Vaprosi it interviuto vuv Viena?
Vaprosi it interviuto vuv Viena?
V4era bqh na interviu vuv Viena, bih iskala da popitam horata minali interviu nezavisimo dali vuv viena ili BG sa im bili zadavani slednite vaprosi.
Naprimer:
- Vijdam, 4e ste izu4avali marketing v universiteta, razkajete mi neshto za marketinga, ili kakvo to4no ste u4ili po finansi?
- Koi e ministar-predsedatelq na Quebek?
- Koga Quebek stava frenska provinciq?
- Koq e stolicata na Quebek?
- Kakva e politi4eskata sistema na Quebek?
- Koi golemi reki minavat prez Quebek?
- V koi sektori v Quebek se tarsi nai-mnogo rabotna raka?
- Kakvi sa cenite na jilishtata v Montreal?
- Kolko pari sa neobhodimi za hrana na mesec?
Imashe i drugi, no bqh tolkova razvalnuvana, 4e nqkoi mi ubqgvat v momenta. Prosto se 4udeh dali na drugite interviuto sa zadavani takiva vaprosi. Blagodarq!
Naprimer:
- Vijdam, 4e ste izu4avali marketing v universiteta, razkajete mi neshto za marketinga, ili kakvo to4no ste u4ili po finansi?
- Koi e ministar-predsedatelq na Quebek?
- Koga Quebek stava frenska provinciq?
- Koq e stolicata na Quebek?
- Kakva e politi4eskata sistema na Quebek?
- Koi golemi reki minavat prez Quebek?
- V koi sektori v Quebek se tarsi nai-mnogo rabotna raka?
- Kakvi sa cenite na jilishtata v Montreal?
- Kolko pari sa neobhodimi za hrana na mesec?
Imashe i drugi, no bqh tolkova razvalnuvana, 4e nqkoi mi ubqgvat v momenta. Prosto se 4udeh dali na drugite interviuto sa zadavani takiva vaprosi. Blagodarq!
ami tova sa standartni vaprosi za interviu.ne se u4udvai,no mislia 4e interviura6tiat e bil goliam kvebekarski nacionalist,po princip po-malko zasaigat 4isto vaprosi za samata provincia Kvebek.Spored men,tova e pove4e ot ne skromno ot tiahna strana i napravo kazano tapo.Tebe pak za6to te izvikaha vav Viena ?Kamet natatak!Na moeto interviu v Sofia onazi Horner be6e absolutno suha i pridarja6ta se kam dokumentite mi,po edno vreme i az zapo4nah taka suho,iasno i to4no,bez izli6ni prikazki.Poradi,koeto intervito be6e mnogo malko slovno ot moia strana.Ne i se hvanah na igrata na babi4kata ,po edno vreme me iznervi,no az spokoino i obiasniavah i prodaljih napred.Moite vpe4atlenia ot Horner sa negativni,vapreki 4e minah uspe6no interviuto.Ako sa takiva pove4eto imigracionni slujiteli,ako sa takiva i v Kvebek ne mi se misli,a tia mi ostavi kraino lo6o parvo vpe4atlenie za jitel na tazi dale4na provincia.Ne znam,tova i e rabotata,bez emocii,no spored men be6e kraino negativno nastroena kam balgarite kato cialo,sas skrita diskriminacia kam nas po princip,a tia leko kazano ne si be6e var6i6e rabotata,za6toto nikak ne be6e zapoznata s dosieto mi.Po tapo interviu ne sam imal do sega.
Честито, браво! Не мога да разбера, как знанието на отговорите на някои от тези въпроси ще улеснят лесната адаптация на емигранта. Но хората си вършат работата, както сметнат за добре. Нека дружно се опитаме да им отговорим
1. Vijdam, 4e ste izu4avali marketing v universiteta, razkajete mi neshto za marketinga, ili kakvo to4no ste u4ili po finansi?
По финанси се учи за стойността на парите, какви рискове се крият при инвестирането, как се изчислява риска, как една инвестиция се определя за добра и тн. Простички изречения на френски.
2. Koi e ministar-predsedatelq na Quebek?
Jean Charest
3. Koga Quebek stava frenska provinciq? 1632 (тази ли е годината)
4. Koq e stolicata na Quebek?
Le ville de Quebec
5. Kakva e politi4eskata sistema na Quebec?
Канада е едновременно парламентарна демокрация и конституционна монархия, т. е. държавният глава е монарх, като в момента това е кралица Елизабет II. Монархическият представител в Канада е Генералният губернатор (www.gg.ca). Неговата роля е да одобрява законите, но има и някои други задължения.
6. - Koi golemi reki minavat prez Quebec?
Saint Лоран, други кои?
7. V koi sektori v Quebek se tarsi nai-mnogo rabotna raka?
Agriculture, _____, _____ (поне три да са)
8. - Kakvi sa cenite na jilishtata v Montreal?
Интересен въпрос, на първо време не смятам да купувам, по-добре съм запозната с наемите, които са между 600 и 1000 КАД за 4 ½ в зависимост от квартала
9. - Kolko pari sa neobhodimi za hrana na mesec?
Различно, но смятам, че можем да се изхраним с 400 КАД (4-членно семейство).
Приемам забележки всякакви..Помагайте
1. Vijdam, 4e ste izu4avali marketing v universiteta, razkajete mi neshto za marketinga, ili kakvo to4no ste u4ili po finansi?
По финанси се учи за стойността на парите, какви рискове се крият при инвестирането, как се изчислява риска, как една инвестиция се определя за добра и тн. Простички изречения на френски.
Jean Charest
Le ville de Quebec
Канада е едновременно парламентарна демокрация и конституционна монархия, т. е. държавният глава е монарх, като в момента това е кралица Елизабет II. Монархическият представител в Канада е Генералният губернатор (www.gg.ca). Неговата роля е да одобрява законите, но има и някои други задължения.
Saint Лоран, други кои?
Интересен въпрос, на първо време не смятам да купувам, по-добре съм запозната с наемите, които са между 600 и 1000 КАД за 4 ½ в зависимост от квартала
I'll try being nicer if you'll try being smarter.
3. 1867 г. става канадска провинция. През 1632 г. френският крал си възстановява властта над колонията, завладяна преди това от британците(1628).Milenka написа:
Jean Charest
Le ville de Quebec
Saint Лоран, други кои?
5. Политическата система на Квебек(Канада) е парламентарна от британски тип(т.нар. Уестминстерска политическа система). В Квебек(Канада) както и в другите страни от Британската общност се използва този тип политическа система.
Най-общо : Канада има генерален губернатор назначен от кралицата. В момента това е една карибска красавица от Хаити, чиито родители са емигрирали през 60-те в Квебек. Името и е Мишел Жан. Всяка провинция отделно си има местен губернатор. Губернаторите са назначавани от кралицата и в момента имат абсолютно символична власт. Народното събрание на Квебек е съставено от 125 депутати. Обикновено лидера на политическата партия победила в изборите става и министър председател на Квебек.
6. Към реките може да се добавят и Отава(1 120 км), Гатино (360 км), Истмейн (около 600 км), Наташкуан, Петит Мекантина и др. ама толкова стигат като за интервю за селекция

"Нищо велико на този свят не е постигнато без страст"
Георг Вилхелм Фридрих Хегел
Георг Вилхелм Фридрих Хегел
Blagodarq na vsi4ki za podrobnite i iz4erpatelni otgovori, az za sajelenie ne bqh 4ak tolkova dobre podgotvena i shte trqbva da podavam dokumenti vtori pat, poneje znaniqta mi po frenski ne zadovoliha gospodin Frederic Czor, osven tova mi poiska originala na trudovata knijka, a tq za jalost ne be v mene, imah samo notarialno zavereno kopie, no toi kaza, 4e tova ne go ustroiva. Razgleda podrobno i izvadkata ot NOI i po4na da razpitva zashto na kraq na izvadkata nqma pe4at i podpis na tozi koito q e pravil, ot kude moga da znam zashto v NOI ne sa mi slojili pe4at. Kakto i da e, kato pravih testa im za selekcia na tqhnata web-stranica im pokrivah kriteriite dori s minimalno nivo frenski, samo deto polojitelniq izhod na interviuto se okaza, 4e zavisi izcqlo ot li4nata precenka na interviurashtiq. Az qvno ne mu se okazah dostata4no simpati4na. Kakvo da se pravi. Shte probvam sled godina pak, kato si podobrq zna4itelno frenskiq. Na vsi4ki uspeli s interviuto im pojelavam mnogo uspehi, kusmet i po-malko problemi do palnoto ustanovqvane v Quebek!