Недей така,бе Сашо!Да си правиш заключение от 2 дни и да съдиш за медицината им по няколко повърхностни наблюдения...Какво значи "имат подобие на физ.разтвор"?Не съм съгласна с твърденията ти за допотопна техника,нито за антисанитария,нито за пеницилина като най-добър антибиотик! Използват се най-съвременни антибиотици и лекарства.Не бързай да правиш заключения!И аз имам база за сравнение. Що се отнася до техниката...В местната ми "селска" болница има Ядрено-магнитен резонанс.В колко български болници имаме? Във отделенията масово се използват миниатюрни електронни сатурометри (спомням си как се правеше това при нас и то само в реанимациите),всичко е еднократно и стерилно.Дихателна гимнастика след операция?Нашите пациенти в България надуваха балончета или гумени ръкавици.

Тук,на всяка гимнастика се дават много симпатични еднократни "играчки" с топчета за надуване.То да ти е кеф!Хайде недей,че примерите са много!
Иглика,дали от храна(което е по-вероятно),или на вирусна основа,лечението на гастро-ентерита е симптоматично и диета.За симптоматичното лечение отговаря аптеката.Лекарите предписват само силнодействащи лекарства.
Titi az dokato raboteh polu4ih edna infekciya i tryabvashe da otida na lekar. Poradi fakta 4e zdravnata mi karta ne beshe izlyazla reshihme da ida v 4astna klinika. 4akah 50 minz:), no tova ne beshe problem, problema beshe kogato vlqzoh pri dofturkata. Vidya infekciyata i kaza - mm gospodine tova e infekciya. KAzah i 4e znam i zatova idvam pri neya. Stisna mqstoto i izleze malko gnoj sled koeto tya zayavi - to po4ti se e spukalo... Kato le4enie mi kaza da go dyrja na topla voda za da se spuka i izte4e po-byrzo, a kato medikament re4e nqkakyv antibiotik da vzemam nepoznat za men. Cqlata rabota beshe za ne pove4e ot 2 minuti, koito mi kostvaha $50;-)
Балби,и аз имах подобен проблем в България...Поради лични причини не отидох при познати хирурзи.Пробвала всичко възможно вече и безрезултатно,отивам за цепване едва дишаща.Нашия чичко ми казва да правя някаква питка от брашно.мед и незнам си какво...

Сега ми е смешно като си спомням,но тогава явно така злобно съм го изгледала,че той набързо се осъзна и казва "Е,добре,де,какво предлагаш?",на което му отговорих да вади по-бързо скалпела,че ако имах физическа възможност и сама бих го направила...Съгласи се,човека,но минах предварително да проверя с какви анестетици и антисептици разполага...Оказа се,че освен скалпел,няколко корнцанга и кислородна вода нямаше нищо...

Та,така,изхвърчах като пършинг до първата аптека да си купя всичко необходимо...
След около година чичкото ми стана постоянен пациент пък на мен...Идваше ми да си му го върна тъпкано,но моралните ми ценности не ми позволиха.

Той господ си знае работата.
А ти викаш антибиотик ти е дал,изтекло си било...Какво искаш?