Kursove po frenski v Montreal?

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Заключено
Keeper of the 7 keys
Обратна връзка:

Kursove po frenski v Montreal?

Мнение от Keeper of the 7 keys »

Znae li niakoi za zapochvashti kursove prez fevruari ili nachaloto na mart, za koito vse oshte praviat zapisvania?
Interesuvam se predimno za vecherni kursove za sredno naprednali - 3-to ili 4-to nivo.
Mersi predvaritelno :)
Аватар
bijou

Мнение от bijou »

Centre St-Pascal-Baylon
6750,CDN
tel:736-8105
Sylvain Lachain-Directeur
Marie Calixte-Secretaire

Ot na4aloto na mart zapo4va novata sesiq.Poburzai da se zapi6e6!Uspeh!
Аватар
bijou

Мнение от bijou »

zabravix da kaja,4e kursovete sa bezplatni!:)
Keeper of the 7 keys
Обратна връзка:

Мнение от Keeper of the 7 keys »

Mersi Bijou :)
Аватар
Mark

Re: Kursove po frenski v Montreal?

Мнение от Mark »

Keeper of the 7 keys написа:Znae li niakoi za zapochvashti kursove prez fevruari ili nachaloto na mart, za koito vse oshte praviat zapisvania?
Interesuvam se predimno za vecherni kursove za sredno naprednali - 3-to ili 4-to nivo.
Mersi predvaritelno :)
Sledwa6tia Wtornik ima test za opredeleiane na niwoto. Sawetwam te da otide6 na miasto da se zapi6e6 waw waiting list i da kaje6, 4e si 4ul, 4e skoro 6te ima test .

I tejko i gorko na Frenskia ako se padnem w edna grupa :wink: .

Kasmet !

ЗАВИСТTА "УБИВА" ТОЗИ КОЙТО Я ИЗПИТВА.
ЖИВОТЪТ Е ХУБАВ, НЕ СИ ГУБЕТЕ ВРЕМЕТО И НЕРВИТЕ А ПОТЪРСЕТЕ ХУБАВОТО И ЗА ВАС.
ssttoo
Администратор
Обратна връзка:

Мнение от ssttoo »

В съседна тема за КОФИ се обсъждаха писмените курсове. Може би е добра идея да ги погледнеш. Ето какъв е моя опит:

Ходих на интервю за КОФИ, правих се на гръмнат, дадоха ми трето ниво. Така и не отидох, че почнах бач.

Доучи ми се френски по някое време, питах във форума, хората ми дадоха идеи. Ако се разтърсиш, може да намериш полезни неща.

Обадих се на Керфура (фани ме за ... хмм.. абажура), казах "искам вечерен френски", казаха ми - оди на Лионел-ГРУХ, че ти е най-близо.

Отидох, не ми хареса, ама взех оттам списък със скоро започващите курсове.

Харесах си писмен курс в Cegep de Vieux Montreal, на записването много ми допадна че връщаха китайчетата под предлог, че първо трябва да се научат да говорят. Нямам нищо против китайците, ама общоизвестен е факта, че на тях горките им е много трудно и дърпат групата назад.

Имаше писмен тест. Умерено се правих на гръмнат. Гръмнат - за да не ме сложат при много напреднали, където нищо няма да разбирам. Умерено - за да не последвам китайчетата. Резултат - 2-ро ниво.

Самия курс беше супер, защото даскала беше супер. Квебекар (от гр.Квебек), който обаче не говореше с акцент, казваше че навремето имал много готин даскал и че било обида към събеседника да му говориш така, че той да не те разбира.

Останалите в гупата - предимно румънци и латиноски, изкарали цялото КОФИ + едно писмено ниво. Имаше и една китайка, която обаче работи като серкетарка, така че си говореше френски. По коридорите се чуваше и много руски, ама в мойта група нямаше братушки.

Нивото беше много добро по субективна преценка - аз бях най-слабия в групата. Явно на писмения тест е трябвало да се правя на по-гръмнат.

Курсовете бяха вечер, три пъти седмично след 6, 6 и нещо. Тогава обаче се роди детенцето златно и поредния (последния) ми напън :shock: да науча френски завърши безславно. Май изкарах около месец и нещо от общо 3.

А, и ми плащаха! Много странно. Около 100$ без изобщо да ме питат за работа и семейно положение.

Надявам се това да е от помощ.
Заключено