Снощи гледах по ТВ-то местен канал, където даваха за имигрантите в Утауе, т.е. района около Гатино, т.е. Отава.
Та по местни данни, ние сме малко над 17 000. От тях около
46% - европейси
26% - Азиатси
11% - Африканси
Остатъка - латино.
Като гледам тука, най-много има румънси. Разбираемо.
Как е при вас, някаква статистика има ли за имигрантите.
Уж говорят за проблемите им, но ако не знаеш френски и отидеш в бюрото за намиране на работа, просто те изритват като... Поне така ми казаха, това не го знам от ли4ен опит, но не едни хора направо им казали - идете да си у4ите френски и после елате при нас...
Имигрантите в Outaouais
Имигрантите в Outaouais
Alina
Dnes byah v Ottawa za poreden pat i osven imigrantki vidyah i preobladavashto debeli i zle izglegdashti kanadki ot angl. proizhod za razlika ot Mtl. kadeto dosta kebekarki mogat da ti hvanat okoto ,drugata razlika koyato sam konstatiral za desettinata si hodeniya ,che yavno vanshniyat im vid/na anglofonite/ gi pravi po lybezni i pragmatichni i chovechni i nedobroto znanie na rodniyat im ezik ne se talkuva kato lichna obida kam nacionalnoto im samochuvstvie.pak moge i da gresha ,moge i da ne e zaradi vanshniyat im vid.Sto ne probvash po na yug ot vashto selo.
Да ама аз говоря то4но за Кебекарите. Като се опитваш да говориш френски и ако и те са свестни са много мили. По-сърде4ни ми се струват. Имам предвид истински сърде4ни. По-темпераментни са.
А англофоните са мили и любезни, но 4увстваш у тях една преструвка и студенина. А как само се обли4ат... Ужас. Не им пука.
Ина4е признавам, 4е ако в Гатино само заговориш на английски, и направо усещаш на4алото на студената война. Бррррр.
А Отава си ми харесва много. Ако не се налага заради работа или мъж да я напускам, не бих. А и тук си създадох добра среда и ве4е имам приятели, на които знам 4е мога да раз4итам и да вярвам.
А англофоните са мили и любезни, но 4увстваш у тях една преструвка и студенина. А как само се обли4ат... Ужас. Не им пука.
Ина4е признавам, 4е ако в Гатино само заговориш на английски, и направо усещаш на4алото на студената война. Бррррр.
А Отава си ми харесва много. Ако не се налага заради работа или мъж да я напускам, не бих. А и тук си създадох добра среда и ве4е имам приятели, на които знам 4е мога да раз4итам и да вярвам.
Alina