Канадския паспорт - завинаги или пак с условия?!

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Заключено
Аватар
Hemoglobin
Любим форумец
Любим форумец
Обратна връзка:

Канадския паспорт - завинаги или пак с условия?!

Мнение от Hemoglobin »

Здравейте,
събота вечер - аааааааааах как я обичам, стоя до късно и най-вече в къщи, неделя пак почивка. Та ако и вие имате любим фотьойл и прозорец с приятна гледка пред който да го сложите, вземете си налейте чаша сухо мартини, седнете в любимото си кресло пред прозореца зад който кандската зима безопасно беснее навън и прекарайте поне час в четене на хубава книга. (много ме е яд че нямам камина (поне засега)).

Знаете ли какво чух наскоро. .. Че след като съм взел канадски паспорт трябвало да прекарвам 3 от 5 години в Канада инак гражданството отпадало......?!
Вярно че както аз бих казал на себе си, Хемоглобине не си малък, що не врътнеш един телефон и да питаш направо MRSИ, но както казах събота вечер е....

Вие какво знаете по въпроса.

Е аз така или инак другата седмица наистина ще се обадя да ги питам в министерството на отношенията с грражданите и имиграцията и не знам какво още :-), но пък е хубаво да се знае това и да не се шашкат хората от слухове (като мен).
Rosi

Re: Канадския паспорт - завинаги или пак с условия?!

Мнение от Rosi »

Последно промяна от Rosi на Пет Апр 23, 2004 12:36 pm, променено общо 1 път.
Alex_dim
Обратна връзка:

Мнение от Alex_dim »

Някога е имало ограничение за придобилите гражданство да не напускат страната за повече от 10 години, но то е отпаднало отдавна и сега практически не съществува възможност за отнемане на канадския паспорт.
Аватар
Hemoglobin
Любим форумец
Любим форумец
Обратна връзка:

Мнение от Hemoglobin »

Rosi написа:
Eto tuk ako ti se 4ete:

http://www.cic.gc.ca/francais/citoyen/index.html
Нищо не пише по въпроса .... в това сайтче има само няколко реда относно как се взима гражданство и права и задължения на гражданите , но не се споменава за условия за запазване на гражданството.... Това обаче не знам дали означава че няма такива.

През седмицата ще ви пиша във форума какво са ми казали от министерството за да се сложи край на тая. :-)

Доскоро. :beer:
Аватар
Koko

Мнение от Koko »

Hemoglobin написа: Знаете ли какво чух наскоро. .. Че след като съм взел канадски паспорт трябвало да прекарвам 3 от 5 години в Канада инак гражданството отпадало......?!
Вярно че както аз бих казал на себе си, Хемоглобине не си малък, що не врътнеш един телефон и да питаш направо MRSИ, но както казах събота вечер е....
Струва ми се че си се объркал с изискването да не си загубиш статута на Permanent Resident което е следното - трябва да си в Канада поне 2 от всеки 5 години за да не си загубиш статута. Това изискване е валидно именно до момента в който получиш канадски паспорт. След като станеш гражданин на Канада няма ограничени за това колко време и къде да пребиваваш.
Можеш също да погледнеш Citizenship Act - предполагам че го има и на френски
http://laws.justice.gc.ca/en/C-29/33703.html#rid-33737
Be yourself - no one else is more qualified.

"Accountant" - Someone who does precision guesswork based on unreliable data provided by those of questionable knowledge. (See also: Wizard, Magician)
Аватар
Hemoglobin
Любим форумец
Любим форумец
Обратна връзка:

Мнение от Hemoglobin »

Tvyrde e vyzmozno da sym se obyrkal :D
Canuck
Непукист

Мнение от Canuck »

Tochno taka e, ne se shashkay, priyatelyu! Stanesh li kanadski grajdanin, nikoy nyama da te nakove, ako se motaesh izvan Canada samo. Po princip, savetvam te da ne vyarvash na sluhove razni. Vyarvay samo na oficialna informaciya. Ako nyakoy ti kaje neshto tuk vav foruma mu vyarvay, kogato ti predstavi kato dokazatelstvo link za proverka na saotvetnata informaciya ili po drug nachin ti dokaje, che ne se bazika.
Spored t. 10(2) ot the Citizenship Act, grajdanstvoto ti moje da se otneme samo, ako si go poluchil kato si predstavil falshivi danni za poluchavaneto mu, toest stanal si kanadec chrez izmama:
(2) A person shall be deemed to have obtained citizenship by false representation or fraud or by knowingly concealing material circumstances if the person was lawfully admitted to Canada for permanent residence by false representation or fraud or by knowingly concealing material circumstances and, because of that admission, the person subsequently obtained citizenship.

Ako iskash razgleday celiyat Citizenship Act ot linka na Koko:
http://laws.justice.gc.ca/en/C-29/33703.html#rid-33737
I dishay spokoyno, stanesh li kanadec, shte si takv forever, osven ako sam ne se otkajesh ot grajdanstvoto si.
Rosi, mnogo priyatno sam iznenadan ot polezniya link, koyto si dala. Yavno osven da se zayajdash mojesh da davash i polezna informaciya. Bravo, prodaljavay v sashtiya duh! Nay-dobrojelatelno ti go kazvam. :lol:
Per aspera ad astra!
Горд канадски гражданин в Мадрид :)
Заключено