В4ера най-после ми евалюираха френския, при положение 4е дойдох на 4.12.200З. Та досега ме връщаха З пъти по разли4ни при4ини и най-после на 4-я успях да го евалюирам най-после френския.
Това което ще напиша е ли4но преживяно и не озна4ава 4е навсякъде е така. Така е вероятно само тук, в Гатино. И моля ви не запо4вайте да се плюете това е така, това не е така. Навсякъде е разли4но.
Сори 4е пиша 4, но нямам заветната букви4ка, както и с - вместо с като Саревиса.
Настаниха ме на едно бюро срещу евалюиращата и тя ми изкара някакви картинки със разли4ни сюжети.
- Жена излиза от къща
- Някой си 4ака на спирка
- Двама ядат в ресторант
- Дамата пита сервитьора за телефон
- Хора се ка4ват в асансьор
- Някой се ка4ва по стълбите
- Друг спи
- Слуша музика
- Прибира се в къщи
---- и все такива обикновени и елементарни нещиса.
Накараха ме да го разкажа в сегашно време, после в минало време и после в бъдеще време.
Абе много лесно ми се видя и си викам, дай ще правя грешки, нали наскоро го обсъждахме това в клуба за разли4ните нива. И взех да мисля умно и да правя грешки в минало време с двата любими глагола, а на няколко думи4ки дори я попитах как ли ще стане при4астието. тя беше много добра да ми обясни как

Аз и благодарих и няколко пъти умно ги повторих след нея.
После на бъдещето време я попитах в кое време да ги направя - просто или прош4енсето мамино златно. Тя ми вика, което ти е по-лесно. Ами много ясно, проша, кое друго. Тук не вървеше да се правя на идиот, просто не става.
После ми показа разни други картинки, където казваш - какво е времето, хубаво, лошо, вали ли, слънсе ли грее, един 4овек с ку4е си годи по улисата а ку4ето подгонило котка, а тя какво прави, защо бяга, ами страх я е, затова бяга...Т.е. употребата на глагола Авоар.
после колко е 4аса на една друга картинка, разни хора гледат магазини, кой за какво е, те от коя страна на магазините са. И някакво 4енге прави акт на някакъв шашнат 4ове4ес. Е това наистина не го знаех и не трябваше да разигравам театър.
Пита ме дали мога да 4ета и пиша.
И това беше вси4ко.
Не ме накара нищо да про4ета и нищо да напиша. Какъв резил. Аз съм дълбоко обидена. О4аквах много пове4е.
Та през време на т. н. евалюасия правих системати4ни и груби грешки. И накрая си викам, ех, докарах си второто ниво поне. Защото не се знае какво може да стане, вси4ко може да се слу4и. Та исках да ми пишат по-ниси4ко.
А и запо4нах с това, 4е не искам да ходя на Кофи курсовете, а на ве4ерни, за да мога да работя и т.н.т.
И въпреки това познайте кое ниво ми даде маската. 4-то.
Абе тея луди ли са бе. Как така съм 4-то ниво. Та аз действително имам крещяща нужда от сериозен френски. Трябва ми да говоря и да разбирам, т.е. да слушам. А също и ми трябват страшно много нови думи. Как могат да те осеняват само с елементарни думи4ки, които ги у4иш още първите седмиси като запо4неш да у4иш френски.
При вси4ки тия груби грешки и 4удене и маене. леле, ами ако не бях положила усилия можеше да им кажат 4е няма нужда от френски курсове изобщо.
Само 4е имам, и то сериозни. Още ми е много трудно с разбирането. Някак си още не съм свикнала с тази напевност тук. Нали някои букви ги удължават а други просто ги схрускват.
Е, не е като в на4алото, но имам огромен проблем с разбирането.
Та така.
За тези които още не са го евалюирали, да го имат в предвид.
накрая ми каза, 4е ако все пак реша да посещавам курсовете, мога винаги да се върна при нея и да си карам 4-тото ниво, и ми даде телефон за ве4ерните курсове.
Това е приятели,
И моля ви, наистина, не се плюйте, поне не и в тази тема. Защото наистина ве4е по4ти съм спряла да влизам в клуба заради тия глупости и добре 4е е него брата Канак -а да ми казва как се движат нещата тук и да ми дава инфо за нещата които ме интересуват.
В крайна сметка този клуб е за помощ на хората, които имат нужда от нея, нали...