през 2-3 часа получава известия от Jobbom и Monster за нови позиции. Англофонски.

Аман значи от лузъри, които само сеят мозък.
I must not fear.
Fear is the mind-killer.
I will face my fear.
I will permit it to pass over me and through me.
And when it has gone past I will turn the inner eye to see its path.
Where the fear has gone there will be nothing.
Only I will remain.
Аватар
Гиннес
Мнения: 8
Регистриран на: Сря Май 24, 2006 6:30 am
Местоположение: София - Montrеal - Dublin
Обратна връзка:

Мнение от Гиннес »

Dear Independant,
Аз не съм наричал никой лузър че да ме наричаш лузър....ще се отнася до обяви за работа да получаваш от Jobboom и Monser Canada или Workopolis...то всеки ги получава с хиляди...въпроса е дали изобщо ще стигнеш до интервю в ла бел провинс...
Аватар
Independent
Мнения: 1723
Регистриран на: Пет Сеп 24, 2004 8:03 am
Местоположение: Montreal, QC

Мнение от Independent »

Гиннес написа:въпроса е дали изобщо ще стигнеш до интервю в ла бел провинс...
Мдаа, де да знам, аз досега до интервю съм стигала само един път - първия. Оттогава им казвам, че не ме интересува. Защо ли си мисля, че проблемът не е да стигнеш до интервю? Защо някои хора нямат проблеми да стигнат до интервю? Замисли се.

Хора с професията на диджити и съпруга и нямат да имат абсолютно никакъв проблем със стигането до интервю. Ела да ме обориш пак.
I must not fear.
Fear is the mind-killer.
I will face my fear.
I will permit it to pass over me and through me.
And when it has gone past I will turn the inner eye to see its path.
Where the fear has gone there will be nothing.
Only I will remain.
Аватар
Gonzo#1
Мнения: 971
Регистриран на: Вто Ное 14, 2006 9:46 am

Мнение от Gonzo#1 »

Mdam, v la belle province vsichki sa na social i bachkat kat hamavi na cherno, shot ne stigat do intervu, nikav shans! :twisted:
jordi
Мнения: 39
Регистриран на: Сря Юни 23, 2004 5:34 pm

Мнение от jordi »

Браво на вас сладури...това което написахте наистина има смисъл и е полезно за всички нас на които им предстои интервю...Благодарим ви за което и успех по-нататък.... :haplio: :beer2: :wave:
Аватар
Jeeves
Мнения: 1025
Регистриран на: Пон Яну 24, 2005 9:39 am
Местоположение: Wild West

Мнение от Jeeves »

Ай ЧЕСТИТО И ОТ НАС :) :beer: :beer: :beer:
Чакаме ви :wink:
Аватар
some
Мнения: 1380
Регистриран на: Пет Апр 23, 2004 7:33 am
Местоположение: Harmanli

Мнение от some »

Guiness e prav za obiavite, obiavi pari ne praviat.
Obache che e po dobre da idat v EU ne mislia. Tam she sa vechnite emigranti.
Che stokite v EU sa dalech po kachestveni sashto e viarno.
Predimstvoto na North Amerika obache e v mashtabite. Tuka vsichko e goliamo shiroko i po mnogo. ;)
Аватар
Jeeves
Мнения: 1025
Регистриран на: Пон Яну 24, 2005 9:39 am
Местоположение: Wild West

Мнение от Jeeves »

some написа:Che stokite v EU sa dalech po kachestveni sashto e viarno.
Predimstvoto na North Amerika obache e v mashtabite. Tuka vsichko e goliamo shiroko i po mnogo. ;)
Апппсулютно вярно :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup:
Аватар
Igor
Мнения: 423
Регистриран на: Пет Окт 24, 2003 2:19 am
Местоположение: Montreal
Обратна връзка:

Re: Минусите на нашето интервю

Мнение от Igor »

digit написа:Ами да се похвалим - минахме УСПЕШНО - днес, 24 ноември в 10 часа.
Честито и от мен !

Интересно, някой забравиха да честитят на младото семейство и да им пожелаят късмет, а веднага почнаха да дават акъл и изливат собственото си недоволство.
Забравихте как изглежда България? Тя е красива - http://nigor.myphotoalbum.com/
Аватар
tasdevil
Мнения: 128
Регистриран на: Пон Мар 14, 2005 1:19 pm
Местоположение: Vancouver

Мнение от tasdevil »

4estito i ot nas i uspeh za v bade6te :)
Живей ДНЕС, защото ВЧЕРА няма да се върне, а УТРЕ може и да не дойде :))
интервю 06.12
Аватар
MrGeek
Путлер Капут
Мнения: 16506
Регистриран на: Вто Мар 01, 2005 4:20 am
Местоположение: The Red Square

Мнение от MrGeek »

Поздрави на семейството, преминало интервюто и успех и кураж от тук нататък. ;) :beer: :beer:

Гиннес написа:С тези професии по-добре се орентирайте към UK и Ireland вместо да си губите времето и парите в Квебек. ...това е мое мнение не искам да ангажирам никои с него...може пък много да ви хареса в Квебек...лошата храна, некачествените стоки и липсата на свясна работа :)
Мдам, те в UK и Ireland позициите ги раздават още на летището, при това с отворени обятия а за българите специално с хляб и сол (пардон, с жилище и кола). Гинесчо, ти освен пиенето на бира нещо друго да си правил на Острова (ако изобщо си припарвал там, изключваме трансфера на Хийтроу)? :lol: :rotfl:
Заключено