Шляпането по дупето на детето вече не е незаконно в Канада

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Заключено
ssttoo
Администратор
Обратна връзка:

Шляпането по дупето на детето вече не е незаконно в Канада

Мнение от ssttoo »

Явно досега да шляпнеш дете по дупето с "корективна" цел е било незаконно.

Сега вече може, стига детето да е по-голямо от 2 години (за да е наясно защо) и да не е вече тийнейджърче (там вече става много рисково).

Не може да се ползват предмети (колан, точилка, коприва), не трябва да е по главата и въобще трябва да е много премерено и само с гореспоменатата "корективна" цел. "Разумно предвид обстоятелствата". По-скоро за показване на неодобрение, отколкото с цел причиняване на болка, изблик на неовладяни родителски реакции или нещо такова.

За учителите също не е толкова разхлабено законодателството, колкото за родителите. Те могат най-много да изгонят детето от класната стая, или със сила да разтърват две биещи се деца, но не и да ги удрят.

Иначе досега явно, ако детето реши примерно, че няма да седи да яде, не можеш да го задължиш да го прави, колкото и да е добро.

Хммм, много тънка материя. Чудя се, ако тукашните социални служби прочетат Бранислав Нушич ("Автобиография"), Ивайло Петров ("Преди да се родя и след това") или пък просто чуят "Контрол" ("Бий хлапето") сигурно ще се поболеят.

Извор: канада.ком/монреал
Аватар
IvHaydu
Хайдутин на годината
Хайдутин на годината

Мнение от IvHaydu »

То, брате Ссттоо, понякога си трябва твърда ръка...
Наскоро гледах филма "13" и бях потресен от отношението на майката към 13-годишната си дъщеря, станала наркоманка и гейша... Във филма я чукаше всеки, който и осигуряваше дрога...
Не знам как бих реагирал аз, ако, не дай си Боже, моя синковец си дойде вкъщи друсан до козирката... Мога да ти кажа само какво НЕ бих направил - не бих го шляпнал... Такъв ще му тегля, че ще му трябва нещо 10x по-силно от това, с което се е надрусал, за да може да седне...
Боже, опази ни от най-страшното - да виждаме как децата ни спират да бъдат хора...
Репутацията е онова, което хората знаят за теб. Честта е онова, което сам знаеш за себе си. Пази честта си. И майната и на репутацията...
По-добре временни неуспехи, отколкото временни успехи!
G_Rosi

Мнение от G_Rosi »

Аз имам 2 деца и повярвайте ми много е трудно да се вземе правилното решение - дали само ще минеш с "конско" или се налага по твърдо възпитание! Понякога се получава като при бумеранга, а понякога има ефект! Обикновено бащите се намесват много по-рядко във "възпитанието" и майките са "по-лошите" родители!
Децата осъзнават много късно, че всичко се прави за тяхно добро. Крайният резултат от труда на родителите се вижда обикновено чак когато станат пълнолетни!
Plamen

Мнение от Plamen »

G_Rosi написа:Аз имам 2 деца и повярвайте ми много е трудно да се вземе правилното решение - дали само ще минеш с "конско" или се налага по твърдо възпитание! Понякога се получава като при бумеранга, а понякога има ефект! Обикновено бащите се намесват много по-рядко във "възпитанието" и майките са "по-лошите" родители!
Децата осъзнават много късно, че всичко се прави за тяхно добро. Крайният резултат от труда на родителите се вижда обикновено чак когато станат пълнолетни!
така си е Роси, ама да ти кажа и двамата ми синковци знаят на изус номера 911...казал съм им че или ще стават хора или са звънят на телефона, но да са убедени какво правят защото връщане назад няма...според мене просто трябва внимателно да ги насочваме в избора на приятели и да им създаваме толкова много работа, че да нямат време да мислят за глупости... :roll:
Заключено