Здравейте съфорумци
Предстои ми пращане на т.н. "втори документи". Имам няколко въпроса и ще съм благодарна на всеки който ми отговори.
1. Какво представлява банковата референция и какво трябва да пише в нея? Има ли значение какво е заглавието на този документ и проблем ли ще бъде ако пише "Служебна бележка"?
2. Сумите които трябва да се преведат остават ли 300 CAD за основния кандидат + 100CAD за всеки следващ или има някаква промяна?
3. Коя банка ще ми препоръчате за тази процедура?
Благодаря предварително
bankovi referencii
- PoLuX
- Обратна връзка:
Здрасти,
банковата референция в моя случай представляваше удостоверение, издадено от банката, че към еди-коя-си дата имаш еди-колко-си пари по тази сметка. За издаването на удостоверението се плаща (различно в различните банки - в Юнионбанк ми отрязаха главата
). Издадоха ми удостоверението за половин ден, понеже им казах, че не ми се чака... В банката отначало ми предложиха извлечение от банковата сметка, което си е напълно безплатно, само че аз не бях сигурен дали ще свърши работа и реших да си платя, за да спя спокойно 
Таксата за документите си е още толкова - CAD 300 + 100 за "придружаващите" кандидати. Аз си платих с чек в CAD, издаден от БИОХИМ - пратих точно 300 CAD и още не са ми казали да пращам още пари (минаха почти 3 месеца оттогава) - понеже тук четох разни мнения, че трябва да се изпратят повече пари, за да покрият някакви банкови такси... Та това е...
Поздрави и успех
банковата референция в моя случай представляваше удостоверение, издадено от банката, че към еди-коя-си дата имаш еди-колко-си пари по тази сметка. За издаването на удостоверението се плаща (различно в различните банки - в Юнионбанк ми отрязаха главата

Таксата за документите си е още толкова - CAD 300 + 100 за "придружаващите" кандидати. Аз си платих с чек в CAD, издаден от БИОХИМ - пратих точно 300 CAD и още не са ми казали да пращам още пари (минаха почти 3 месеца оттогава) - понеже тук четох разни мнения, че трябва да се изпратят повече пари, за да покрият някакви банкови такси... Та това е...
Поздрави и успех
Здравей,
Разрови се из архива (мисля , че точно във форум Квебек го бях публикувал - там имаше тема и с интересни предложения как с по-малко пари да покажеш повече
, та там бях написал (на английски) текста на такъв сертификат от Булбанк - аз поне минах с него на интервюто в Букурещ и нямах никакви проблеми. Това е услуга на банката (сертификат за посолство) и струваше 4 или 5 евро като се уточнява езика на който да е преведен.
Разрови се из архива (мисля , че точно във форум Квебек го бях публикувал - там имаше тема и с интересни предложения как с по-малко пари да покажеш повече

Гледай сега, аз изпратих референция от ОББ клон Шипка, защото имам сметки там, но дори и да нямаш ще ти открият много бързо и лесно (мисля, че е безплатно). Служителките са любезни и отзивчиви.
Самата референция е написана на фирмена (на ОББ) бланка и пише следното:
УВЕРЕНИЕ
ОББ клон шипка издава настоящето уверение на еди кой си, в уверение на това , че той е клиент на банката и има открити разплащателни сметки в лева и валута.
Към дата еди коя си салдото по сметка еди коя си е еди колко си.
Подписи и печати.
На интервюто си носех и разпечатка от движението по сметката (изкарано от ИНТЕРНЕТ), но изпитващата не му обърна никакво внимание и дори не го погледна. Интересуваше се само от оригинални, подпечатани с мокър печат документи.
Цената на уверението не помня колко беше, защото те си удържат служебно от сметката, сумата, ама не беше много.
Парите трябва да ти престоят поне един ден (датата за което е уверението) и после може да си ги изтеглиш - няма проблем, въпроса е че сигурно ще ти трябва ново уверение преди самото интервю, защото е хубаво да не е на повече от 30 дни.
Дано съм бил полезен поне малко, успех!
Самата референция е написана на фирмена (на ОББ) бланка и пише следното:
УВЕРЕНИЕ
ОББ клон шипка издава настоящето уверение на еди кой си, в уверение на това , че той е клиент на банката и има открити разплащателни сметки в лева и валута.
Към дата еди коя си салдото по сметка еди коя си е еди колко си.
Подписи и печати.
На интервюто си носех и разпечатка от движението по сметката (изкарано от ИНТЕРНЕТ), но изпитващата не му обърна никакво внимание и дори не го погледна. Интересуваше се само от оригинални, подпечатани с мокър печат документи.
Цената на уверението не помня колко беше, защото те си удържат служебно от сметката, сумата, ама не беше много.
Парите трябва да ти престоят поне един ден (датата за което е уверението) и после може да си ги изтеглиш - няма проблем, въпроса е че сигурно ще ти трябва ново уверение преди самото интервю, защото е хубаво да не е на повече от 30 дни.
Дано съм бил полезен поне малко, успех!
-
- Напуснал форума
- Обратна връзка:
Re:Банкови референции
Аз ще споделя опита си по отношение на първия ти въпрос.
Заглавието на моя документ е точно "Служебна бележка". Сметката ми е в банка "Хеброс" и то в един клон в Асеновград. Служителката ми предложи два варианта при моето искане:
1. Документ с 4 (четири) подписа на длъжностни лица от банката, включително и такива от централния офис и със съответните печати, на цена 8 (осем) лв. и време за издаване около една седмица.
2. Документ с 2 (два) подписа само от длъжностните лица (директор и гл. счетоводител) на местния клон при същата цена и срок за издаване - 15 минути.
Служителката беше така любезна да ме предупреди, че всички искали документ от първия вид, но аз избрах втория вариант. Тя го изготви и веднага го занесе за подпис. Буквално след 10 мин. всичко бе готово.
Всичко това стана на 19.01.2004 г. Дадох документа за превод и го изпратих (оригинала) заедно с другите документи за Виена на 26.01.04. До този момент нямам известие от там (много е рано) за някакви нередности, но ако има нещо - също ще го споделя във форума.
Заглавието на моя документ е точно "Служебна бележка". Сметката ми е в банка "Хеброс" и то в един клон в Асеновград. Служителката ми предложи два варианта при моето искане:
1. Документ с 4 (четири) подписа на длъжностни лица от банката, включително и такива от централния офис и със съответните печати, на цена 8 (осем) лв. и време за издаване около една седмица.
2. Документ с 2 (два) подписа само от длъжностните лица (директор и гл. счетоводител) на местния клон при същата цена и срок за издаване - 15 минути.
Служителката беше така любезна да ме предупреди, че всички искали документ от първия вид, но аз избрах втория вариант. Тя го изготви и веднага го занесе за подпис. Буквално след 10 мин. всичко бе готово.
Всичко това стана на 19.01.2004 г. Дадох документа за превод и го изпратих (оригинала) заедно с другите документи за Виена на 26.01.04. До този момент нямам известие от там (много е рано) за някакви нередности, но ако има нещо - също ще го споделя във форума.
-
- Напуснал форума
- Обратна връзка:
В изпълнение на обещанието...
Както бях обещал в предишния си постинг по тази тема, обаждам се отново след получаване на известие от Виена. Днес (09.02.) получих покана за интервю на 22.04., без всякакви претенции към изпратените досега документи. Което потвърждава правотата ми по отношение на "служебната бележка" - никакъв проблем. Важното е да има подпис и мокър печат...и парички естествено.
Това е. Успех на всички!
Това е. Успех на всички!
- yaiuat
- Обратна връзка:
Re: bankovi referencii
1. Можеш и със спестовна книжка да отидеш.qwerty написа:Здравейте съфорумци
...
2.Оui
3. В която и да отидеш комисионната няма да ти се размине

- miloto
- Обратна връзка:
Nie imahme bankovi referentcii ot 2 banki, ednata na maja mi i drugata na men. Sled kato vzehme bankovite referenctii gi zaverihme v BNB tochno za 1min.
V bankite si imat blanki, na koito znaiat kakvo da pishat. Az platih 10lv za moiata. Tova e.
V bankite si imat blanki, na koito znaiat kakvo da pishat. Az platih 10lv za moiata. Tova e.
On a quelquefois assez souffert pour avoir le droit de ne jamais dire:"Je suis trop heureux"!!!