Po vuprosa s gilishtata v Canada

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Заключено
alexa

Po vuprosa s gilishtata v Canada

Мнение от alexa »

Zdraveite suforumci.
Iskam da popitam tezi ot vas koito veche sa v Canada mogat li da mi obiasniat kakvo TOCHNO oznachavat:
condo
duplex
townhouse/tova mai che e iasno,no vse pak../.
suite
Apartament sushto mi se struva poznato po smisul :lol: ,no moge bi vse pak ima niakakvi razliki megdu Bg apt i canadski :roll:
Vsushtnost,za semeistvo s dete koe ot izbroenite vidove gilishta e nai-podhodiashto?Imam predvid samostoiatelen vhod na gilishteto i t.n.neshta,koito ima pri Bg gilishtata./za sam chovek ili student e iasno,che ima some kind of sharing rooms.../
Predvaritelno merci beaucoup.
Keeper of the 7 keys
Обратна връзка:

Мнение от Keeper of the 7 keys »

Samo da znaesh, 4e e super gadno do teb da se nanesat rusnaci s malko dete, a v otsre6tnia blok sy6to da ima rusnaci s malko dete. Tia hora ne priznavat nikakvi drugi komunikacii, govoriat si samo prez balkona.
E, sega pone ne mi se nalaga da polzvam budilnik.
Znam, 4e vsiaka sutrin se budia ot kre6teneto: "Николькааааааааа". :evil: :twisted: :evil: :twisted:

Oooops, tova mai ne otgovaria na vyprosite ti :). No nali sme edno semeistvo tuk, iskah da spodelia bolkata si....
Joy

Re: Po vuprosa s gilishtata v Canada

Мнение от Joy »

alexa написа:Zdraveite suforumci.
Iskam da popitam tezi ot vas koito veche sa v Canada mogat li da mi obiasniat kakvo TOCHNO oznachavat:
condo
duplex
suite
Apartament sushto mi se struva poznato po smisul :lol: ,no moge bi vse pak ima niakakvi razliki megdu Bg apt i canadski :roll:
Vsushtnost,za semeistvo s dete koe ot izbroenite vidove gilishta e nai-podhodiashto?Imam predvid samostoiatelen vhod na gilishteto i t.n.neshta,koito ima pri Bg gilishtata./za sam chovek ili student e iasno,che ima some kind of sharing rooms.../
Не съм сигурна за точна дефиниция,защото не претендирам в познания за недвижимост,но ще се опитам да ти обясня с мои думи,така както аз го разбирам...
Кондо(съкратено от кондоминиум)-това е обикновенно апартамент в луксозна сграда,предназначен за продажба,не за наем.Предполага се,че става на въпрос за голямо и луксозно жилище с удобства.
Дуплекс(триплекс,кватриплекс)-Част от къща,предназначена за двама(трима,четирима) собственника.Т.е. за всеки собственник си има отделен вход от улицата-нещо като слепени къщички.Ако не се лъжа на портала има снимка на такава къща с дуплекси...

townhouse-жилище във висока сграда.По същата логика-пентхаус-луксозно жилище на последния етаж на висока сграда(обикновенно на два етажа с басейни и градини по терасите)

Под апартамент се разбира обикновенно жилище предназначено за даване под наем.Тук апартамент не се купува,а се наема.Ако става дума за купуване,това е вече кондо.Апартаментите биват всякакви и в различни сгради с различна степен комфорт,шумоизолация и екстри,но като цяло са много по-назад в това отношение от кондото.Има и друга особенност...Апартаментите обикновенно това е собственност на цялата сграда с такива на човек или организация.Кондото е само един апартамент от сградата,който е частна собственност .Понякога границите м/у кондо и апартамент са доста размити,но по този признак се разграничава...

Съществува още Loft-ако не се лъжа така се пишеше.Това е модерно и скъпо жилище,оборудвано в бивша промишлена сграда.Разбирайте-бетонна(значи добра изолация).Виждали сте лофт по кината-това са много просторни,често на по няколко етажа жилища с големи прозорци.Много са на мода и държат висока цена на наем.
Аватар
Koko

Мнение от Koko »

JOY написа:
condo
duplex
suite
Без да влизам в спор с Поля, ето как разбирам нещата - кондоминиума е наименованието на целия жилищен блок и допълнителните удобства са за ползване от всички обитатели в блока.
Например в кондоминиума може да има: сауна, зала за боди билдинг, пералня достъпна само за живущите, евентуално басейн, кабелна телевизия с намаление на цената и т.н. Освен това обикновенно има и щатни един или двама суперинтенданти, които се грижат за поддръжката - снега да е изчистен през зимата, тревата да е окосена през лятото, да няма изгорели лампи по коридорите, асансьорите винаги да са в експлоатаци и т.н. В самата сграда има апартаменти с различна големина и различен брой стаи - почти винаги има обяви че някой търси или продава апартамента в сградата или пък че някой търси квартиранти.
Така че поне на мен ми се струва че когато говорят за "кондо" имат предвид апартамент в такава сграда с допълнителни удобства. Все пак тези удобства се плащат и може би като говорим за кондо, би трябвало да разбира малко по-скъпо жилище.

Що се отнася до "suite" - това би трябвало да се разбира буквално като "стая", може да означава и единична стая, но доста често го разбират и като "офис" - точното място където е дадена компания в сградата. Например ако в адреса на дадена компания е посочен Suite 290 - това би трябвало да се разбира като стая или офис номер 290.
speedy

Мнение от speedy »

condo
duplex
suite
Пак за уточнение - condo е нещо като апартамент в българска кооперация. собственикът му също може да го дава под наем.

townhouse е поредица от къщи, повече от две, долепени една до друга. Не са високи - два или три етажа. Ето нещо подобно.
Изображение
alexa

Мнение от alexa »

Blagodaria vi za otgovorite na vsichki!!!
Vse pak ne uspiah da razbera vseki edin ot vas kakuv lichen opit ima v tazi oblast i ako imate vreme i/ili gelanie shte se radvam da naucha i neshto poveche za vashite preki vpedhatleniia ot obitavaneto na razlichnite vidove gilishta.
Thanks again!!
Аватар
KolioBalkanski
Marquis de Suhindol
Обратна връзка:

mda

Мнение от KolioBalkanski »

alexa написа:Blagodaria vi za otgovorite na vsichki!!!
Vse pak ne uspiah da razbera vseki edin ot vas kakuv lichen opit ima v tazi oblast i ako imate vreme i/ili gelanie shte se radvam da naucha i neshto poveche za vashite preki vpedhatleniia ot obitavaneto na razlichnite vidove gilishta.
Thanks again!!
ako imash deca - nai dobre e single family home za predpochitanie s gradina (tva e kashta s dvor)
sled tova ima semi-detached koeto e polvin kashta
sled tova e townhome koeto e dolepena kashta
apartament e obiknovenno jilichte v blok
condo e blok koito e registriral corporacia i vsichki jiteli sa sobstvennici na corporaciata
co-op e neshto kato nasite cooperacii - podobno na condo no niamat corporacia - prosto vseki edin pritejava chast i e trudno da se vleze zashtoto triabva da te odobriat

zavisi ot grada kam koito ste se orientirali..v niakoi gradove se namirat gotini townhomes v koito plashtash 100-200 kinta na mesec ama ti rinat snega i opraviat gradinata a imash dvor ama ne i vsichkite razhodi po kashta
Помогнаха на бай Ганя да смъкне от плещите си агарянския ямурлук, наметна си той една белгийска мантия - и всички рекоха, че бай Ганьо е вече цял европеец.
alisa

Мнение от alisa »

moje bi triabva da utochnish kam koi grad si se nasochil i jiveeshtite tam shte te osvedomiat podrobno. tuk pishat hora ot razlichni gradove i provitsii i navsiakade e razlichno.
Заключено