канадското здравеопазване-пълна трагедия!!! подробности...

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Riba

Мнение от Riba »

Ombudsman,vaprosnata "namazka"tuk ya pravyat na jenite nad 30 godishna vazrast.Vsyaka godina.Nie s moi priyatelki sme pri edin i sashti ginekolog,na vsichkite e napravena takava.....nibalata godina sashto.....
Za ultras :thumbsup: ound-a na bremennite...na men lichno mi napraviha 3.(parviyat mnogo rano,za da proveryat neshto).Ostanalite dva sa si po "programa v 5 i 8 meseci.Na moi priytaelki...sashtata rabota(po 2 ultrasound-a).
Govorya za bolnicata "St.Mary's" .
Imahme sreshti s lekarite v "St Justine",i tam sashto ostanahme mnogo dovolni.Samo shte kaja,bez da se vpuskam v podrobnosti,che lyatoto ,kogato komentirah s moya priyatelka pediatar v Bg(i to dobar pediatar),tya mi kaza,che vaprosnata diagnoza v BG ne se postavya.....(inache e uchena po uchebnicite....)i che nikoi nyamashe da se zanimava s tova v Bg....(ot nein opit...s deca,v detsko otdelenie)
Ta,nashiyat opit....za sega kakvoto sme videli...opredeleno,ne moga da kaja nishto losho.
I na vsichki mnogo ,mnogo zdrave :) :thumbsup:
Rosi

Мнение от Rosi »

Последно промяна от Rosi на Пет Апр 23, 2004 12:48 pm, променено общо 1 път.
Аватар
goliama mechka
Син на Великата Мечка

Мнение от goliama mechka »

abe Rosi,ne znaeh che jiveesh v BG,tyi viarno si opisala kak e tam,zashto ne si smenish mestojitelstvoto pod snimkata? nedei tei,che shte ti se smeiat hora,koito sa izlizali izvyn BG.Ne jiveesh v djunglata,nali?
Rosi

Мнение от Rosi »

Последно промяна от Rosi на Пет Апр 23, 2004 12:49 pm, променено общо 1 път.
Аватар
goliama mechka
Син на Великата Мечка

Rosi,Rosi,kakyv research da pravia,tova beshe ritorichen vypros.Haide po-spokoino,che stavate smeshni sys izcepki ot tozi rod.Male,male,kato znam kakva mizeria e v BG-skite bolnici,i kakva korupcia.ama za mizariata,samo za tolanetnite v otdeleniata kato se setia,mi se povryshta.piram,che spomenite mi naistina stavat mnogo,i ne se chuvstvam dobre. :D
Rosi

Мнение от Rosi »

Последно промяна от Rosi на Пет Апр 23, 2004 12:49 pm, променено общо 3 пъти.
Аватар
goliama mechka
Син на Великата Мечка

Rosi,mome,kato pisah,che si spomniam,ne moja li da se dosetish che otdavna,otdavna ne sym v BG,i sym veche tuk,kydeto si mi haresva,i sym spokoen za zdraveto si.Hotela si mi e 5 zvezden,i mi e got v nego.
Rosi

Мнение от Rosi »

Последно промяна от Rosi на Пет Апр 23, 2004 12:49 pm, променено общо 2 пъти.
Аватар
goliama mechka
Син на Великата Мечка

moje i da niamat obshto,izviniavam se,ako sym se izkazal nepodgotven,naistina ne znam kak tochno e pri vas,ama nali Canada i USA sa edno i syhsto:))))) Predpolojih,che vse pak kakvoto e tuk,shte e i tam.Sorry
Аватар
Val

Мнение от Val »

Rosi написа:I dvete vi "selski" kliniki sa vse blizo d Montreal.Kakvo da kajem za malki grad4eta i sela koito sa malko po-dale4e , kudeto ne samo 4e niama kliniki, no niama i lekari, ne samo 4e niama bezplaten transport do bolnizata , ami i lineikata koiato se pla6ta ot sobstvenia vi djob otkazva da ide do tam.Tehika ima, samo 4e dostupa do neia e sme6no dulug.Sredno 4akane za konsultazia sus spezialist 22 sedmizi.Az sled napravlenie ot li4en lekar 4akah 6 mesetza i sled tova o6te 2 mesetza za operazia.Ami za dosta ot bolestite tova moje da e fatalen period.A neka aplodirame kanadskata zdravna sistema za tehnikata koiato imali.Za smetka na tova, 4ove6kia im faktor tam e pod vsiakakva kritika.
Ами, какво ли да кажем за ескимосите, горките??? :plach:

Canada sucks!!!!!!!!! Нали така, Роси? :wink:

А нещо за селата в БГ да ти хрумва? Разбира се, че не! Нали всички знаем, че в БГ човешкият фактор е номер 1 !!!!

Бъди здрава! :D
Rosi

Мнение от Rosi »

Последно промяна от Rosi на Пет Апр 23, 2004 12:53 pm, променено общо 1 път.
survivor

Мнение от survivor »

Ако някой от вас е решил да опита да се запише при моята лична лекарка /по-торе и дадох координатите/, да знае, че цитонамазката я взима тя /не съм започната с терминологията, тя взима проба и я праща в лаборатория и при лош резултат ви се обажда/. Това става на първия преглед при нея. На колко време трябва да ходите я питайте лично, че аз забравих. Е, за да избегнем недоразумения, всичко това се отнася само за жените :wink:
Botzo

Мнение от Botzo »

Това което искам да кажа без да коментирам как е там е че тук медицинското образование от Канада е много ценено. дори моят зъболекар ми каза че най-добрите стоматологични факултети в света се намират там (не уточни каде).
Т.е. съдейки от това лекарската подготовка там е на ниво, при това високо. После е до съвеста на всеки как изпълнява научениото и дали иска да прогресира.
А защо нящте лекаро са добри .......... защото след като завършат специализират и прогресират ЗА ДА ИМИГРИРАТ. Жена ми работеше в ПИРОГОВ. От всички лекари там само завеждащият на реанимацията не си правеше докумените за някъде. Всички останали чакаха отговори барабар с медицинските сестри. Говоря за 1998 г. До колкото разбрах там вече почти не е останал никой от тези с които работеше някога съпругата ми.
Доста показателно според мен.

Това е ...... :thumbsup:
bateto

Мнение от bateto »

Da prodalga misalta na Botzo za bg. lekari i sestri... i kato si podgotvyat dokumentite da imigrirat v Canada zapochvat da praktikuvat vatreshna hirurgiya na chiniite ili rehabilitaciya na metlata .Botzo opitay se da poznaesh ot tri pati gena ti s nekanadska med. diploma kade po tochno v goreposochenite oblasti ste raboti,ne se zayagdam ,tova se otnasya i za moyata ,a i za mn. drugi s med. obrazovanie i tova v dargava koyato ima ostra nugda ot medicinski personal,ima ama nyama ,ima nugda may ot balaci i danakoplatci.
Botzo

Мнение от Botzo »

Бате,
по аржентинските закони ние нямаме дори и основно образование. Т.е. жена ми няма никакво право да работи като мед. сестра. Сега познай ти къде и като каква работи тя, защото ако ти кажа ще ми кажеш че лъжа. Навсякаде си има начини. Аз съм имигрант от 1999 с вече 5 годишен стаж и съм се убедил в това.
Заключено